IBM şi Asociaţia pentru Maşini de Calcul anunţă cea de 35-a editie a competiţiei internaţionale universitare de programare "Bătălia creierelor"

audience_official_opening_students-_trainers_resize.jpgCompetiţia încurajează studenţii să creeze programe software mai inteligente pentru a transforma planeta într-una mai eficientă şi mai inteligentă

Bucureşti, 14 Octombrie 2010: IBM România anunţă startul fazei regionale a concursului ACM International Collegiate Programming Contest (ICPC) - Europa de Sud-Est, găzduită de Universitatea Politehnică din Bucureşti, în perioada 15-17 octombrie 2010.

conferinta__presa__acm_pannelistsjpg_resize.jpgLa această ediţie a concursului ACM pentru Europa de Sud-Est participă 53 echipe din 37 de universităţi provenite din 7 ţări: Bulgaria, Macedonia, Moldova, România, Serbia, Turcia şi Ucraina. Din România participă 16 echipe din 10 universităţi (centrele universitare: Bucureşti, Cluj Napoca, Iaşi, Suceava, Tg. Mureş, Timişoara şi Craiova). IBM este sponsorul concursului ACM-ICPC la nivel mondial.

conferinta_acm_contest_ibm_romania_audienta_2_resize.jpgCunoscută şi sub numele de "Bătălia creierelor", competiţia, ajunsă la cea de-a 35-a ediţie, oferă posibilitatea studenţilor de a rezolva probleme complexe din lumea reală folosind tehnologia open source şi metode de programare avansate, cu restricţia unui timp limită de cinci ore.

dragos_constantinescu-_country_stg_manager-_ibm_ro_official_opening2_resize.jpg"Bătălia creierelor" este cel mai vechi, mai mare şi mai prestigios concurs de programare din lume, reunind zeci de mii de studenţi dintre cei mai talentaţi din domeniul IT, din peste 100 de ţări de pe şase continente, reprezentând peste 1800 de universităţi.

Din 1997 când IBM a început să sponsorizeze acest concurs, numărul echipelor participante a crescut de la 1100 la peste 8000 de echipe; câştigătorii semifinalelor vor ajunge în finala mondială programată în perioada 27 Februarie - 4 Martie 2011 găzduită la Sharm el-Sheikh, Egipt.

dragos_constantinescu-_stg_manager-_ibm_ro_official_opening_resize.jpg"În continuare, lumea se confruntă cu multe probleme critice; în acelaşi timp însă creşte şi posibilitatea utilizării unor noi tehnologii ce ne ajută să ne îmbunătăţim viaţa de zi cu zi. În IBM noi credem că avem responsabilitatea de a sprijini dezvoltarea următoarei generaţii de lideri în tehnologie, de a-i ajuta să înţeleagă şi să rezolve problemele lumii actuale. Studenţii ce se vor califica la finalele mondiale ale acestui concurs vor face parte din elita de lideri ce vor crea, dezvolta şi executa noi tehnologii pentru viitor. Aliniindu-se conceptului de Smarter Planet, concursul ACM încurajează studenţii să creeze programe software mai inteligente pentru a transforma planeta într-una mai eficientă şi mai inteligentă", a declarat Bogdan Dragoş Constantinescu, Country Systems & Technology Group Manager, IBM România.

official_opening_country_stg_mgr--_ibm_ro_resize.jpgSponsorizarea concursului "Bătălia creierelor" este doar unul dintre numeroasele programe universitare derulate la nivel global de către IBM, iniţiative care promovează atât tehnologia cât şi abilităţile de business leadership. IBM colaborează cu peste 250 universităţi din întreaga lume în domeniul Ştiinţei, Managementului şi Ingineriei Serviciilor (SSME), universităţi care au integrat SSME în programele lor de licenţă şi Master. Concursul stimulează creativitatea, lucrul în echipă şi inovarea în realizarea de programe software noi, permiţând studenţilor să-şi testeze abilitatea de a performa sub presiunea timpului.

"ACM-ICPC reprezintă forţa mobilizatoare în lumea universitară, care generează entuziasmul de a rezolva problemele şi de a inova la nivel global. Parteneriatul dintre ACM, IBM şi universităţile din întreaga lume a devenit o forţă în promovarea educaţiei şi a inovaţiei în ştiinţa calculatoarelor şi în inginerie. IBM promovează excelenţa în domeniul tehnologiei informaţiei fiind prezent în toate universităţile din ţară atât prin programul Iniţiativa Academică, cât şi prin crearea de laboratoare moderne unde studenţii şi doctoranzii au acces la cea mai performantă tehnologie în domeniu" - a declarat prof. Nicolae Ţăpuş, Prorector Universitatea Politehnică din Bucureşti.

Ultima finală mondială ACM-ICPC, ediţia a 34-a, a avut loc la Harbin, China, în perioada 1-4 februarie, 2010, unde o echipă de la Universitatea din Shanghai Jiaotong, China, a câştigat titlul de campioană mondială.

Pentru mai multe informaţii despre concurs şi pentru a asculta formate podcast despre ACM-ICPC, accesaţi www.ibm.com/university/acmcontest/ sau www.acm.ro.

Despre IBM

Pentru mai multe informaţii despre IBM, accesaţi http://www.ibm.com/ro şi http://www.ibm.com/university.

Pentru mai multe informaţii despre viziunea IBM "Smarter Education" accesaţi:

http://www.ibm.com/smarterplanet/us/en/education_technology/ideas.

Despre ACM

ACM, Asociaţia Maşinilor de Calcul www.acm.org, este cea mai mare societate de calcul ştiinţific şi educaţional, care reuneşte profesori, cercetători şi experţi în tehnologia informaţiei cu scopul de a facilita dialogul, de a face schimb de resurse şi de a adresa provocările din domeniu. ACM face cunoscută vocea colectivă a celor care aparţin acestui domeniu prin experienţă solidă, promovarea celor mai înalte standarde şi prin recunoaşterea excelenţei tehnice. ACM sprijină dezvoltarea profesională a membrilor săi prin oferirea de oportunităţi continue de învăţare, de dezvoltare a carierei şi de relaţionare profesională.

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Publicare de comunicate în presa națională, locală sau regională, plus promovare, cu eAdvertising

12 Dec 2022 1246

Purtătorul de cuvânt al Ambasadei Chinei în România răspunde la întrebările reporterilor cu privire la vizita lui Pelosi în Taiwan

13 Aug 2022 1301

ISU Prahova Buletin informativ - Măsuri de prevenire pentru perioadele caniculare

22 Jun 2021 1307

ISU Ialomița Comunicat de presă - 15.06.2021

15 Jun 2021 1249

IPJ Iași Buletin de presă - 3.06.2021

03 Jun 2021 1412

ISU Ialomița Comunicat de presă - 28.05.2021

28 May 2021 1546

IPJ GalațiBuletin informativ - 24.05.2021

24 May 2021 2008

IPJ Bistrița Năsăud Buletin de presă - 21.05.2021

21 May 2021 1613

ISU Bihor Buletin de presă - Incendiu la un garaj din Oradea

21 May 2021 1559

IPJ Iași Buletin de presă - Acţiuni desfăşurate de poliţişti pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV 2

20 May 2021 1476

Ministerul Sanatatii Informare cu privire la incendiul care s-a produs în această dimineață la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic

15 Mar 2021 1655

Ministerul Sanatatii Comunicat de presa 19 februarie 2021

19 Feb 2021 1893

„Mărturii de epocă privind istoria Dobrogei (1878-1947)“ Cu amărăciune, despre „plămânii bolnavi ai viitoarei metropole a românismului dobrogean”.

01 Sep 2020 3872

Editorial Campania din spatele prezidenţiabililor

19 Oct 2019 3172

Interviu live Punem proiectele pe masă. Priorităţile Consiliului Judeţean Constanţa în 2019!

14 Jan 2019 6258