Cum să-ți amenajezi casa cu un buget rezonabil


Mutarea într-o nouă locuință este un pas important în viața noastră, vine cu multă bucurie și vise, dar amenajarea, mai ales dacă suntem constrânși de buget, poate fi destul de stresantă.
 
Iată cum, cu un pic de timp liber, creativitate și, nu în ultimul rând, organizare, îți poți amenaja casa visurilor tale fără a cheltui o avere.
  1. Setează-ți un buget

Înainte de stabilirea detaliilor și creionarea proiectului, setarea unui buget realist este crucială. Acest pas te va ajuta să eviți cheltuielile inutile și să prioritizezi articolele esențiale.
 
Dacă mai ai bani puși deoparte, gândește-te cât de mult poți cheltui fără a-ți afecta situația financiară. Dacă nu, după stabilirea unui buget, poți apela la un credit de nevoi personale. Pentru a te putea bucura apoi de ceea ce vei realiza, nu te îndatora mai mult decât vei putea returna fără a simți o presiune financiară.
  1. Stabilește prioritățile

Începe acest proces cu amenajarea zonelor în care vei  petrece mai mult timp.
Pune în plan principal reparațiile și înlocuirea instalațiilor, dacă este cazul, și axează-te, în primul rând, pe utilarea completă a bucătăriei și a băii. Poți continua apoi cu celelalte camere. Balconul, terasa, grădina, cămara sau camerele de lucru mai pot aștepta o perioadă, dacă nu îți mai rămân bani.
 
Nu depăși bugetul stabilit pentru a finaliza totul. Sunt anumite lucruri care mai pot aștepta până găsești alte resurse.
  1. Recondiționează sau creează-ți propriile piese de mobilier

Dacă nu este prima ta locuință și ai piese de mobilier care, cu puțină creativitate, pot fi recondiționate sau integrate în noul concept, nu ezita să le utilizezi.
Cumpără-ți materialele necesare și descoperă un nou hobby, bricolajul.  Dacă ai mai mult timp liber și îți place lucrul manual, poți crea propriile rafturi, dulapuri sau alte piese de interior utile. Fii creativ și vei avea rezultate spectaculoase fără a cheltui mulți bani.
  1. Cumpără inteligent

Nu cumpăra din primul magazin pe care îl întâlnești. Caută cele mai bune oferte, documentează-te, află când sunt perioadele de reduceri sau optează pentru produse resigilate sau cu mici defecte. Cu puțină răbdare și câteva ore de cercetare, poți economisi foarte mulți bani.
  1. Mizează pe calitate 

Chiar dacă bugetul tău nu este unul foarte mare, nu cumpăra produse de calitate inferioară. Caută soluții pentru a cumpăra obiecte de mobilier, saltele și produse electrocasnice de cea mai bună calitate. Ai nevoie de garanția pe care o oferă astfel de produse pentru a te putea bucura de ele cât mai mult timp.
  1. Transformă amenajarea casei într-o activitate în familie

Nu trebuie să simți o presiune atunci când amenajezi noua locuință, ci trebuie să o transformi într-o activitate plăcută. Implică-i și pe ceilalți membri ai familiei în acest proces, fiți creativi, jucați-vă și bucurați-vă împreună de această experiență.
  1. Evaluează-ți frecvent situația financiară

De foarte multe ori, atunci când ne dorim ceva sau începem amenajarea casei, suntem tentați să cheltuim mult mai mulți bani decât ne-am propus. Pentru a nu ajunge într-un impas și a avea o situație financiară bună, este nevoie de o optimizare frecventă a cheltuielilor. Reevaluează-ți creditele mai vechi și optează pentru refinantare, dacă este nevoie, evită cumpărăturile impulsive și economisește cu regularitate.
 
Cu puțină organizare poți avea casa visurilor tale fără a-ți fi afectată bunăstarea financiară.

Sursa foto: pexels.com
 
 

 
 
 

 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

La Brick, cumpărăturile de Paște îți aduc premii senzaționale!

03 Apr 2024 581

Trei, Doamne, și toate trei PUZ-ul final pentru parcarea de la Casa de Cultură, pe masa Comisiei de Urbanism a municipiului Constanța!

02 Apr 2024 1317

Licitații publice Primăria Constanţa vrea să plătească 10 milioane de lei pentru reabilitarea zonei Coiciu-Casa de Cultură

04 Dec 2023 1398

Vara asta cumpărăm și câștigăm cu Brick!

21 Jun 2023 1029

Tendințe la pardoseli 2022 - Care sunt cele mai recente idei pentru renovarea casei?

02 Feb 2022 3620

Zona Coiciu - Casa de Cultură din municipiul Constanța intră în reabilitare

25 Nov 2021 1836

O firmă din Bucureşti vrea să construiască un centru comercial la Cobadin

27 Jan 2020 2195

Câteva reguli de amenajare a unui living așa cum ți-l dorești

30 May 2019 3278

Compartimentul de Îngrijiri Paliative, “Casa Soarelui” Constanța va fi redeschis mâine. Cât au costat lucrările de amenajare

21 May 2019 3150

Lucrările de reabilitare au fost finalizate „Casa Soarelui“ din Constanţa îşi deschide porţile

16 May 2019 6176

Undă verde pentru Catedrala Eroilor „Sfânta Treime“ din parcul de la Casa de Cultură din Constanţa (galerie foto)

09 Feb 2019 4536

Ce vor găsi mămicile şi copiii A început reamenajarea locurilor de joacă din municipiul Constanţa

13 Oct 2018 2978

Constanţa Mai mulţi bani pentru Casa Soarelui. La ce costuri se ridică investiţia

22 Aug 2018 2149

Imobil de cinci etaje, în Satul de Vacanță din Constanța. Ce a solicitat Libri Maris SA de la Agenția de Mediu

14 Jun 2018 2936

Libri Maris SA vrea acord de mediu pentru un bloc de cinci etaje

06 Nov 2017 4797