IPJ Bacău Polițiștii din Onești în acțiune

Polițiștii din Onești în acțiune
 
La data de 15/16 septembrie a.c., polițiștii de ordine publică și rutieră din cadrul Poliției Municipiului Onești au desfășurat o acțiune în municipiu pentru prevenirea și combaterea infracţiunilor stradale, menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică și prevenirea şi combaterea infracţiunilor la regimul circulației rutiere.
În cadrul activităților au fost verificate peste 30 de autovehicule, au fost legitimate 80 de persoane și au fost efectuate 27 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.
Forțele de ordine au aplicat 28 de sancțiuni contravenționale la regimul circulației rutiere și pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, în valoare totală de 13.000 de lei.
Totodată, polițiștii au constatat o infracțiune de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului și au reținut 3 permise de conducere.
La activități au participat polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, pompieri și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.
 
Exemplu:
La data de 16 septembrie a.c., în jurul orei 04.30, polițiștii Biroului Rutier Onești au depistat în flagrant delict, un tânăr, de 24 de ani, din comuna Gura Văii, în timp ce conducea un autoturism pe strada Perchiului din Onești aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentrație de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta fiind transportat la spital unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infacțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Identificat de polițiști după ce a provocat accident de circulație rutieră și a părăsit locul faptei
 
La data de 17 septembrie a.c., în jurul orei 19.00, polițiștii Serviciului Rutier Bacău au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DN2-E85 în comuna Gheorghe Doja, a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea unei persoane.

Din primele cercetări a rezultat faptul că, un tânăr de 14 ani din comuna Răcăciuni, în timp ce traversa regulamentar pe marcajul pietonal, DN2-E85, ar fi fost acroșat de o autoutilitară, rezultând rănirea ușoară a acestuia, ulterior fiind transportat la spital pentru a i se acorda îngrijiri medicale.
După producerea accidentului rutier, conducătorul autoutilitarei a părăsit locul faptei fără încuviinţarea organelor de poliţie.
În urma activităților desfășurate, polițiștii au identificat și oprit autoutilitara implicată în evenimentul rutier, în comuna Nicolae Bălcescu.

Conducătorul auto, un bărbat, de 55 de ani, din județul Suceava, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. Ulterior, cel în cauză a fost transportat la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infacțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului producerii accidentului fără încuviințarea organelor de poliție.
  
Polițist băcăuan participant la evenimentul ”Mausolee pe bicicletă”
 
Un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău a participat, la data 16 septembrie a.c., la evenimentul Mausolee pe bicicletă, organizat de Asociația Monumente în Vrancea și mai mulți parteneri.
Comisar șef Paraschiv Laurențiu a participat la un traseu pe bicicletă și s-a alăturat echipei de bicicliști din cadrul mai multor inspectorate de poliție din țară.
Evenimentul Mausolee pe bicicletă este un traseu de anduranță, organizat în fiecare an, în cadrul “Zilelor Europene ale Patrimoniului” și este cel mai bun prilej de a descoperi mausoleele din Vrancea, ridicate în cinstea eroilor din Primul Război Mondial și  presupune parcurgerea a peste 150 de km.
Polițiștul băcăuan nu este la prima activitate de acest gen. Acesta a participat și la evenimentul ”Mausolee pe bicicletă” organizat în anul 2021, la evenimentele ”Pedalăm pentru România, ”Cu bicicleta la mare edițiile 2019, 2021 și 2023.

Laboratorul de circulație rutieră, prezent în comunitatea oneșteană
 
La data de 18 septembrie a.c., poliţiştii din Onești au fost prezenți la școlile gimnaziale unde transmis mesaje cu caracter preventiv cu ajutorul Laboratorului de siguranță rutieră, privind traversarea corectă şi respectarea semnelor de circulaţie, unde, cum şi de la ce vârstă pot merge cu bicicleta sau trotineta electrică, semnificaţia indicatoarelor rutiere.
Activitatea are ca scop instruirea și informarea copiilor în ceea ce privește educația pentru siguranță rutieră și se desfășoară în mediul urban, pe raza întregului județ.
Indiferent de vârstă, regulile referitoare la traficul rutier trebuie cunoscute și respectate cu consecvență și responsabilitate.
 
 Acțiune pentru prevenirea evenimentelor rutiere în Bacău
La data de 16/17 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bacău împreună cu cei de la secțiie urbane și rurale, au desfășurat o acțiune în municipiu pentru combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.
În cadrul activităților au fost legitimate peste 280 de persoane, au fost verificate 200 de autovehicule și au fost efectuate 229 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.
Polițiștii au aplicat 35 de sancțiuni contravenționale la regimul circulației rutiere și pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, în valoare totală de 15.000 de lei.
Totodată, polițiștii au constatat o infracțiune de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului, au reținut 4 permise de conducere și au retras două certificate de înmatriculare.
           
Exemplu:
La data de 17 septembrie a.c., în jurul orei 01.00, polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat, de 33 de ani, din comuna Hemeiuși, în timp ce conducea un autoturism pe strada I.L. Caragiale din municipiu, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentrație de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta fiind transportat la spital unde a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infacțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ BacăuProiectul are ca obiectiv general protejarea intereselor financiare

02 Feb 2024 506

Doi copii au murit într-un accident în Bacău! Autoturismul implicat avea anvelope de vară

09 Jan 2024 933

IPJ Bacău Prinși la furat, în flagrant delict, de Poliție

28 Nov 2023 820

Bacău Bătrână de 97 de ani, jefuită. Ce spune Poliția

26 Oct 2023 916

Un bărbat s-a rătăcit cu mașina într-o pădure. Soția lui a alertat Poliția

17 Oct 2023 1069

Șantaj și înșelăciune în Bacău Un bărbat de 47 de ani reținut. Cum inducea în eroare mai mulți oameni

17 Oct 2023 859

IPJ Bacău Șoferi depistați sub influența alcoolului în urma unui eveniment rutier

02 Oct 2023 568

IPJ Bacău Activitate de prevenire a victimizării persoanelor vârstnice

29 Sep 2023 614

IPJ Bacău A ajuns în arest după ce a condus un autoturism sub influența alcoolului și fără permis de conducere

28 Sep 2023 536

Bărbat acuzat de proxenetism și spălare de bani, prins pe o stradă din Bacău

26 Sep 2023 870

IPJ Bacău Buletin de presă

26 Sep 2023 658

IPJ Bacău Buletin de presă

25 Sep 2023 582

Descoperire șocantă într-un mijloc de transport! Ce avea asupra sa un bărbat

24 Sep 2023 1470

IPJ Bacău Depistat de polițiștii rutieri sub influența unor substanțe psihoactive

21 Sep 2023 552

IPJ Bacău Percheziții efectuate de polițiști într-un dosar penal ce vizează carduri sociale folosite ilegal

21 Sep 2023 518