Ședinţa Biroului Executiv al Rețelei Universităților de la Marea Neagră

La data de 23.02.2021 a avut loc Ședinţa Biroului Executiv al Rețelei Universităților de la Marea Neagră (RUMN).
La ședință au participat Prof. Pericles A. Mitkas, Președintele în Exercițiu al RUMN, Prof. Eden Mamut, Secretar General al RUMN, reprezentanți în Biroul Executiv al RUMN ai universităților membre din România, Grecia, Azerbaijan, Bulgaria, Ucraina, Armenia, Georgia, respectiv Turcia. De asemenea, au fost invitați reprezentanți ai noilor universități membre pentru a face o prezentare a ori proiectelor care se doresc a fi realizate sub egida RUMN.

Agenda a inclus definitivarea Calendarului de activităţi al RUMN și a listei proiectelor prioritare care vor fi derulate în perioada următoare.

Cu acest prilej, reprezentanții din Grecia, Bulgaria și România și-au exprimat interesul de a colabora la promovarea unor proiecte sub egida Mecanismului UE de Redresare și Reziliență. Temele de proiecte comune se referă la Dezvoltarea unui Hub Digital Regional de Inovare (Digital Innovation Hub) pe tema promovării dezvoltării durabile în zone costiere (inițiativa Blue Growth) și a rezilienței la dezastre și epidemii regionale; Guvernanța vulnerabilităților în ceea ce privește sănătatea umană și a impactului asupra mediului înconjurător în zona Mării Negre; Dezvoltarea unui program de educație în școli și universități pentru promovarea dezvoltării durabile în zone costiere, prevenirea răspândirii epidemiilor și a diferitelor dezastre, respectiv Dezvoltarea unei platforme pentru promovarea coeziunii sociale prin sprijinirea educației în limbile minoritare si regionale.

Astfel, în urma consultărilor, s-a convenit ca universitățile membre din cele trei state UE să promoveze proiectele mai sus menționate în Planurile Naționale de Redresare și Reziliență, din cadrul instrumentului financiar temporar #NextGenerationEU, al cărui scop este de a oferi sprijin statelor membre ale Uniunii Europene pentru a face față provocărilor generate de pandemia Covid-19 și consecințele sale economice.

Secretariatul Național Român al RUMN
Data 24.02.2021
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Secretarul General al Rețelei Universităților de la Marea Neagră a efectuat o vizită oficială în Turcia

28 Dec 2021 1572

Întâlnire de lucru, pentru implementarea proiectului „Parc Industrial și Științific INNOVOLUTION Cumpăna”

18 May 2021 2112

Ca urmare a parteneriatului dintre ISJ Constanța și SNR RUMN Două licee constănțene implicate în proiecte-pilot

17 Aug 2020 2342

Inspectorul școlar general Sorin Mihai și prof. univ. dr. Eden Mamut, preocupați de trecerea la sistemele de predare la distanță

24 Jul 2020 2327

Comunicat de presa - Adunarea Generala a Retelei Mediteraneene a Facultatilor de Inginerie

17 Mar 2016 1687

Lucrările Congresului Rețelei Universităților de la Marea Neagră – RUMN

26 Apr 2015 1278

Eden Mamut, secretarul general al universităţilor de la Marea Neagră, în vizită oficială în Suedia

22 Sep 2014 2540