Viitori salvatori ai României și-au depus jurământul militar! Ce a avut Cătălin Predoiu să le transmită

Cătălin Predoiu. Sursă foto: Facebook/Cătălin Predoiu
  • Elevii școlilor de poliție și ai celor militare au depus astăzi, pe 4 august 2023, jurământul militar.
  • La ceremonie au participat oficialii MAI, ai inspectoratelor și ai școlilor, printre care și ministrul Cătălin Predoiu.
  • În rândurile ce urmează este redat și mesajul transmis de ministrul afacerilor interne.
 
Toți elevii școlilor de agenți și subofițeri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne – în număr de 1.542, au depus vineri, 4 august 2023, jurământul militar, în cadrul unor ceremonii specifice desfășurate la sediul instituțiilor de învățământ.
 
Mesajul ministrului afacerilor interne, Cătălin Predoiu
 
Ministrul afacerilor interne, Cătălin Predoiu, a transmis un mesaj noilor membrii ai echipajelor: „Îi îndemn pe toți tinerii care astăzi au depus jurământul militar să nu se îndepărteze niciodată de la rigoarea legii, să nu facă niciun compromis de la performanță și să-și asume cu responsabilitate și credință datoria de a fi mereu în slujba României și a românilor“, informează un comunicat de presă transmis de MAI.
 
De asemenea, oficialul MAI a reiterat importanța unei bune pregătiri atât teoretice, cât și practice pentru îndeplinirea cu succes a misiunilor viitoare, în calitate de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne: „Așteptăm performanță, profesionalism și conduită ireproșabilă! Nu doar noi, factorii de conducere sau viitorii colegi din structurile în care își vor desfășura activitatea, ci mai ales cetățenii, adevărații evaluatori ai activității lor.“
 
Iată discursul integral al lui Cătălin Predoiu:
 

„Depunerea jurământului militar este un moment încărcat de emoție și un pas important în viața și în cariera viitorilor polițiști, jandarmi, pompieri sau polițiști de frontieră.
 
Este începutul pregătirii profesionale a celor 1.542 de elevi care au decis, cu noblețe sufletească, să se alăture efortului statului român de apărare a drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor săi, de apărare a ordinii și liniștii publice, de protejare a granițelor țării și de salvare din situațiile de risc a oamenilor și a bunurilor acestora.
 
Nu poate decât să ne bucure faptul că avem tineri curajoși și altruiști, interesați să se alăture structurilor operative ale Ministerului Afacerilor Interne, știind că vor lucra de multe ori în condiții dificile sau situații riscante. Am convingerea că eforturile le vor fi pe deplin răsplătite pentru că, dincolo de responsabilitățile care vin odată cu îmbrăcarea uniformei militare, privilegiul de a fi în slujba oamenilor înseamnă multe bucurii și satisfacții.
 


Vreau să îi felicit pentru alegerea pe care au făcut-o și pentru promovarea probelor concursului de admitere. S-au pregătit, au perseverat și au reușit, dovedind că sunt cei mai buni dintre cei mai buni!
 
Am încredere că vor rămâne motivați în continuare și că vor da dovadă de seriozitate și de perseverență și în perioada de pregătire. Este nevoie de eforturi susținute pentru a-și însuși cunoștințele teoretice și practice de care vor avea nevoie în munca operativă, astfel încât promoția din care fac parte să fie una valoroasă.

 
Așteptăm performanță, profesionalism și conduită ireproșabilă! Nu doar noi, factorii de conducere, sau viitorii colegi din structurile în care își vor desfășura activitatea, ci mai ales cetățenii, adevărații evaluatori ai activității lor.
 
Îi îndemn pe toți tinerii care astăzi au depus jurământul militar să nu se îndepărteze niciodată de la rigoarea legii, să nu facă niciun compromis de la performanță și să-și asume cu responsabilitate și credință datoria de a fi mereu în slujba României și a românilor.
 
Astăzi, fiecare dintre ei devine parte a unei echipe și, chiar dacă până acum pregătirea a fost individuală, eu îi îndemn să nu piardă din vedere faptul că actualii lor colegi de clasă sunt viitorii lor parteneri de misiune, pe care se vor baza și în mâinile cărora își vor lăsa, uneori, viața. Trebuie să învețe de pe-acum ce înseamnă spiritul de echipă, încrederea în parteneri și altruismul, piloni ai reușitei misiunilor viitoare.
 
Acestea sunt valorile pe care le dorim insuflate în timpul școlii și pe care am convingerea că le vor primi, pe lângă buna pregătire școlară, din partea corpului profesoral.
 
Ne uităm cu încredere și optimism la această generație de tineri de la care așteptăm schimbarea de care România are nevoie! O generație de oameni integri, de adevărați profesioniști care să se prezinte cu onoare în fața românilor, precum și în misiunile internaționale, în fața partenerilor străini.
 
Salut eforturile părinților care le-au fost alături în toată această perioadă și care le-au susținut visul de a fi cei mai buni.
 
Este datoria noastră să-i încurajăm și să le oferim toate condițiile pentru a performa și pentru a aduce calitate și modernitate în serviciul public pe care îl vor oferi cetățenilor.
 
Doar cu angajați bine pregătiți putem face față provocărilor tot mai mari din societate și din munca operativă. Creșterea calității pregătirii profesionale a personalului MAI este un deziderat pe care actualul Executiv și l-a asumat inclusiv prin Programul de guvernare.
 
Vreau să îi asigur pe tinerii elevi și pe toți angajații MAI că au în mine un partener de nădejde și că voi fi mereu atent la nevoile și la problemele lor. Împreună cu conducerea ministerului voi căuta cele mai bune soluții pentru ca munca lor să se desfășoare în cele mai bune condiții astfel încât să putem oferi mai multă siguranță pentru cetățenii patriei.
 
Tinerilor elevi care au depus jurământul miliar, le doresc mult succes în cariera pe care și-o vor construi de astăzi în Ministerul Afacerilor Interne!“

 
În cadrul festivităților de astăzi, 926 de elevi ai Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan“ Cluj-Napoca, respectiv ai Școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr“ Câmpina au depus jurământul militar, similar celor 107 de elevi ai Școlii de Pregătire a Agenților Politiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea, mai adaugă sursa citată.
 
Tot astăzi au depus jurământul militar 311 de elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș“ – Fălticeni și ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica“ – Drăgășani, precum și alți 198 de elevi ai Școlii de Subofițeri de Pompieri și protecție Civilă „Pavel Zăgănescu“ - Boldești.
 
La aceste evenimente au participat reprezentanți ai conducerii Ministerului Afacerilor Interne și ai inspectoratelor generale, precum și cadrele didactice ale școlilor.
 
După finalizarea studiilor, repartizarea pe locurile disponibile din cadrul fiecărui inspectorat general se va face în ordinea descrescătoare a mediilor de absolvire și în funcție de opțiunea elevilor, a mai precizat MAI.
 
Citește și:

Spectacole susținute de Muzica Militară a Forțelor Navale în mai multe orașe din țară. Programul concertelor de la Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Poliția Română Peste 400 de premise reținute, în doar 24 de ore

26 Apr 2024 317

DIICOT, acțiune fulger la Constanța! Ce s-a descoperit la percheziții (FOTO)

25 Apr 2024 506

Circulație restricționată pe Autostrada Soarelui, spre Constanța

24 Apr 2024 286

România Se fac înscrieri la Școala de Poliție! Vezi de când

23 Apr 2024 529

​LIVE TEXT. Eveniment important la Mangalia Două drone de tip avion, cu decolare verticală, intră azi în dotarea Poliţiei de Frontieră (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 1421

Rezultate ale acțiunii BLOCADA, în ultimele 24 de ore

14 Apr 2024 686

Intervențiile polițiștilor în ultimele 24 de ore. Constatări

14 Apr 2024 524

Cadouri „otrăvite“ pentru mai mulți bătrâni din Constanța! A intervenit Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română

14 Apr 2024 794

Poliția RomânăBrigada de Combatere a Criminalității Organizate Craiova-Trafic de minori

10 Apr 2024 286

Intervențiile polițiștilor, în ultimele 24 de ore

09 Apr 2024 373

Operațiuni de amploare ale DIICOT și ale poliției pentru destructurarea unor grupuri infracționale (VIDEO)

03 Apr 2024 512

Avansări de Ziua Poliției Române, la Tulcea!

25 Mar 2024 710

IPJ Constanța Ziua Poliției Române. Mesajul transmis de chestorul de poliție Dumitru Bîltag

25 Mar 2024 591

Polițist din Covasna, cercetat pentru acte sexuale cu două minore și pornografie infantilă!

20 Mar 2024 765

Poliția Română dă alerta asupra unei noi metode de fraudă pentru clienții băncilor

17 Mar 2024 635