Legi utile

Hotărâre de Guvern pentru motivarea agenților de poliție, maiștrilor militari și subofițerilor în vederea admiterii la Academia de Poliție

Ieri a fost publicată, în Monitorul Oficial al României partea 1 numărul 154, Hotărârea privind modificarea art. 20 din Guvernului României nr. 294/2007 privind organizarea și funcționarea Academiei de Politie ”Alexandru Ioan Cuza” din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.
 
Actul normativ cu numărul 53 din 15 februarie 2018, este semnat de primul ministru Vasilica-Viorica Dăncilă și contrasemnat, pentru ministrul afacerilor interne Carmen Daniela Dan, de secretarul de stat Gigel Paraschiv are un singur articol.
 
Iată despre ce este vorba:
 
Articol unic: Articolul 20 din HG 294/2007 se modifică și va avea următorul cuprins:
 
(1). Pentru motivarea profesională, agenții de poliție/maiștrii militari/subofițerii care îndeplinesc condițiile și criteriile specificie de recrutare stabilite prin ordin al ministrului afacerilor interne se pot înscrie la concursul de admitere la Academie, la programe de studii universitare de licență acreditate/autorizate la forma de învățământ cu frecevnță redusă, pe locuri alocate prin cifrele de școlarizare distinct față de cele destinate candidaților sub forma de învățământ cu frecvență.

Selecția candidaților se realizează în conformitate cu criteriile stabilite de MAI și pe baza metodologiei prevăzute la art.14 alin (1).
 
(2)
. Numărul locurilor pentru forma de încățământ cu frecvență redusă se stabilește între 10% și numărul maxim de locuri alocat pentru forma de învățământ cu frecvență, cu încadrarea în capacitatea de școlarizare stabilită de Agenția Română de Asigurarea Calității în Învățământul Superior.
 
(3). La absolvirea Academiei, studenții care promovează examenul de licență primesc grad de ofițer odată cu promoția care finalizează studiile sub forma de învțțământ cu frecvență.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Barbu George

22 Feb, 2018 11:50

Cei care termina facultatea la alta instituție,și promovează licența la Academia de poliție,beneficiază de acest drept,dacă lucrează in sistem???

Articole asemanatoare

DNA. Cadru universitar al Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”, cercetat de procurori

02 Nov 2018 398

Au început probele eliminatorii la admiterea în Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București. Mii de candidați înscriși

04 Aug 2018 649

Ce spune ministrul Mihai Fifor despre cele două avioane britanice din România care au interceptat un avion de luptă rusesc deasupra Mării Negre

27 Jul 2018 632

Forţe proaspete, la Inspectoratul General pentru Imigrări. Absolvenţii, repartizaţi în mai multe oraşe, inclusiv Constanţa

23 Jul 2018 558