Ai până în 23 de ani și vrei să lucrezi la SRI?




Ofițerul operativ are misiunea importantă de a culege informații și pentru aceasta trebuie să își poată crea acces în mediile cu relevanță pentru securitatea națională. La baza activității se află abilitatea de a recruta o persoană și de a o convinge să furnizeze informații importante.
 
Pentru a performa în această activitate, ofițerii operativi trebuie să găsească semnificațiile ascunse în detalii aparent minore, să aibă o bună cunoaștere a limbajului non-verbal și o înțelegere fină a psihologiei umane.
 
Ofițerul analist privește lumea, îi înțelege tendințele, îi descifrează relațiile de cauzalitate și îi anticipează evoluțiile.
 
Mai exact, analistul evaluează datele culese de ofițerii operativi ori din alte surse secrete sau deschise, sesizează schimbări și tendințe în manifestarea amenințărilor, schițează scenarii alternative de evoluție, evidențiază implicații și indică eventuale variante de acțiune în raport cu fiecare scenariu prognozat.
 
Deși aparent simplu, este vorba de un proces de rafinare foarte complex, care implică în egală măsură inteligența, gândirea critică și creativitatea analistului de informații, dar și o foarte bună cunoaștere a domeniului analizat. În final, produsul analitic este pus la dispoziția beneficiarilor legali, în timp util și în funcție de aria de competență, pentru a-i sprijini în realizarea unor strategii sau planuri de acțiune prin care să se prevină manifestarea riscurilor ori adoptarea unor măsuri adecvate de promovare a intereselor naționale.
 
Candidații interesați să ocupe un post de ofițer operativ sau ofițer analist, trebuie să îndeplinească condițiile de încadrare în Serviciul Român de Informații (stabilite prin Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare și normele interne) și să promoveze toate etapele specifice de selecție.
 
Candidații care promovează integral procesul de selecţie şi sunt declarați admiși în urma examenului/concursului de admitere vor urma cursurile de licenţă, masterat profesional sau postuniversitare de educație permanentă organizate de către Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”, la finalizarea cărora vor fi repartizați într-o unitate a SRI.

 
Studii universitare de licență

Programul este adresat atât elevilor aflați în clasa a XII-a, cât și absolvenților cu diplomă de bacalaureat, cu vârsta maximă 23 de ani, care își doresc o carieră în domeniul securității naționale.
 
Pentru anul universitar 2024-2025, Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” organizează cursuri universitare de licență, după cum urmează:
 
Pentru formarea ofițerilor operativi - specializarea Operațiuni de intelligence
 
Pentru formarea ofițerilor analiști - specializarea Studii de securitate și informații
 
Candidații interesați se pot înscrie în procesul de selecție, prin transmiterea, până la data de 31.12.2023, a unui CV, la adresa hr@sri.ro cu titlul „Licență ANIMV Nume și prenume” și cu precizarea, în corpul e-mail-ului, a localității unde le este mai facilă contactarea de către un reprezentant HR al SRI.
 
În urma promovării tuturor etapelor procesului de selecție, candidații validați vor participa la concursul de admitere.
 
Detalii privind calendarul, numărul de locuri și metodologia de organizare și desfășurare a concursului de admitere la studiile universitare de licență vor fi publicate pe site-ul Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul”.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

Concurs important la DNA! Se cere, printre altele, cetățenie română și vârsta de minimum 18 ani împliniți




 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oportunitate de angajare în SRI! 31 martie, ultima zi pentru înscriere! Vizați, elevii claselor a XII-a și absolvenții cu diploma de bacalaureat, cu vârsta maximă de 23 de ani în anul admiterii

30 Mar 2024 1311

Vrei să lucrezi la SRI? Acum ai ocazia. Iată ce posturi sunt disponibile!

05 Feb 2024 2770

SRI angajează! Vezi „portretul“ candidatului ideal

26 Oct 2023 2272

Doi cetățeni străini îndepărtați sub escortă de polițiștii de imigrări din Constanța

10 Jul 2023 980

„Portiță“ de angajare la SRI! Se cere atenţie la detalii și muncă în echipă!

16 Jun 2023 8992

SRI angajează! Cerințe și responsabilități

14 May 2023 2472

Serviciul Român de Informații angajează! Porterul candidatului ideal

28 Apr 2023 1744

Serviciul Român de Informaţii angajează! Iată care sunt cerinţele postului

23 Apr 2023 52677

SRI angajează chimist!

13 Jun 2020 3776

Fără limită de vârstăServiciul Român de Informaţii angajează îngrijitoare în unităţi sanitare. Condiţii

23 Dec 2018 2322

SRI angajează. Ai nevoie de diplomă de bacalaureat. Unde trimiți CV-ul

05 Aug 2018 8689

SRI te poate angaja! Te pricepi la calculatoare?

29 Apr 2018 5856

Soldat în SRI. Condiții de angajare

07 Apr 2018 6677

Ai cetăţenie română şi domiciliul în ţară? SRI caută să angajeze

25 Dec 2017 15103

SRI face precizări importante. Sunt vizaţi traducătorii. Oportunitate de angajare în sistem

11 Dec 2017 3499