Județului Constanța nu renunță! Se cere, în continuare, insolvența Asociației Naţionale a Veteranilor de Război - Filiala Constanţa

 
 
 
  • Potrivit motivării, în prezenta cauză, din relaţiile furnizate de Judecătoria Constanţa la data de 02.02.2023 a reieşit că nu există Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război - Filiala Constanţa înregistrată pe raza teritorială a Judecătoriei Constanţa.
 
 
Unitatea Administrativ Teritorială (UAT) a județului Constanța solicită, în continuare, insolvența Asociației Naţionale a Veteranilor de Război - Filiala Constanţa!
 
Cererea UAT Constanța a fost soluționată de Tribunalul Constanța, prin respingerea cererii.
 
Hotărârea tribunalului a fost contestată de Unitatea Administrativ Teritorială a județului Constanța la Curtea de Apel Constanța.
 
Primul termen în apel a fost stabilit pentru data de 14 iunie 2023.
 
Potrivit motivării, în prezenta cauză, din relaţiile furnizate de Judecătoria Constanţa la data de 02.02.2023 a reieşit că nu există Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război - Filiala Constanţa înregistrată pe raza teritorială a Judecătoriei Constanţa.
 
Judecătorul sindic a reţinut că Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război este înscrisă în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor de la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.
 

Drept urmare, se constată că Filiala Constanţa a Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război nu a dobândit personalitate juridică întrucât nu a fost înscrisă în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor Judecătoriei Constanţa, sens în care nu este subiect distinct de drept şi nu poate beneficia de prevederile Legii nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă.
 
Pentru considerentele expuse, judecătorul sindic a respins cererea de deschidere a procedurii insolvenţei formulată de creditorul UAT Judeţul Constanţa, ca neîntemeiată.

 
Informativ, amintim că prin Hotărârea CJC nr. 93 s-a aprobat alocarea sumei de 20.000 de lei Filialei Constanța pentru acordarea de ajutoare sociale a unui număr de 400 de persoane, veterani și urmași ai veteranilor de război  
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Veste proastă pentru Asociația Crescătorilor de Cai din Dobrogea „Hippontica“!
 
Oficial și definitiv!
Asociaţia Litoral-Delta Dunării, obligată să achite Consiliului Județean Constanța 1,1 milioane de lei

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Certificatul de extinderere a unei construcții, emis de Primăria Năvodari, anulat Curtea de Apel Constanța s-a pronunțat în procesul dintre CN APM SA, GSP Logistic SRL și Primăria Năvodari

01 May 2024 382

Primăria Constanța anunță un nou pas pentru construirea garajului de autobuze

30 Apr 2024 368

Licitații Constanța Primăria Costinești vrea să atribuie contractul de delegare a gestiunii privind deșeurile municipale. La ce valoare este estimat (DOCUMENT)

30 Apr 2024 349

Declarații de Avere Constanța Cosmin Bujor, secretar general la UAT Negru Vodă deține un apartament și un autoturism (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 436

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Melaniei Solomon, secretar general UAT la Municipiul Medgidia (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 494

Două dosare pe rolul Tribunalului Costanța Primăria Năvodari a dat în judecată Inspectoratul de Stat în Construcții București și Inspectoratul Județean în Construcții Constanța. Iată ce au decis judecătorii

28 Apr 2024 472

Licitații Constanța Primăria Ovidiu cumpără mobilier specific și materiale didactice (DOCUMENT)

27 Apr 2024 625

CNAIR SA prin Direcția de Drumuri și Poduri cheamă în judecată UAT municipiul Constanța

26 Apr 2024 987

Societatea Agricola Spicul și UAT Corbu, părți într-un dosar de pe rolul Judecătoriei Constanța

26 Apr 2024 346

Garda de Mediu Constanța a amendat Primăria Comunei Bărăganu. Ce nereguli au fost sesizate (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 418

CJ Constanța achiziționează 25 de microbuze electrice pentru UAT-urile din județ (VIDEO)

24 Apr 2024 682

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Ilonei – Irina Dragoe, secretar general, UAT Valu lui Traian. Este acționar în Conpet SA (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 452

Declarații avere Constanța Averea și interesele Ionelei Adriana Sava, secretar general, UAT Horia (DOCUMENTE)

22 Apr 2024 458

Primăria Constanța anunță decizia privind etapa de încadrare pentru proiectul de finalizare a reabilitării rețelelor termice

22 Apr 2024 395

Un nou termen în dosarul dintre UAT Municipiul Constanța și Garda Națională de Mediu

21 Apr 2024 473