IGSU Intervențiile pompierilor în ultimele ore

BULETIN INFORMATIV
Nr. 221 din 16.06.2023
 
Intervențiile pompierilor în ultimele ore
 
Pompierii giurgiuveni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local. În ultimele ore, misiunile acestora au vizat, în principal:
  • asigurarea măsurilor PSI în urma unui eveniment rutier
Accidentul s-a produs ieri după-amiază, pe DN5, în localitatea Daia, fiind implicat un singur autoturism, care a intrat într-un cap de pod. La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere și o ambulanță SAJ.
Echipajul a actionat pentru deconectarea bornelor de la acumulatorii bateriei și pentru sablarea carosabilului. Autoturismul a fost scos în afara părții carosabile prin tăierea și degajarea balustradei capului de pod.
  • stingerea a două incendii de vegetație uscată, în localitățile:
  • Novaci - au ars aproximativ cinci ha de vegetație uscată și resturi menajere. Au acționat pompierii din cadrul Stației Mihăilești, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă;
  • Letca Nouă - au ars aproximativ 500 de mp de vegetație uscată și resturi menajere. Au intervenit pompierii din cadrul Stației Mihăilești, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.
Cauza probabilă de producere a incendiilor a fost focul deschis în spații deschise.
Potrivit legislației privind protecția mediului, este interzisă arderea miriștilor, a turbăriilor, a litierei pădurii, a stufului, a tufărișurilor sau a vegetației ierboase. Astfel, cetățenii trebuie să respecte prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 195 din 2005 privind protecţia mediului, cu modificările şi completările ulterioare. Conform acestui act normativ, proprietarii și deținătorii de terenuri cu titlu sau fără titlu au obligația de a nu arde și de a preveni arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase.
Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor și arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor.
În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de case, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.
Compartimentul Informare și Relații Publice

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Intervențiile pompierilor, în ultimele 24 de ore

16 Jan 2024 598

Intervențiile pompierilor, din ultimele 24 de ore SMURD a fost cel mai solicitat, cu peste 1.200 de misiuni, în care 1.251 de persoane au fost salvate

25 Oct 2023 751

Intervențiile pompierilor români la nivel național și europen în ultimele 24 de ore

25 Aug 2023 652

Intervențiile pompierilor români Misiunile din Franța și Grecia continuă. Care sunt dotările echipajelor

24 Aug 2023 905

Intervențiile pompierilor din ultimele 24 de ore. Zeci de hectare de teren făcute scrum

10 Aug 2023 713

Intervențiile pompierilor în România din ultimele 24 de ore. Victimele unor accidente grave, incarcerate

03 Aug 2023 964

Intervențiile pompierilor în salvarea persoanelor aflate în dificultate, la nivel național, din ultimele 24 de ore. Două victime decedate

03 Nov 2021 1025