IPJ Bistrița-Năsăud Buletin de presă

Tânăr din Zalău, bănuit de comiterea unor înșelăciuni, reținut de polițiștii de la Investigarea Criminalității Economice Bistrița-Năsăud
 
La data de 19 septembrie a.c., în urma cercetărilor efectuate și probelor administrate, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a unui tânăr, de 25 de ani, din Zalău, județul Sălaj, cercetat pentru comiterea unor înșelăciuni.
În prezent, tânărul se află în arestul I.P.J. Bistrița-Năsăud, urmând ca după expirarea perioadei de reținere să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive.
Din investigațiile efectuate până în prezent a reieșit faptul că, în cursul lunii ianuarie 2021, tânărul ar fi postat mai multe anunțuri de vânzare a unor telefoane mobile, prin intermediul unei platforme de vânzări online. Telefoanele erau expuse spre vânzare la prețuri mai mici decât prețurile de pe piață, astfel că ar fi indus în eroare, prin folosirea unei identități false, patru persoane pe care le-ar fi convins să transfere într-un cont bancar, diverse sume de bani, reprezentând avans sau plata unui telefon mobil. Ulterior, tânărul nu ar mai fi remis telefonul mobil cumpărat și nici sumele achitate cu titlu de preț sau avans.
Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor se ridică la 11.152 de lei. Cercetările în  acest caz sunt continuate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bistrița-Năsăud în vederea documentării faptei sub toate aspectele ei.

Autoturism sustras din Liban, depistat și indisponibilizat de polițiștii din Bistrița-Năsăud

La data de 19 septembrie a.c., în urma investigațiilor efectuate, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au depistat  un autoturist căutat, semnalat prin INTERPOL ca fiind sustras din Liban, din luna noiembrie 2021.
Autoturismul, în valoare de aproximativ 10.000 de euro, a fost depistat în posesia unui bărbat de 43 de ani, din Feldru, fiind indisponibilizat.
Cercetările în acest caz continuă de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, în vederea documentării faptei și tragerii la răspunde a persoanelor vinovate.

Tânăr fără permis, reținut de polițiștii Biroului Rutier, după ce a fost depistat la volanul unui autoturism
 
La data de 19 septembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Bistrița au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a unui tânăr, de 22 de ani, din Ungheni, județul Mureș, cercetat pentru conducere fără permis.

În fapt, în după-masa de ieri, 19 septembrie, polițiștii au oprit pentru control, pe o stradă din Bistrița, un autoturism condus de tânărul în cauză, iar în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere valabil. Totodată, a fost testat cu aparatele etilometru și drugtest, rezultatele fiind negative. Anterior, la data de 18 august a.c., tânărul a mai fost depistat conducând fără permis, de polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința.
De asemenea, pentru neregulile de natură contravențională constatate ieri, tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 2610 lei, iar ca măsură complementară s-a reținut certificatul de înmatriculare al autoturismului condus de acesta. 
Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Bistrița.

Cercetat pentru distrugere prin incendiere, reținut pentru 24 de ore, de polițiștii din Sângeorz-Băi
La data de 19 septembrie a.c., în urma investigațiilor efectuate și probelor administrate într-un dosar penal de distrugere, polițiștii din Sângeorz-Băi au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a unui bărbat de 49 de ani, din Dumitra, bănuit de comiterea faptei.
În prezent, acesta se află în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, urmând să fie prezentat instanței, cu propunere de arestare preventivă.
În fapt, în seara de 18 septembrie a.c., un bărbat din Sângeorz-Băi, a sesizat poliția, prin SNUAU 112, despre faptul că la o anexă gospodărească aflată în imediata apropiere a locuinței sale s-a produs un incendiu. Incendiul a fost stins de pompieri și voluntari, nefiind înregistrate victime.
În urma verificărilor și investigațiilor efectuate după producerea acestuia, polițiștii au constatat faptul că focul ar fi fost pus intenționat, bănuit de comiterea faptei fiind bărbatul de 49 de ani care locuia fără forme legale în orașul Sângeorz-Băi.
Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii din cadrul Poliției orașului Sângeorz-Băi, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere prin incendiere.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tânăr din Republica Moldova, implicat într-un accident rutier în județul Bistrița Năsăud

20 Jan 2024 850

Eveniment rutier pe Drumul Național 17C. Implicate un autoturism și o autoutilitară (FOTO)

13 Jan 2024 906

Accident rutier în județul Bistrița-Năsăud. Un bărbat a intrat cu mașina într-un stâlp

01 Jan 2024 883

Bărbat suspectat că și-a accidentat intenționat o rudă cu mașina! Suspectul s-a urcat beat la volan

25 Dec 2023 824

Un pieton a fost accidentat în Bistrița-Năsăud. Ce spun polițiștii

24 Dec 2023 830

Copil rănit în urma unui eveniment rutier în Bistrița Năsăud

18 Dec 2023 726

O șoferiță aflată în pragul comei alcoolice, implicată într-un accident rutier în județul Bistrița Năsăud

14 Dec 2023 901

Percheziții efectuate de polițiști în Bistrița-Năsăud pentru monede falsificate și înșelăciune (FOTO)

11 Dec 2023 863

Bărbat rănit într-un incident de vânătoare! Ce spune Poliția

08 Dec 2023 926

​Intervenție a negociatorului și polițiștilor de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale și cei ai Poliției Năsăud, pentru salvarea unei persoane.

22 Nov 2023 802

IPJ Bistrița-Năsăud Un șofer băut a provocat un accident rutier. Ce au constatat polițiștii (FOTO)

18 Nov 2023 872

Descoperire macabră într-o locuință din județul Bistrița-Năsăud! Două surori găsite decedate

17 Nov 2023 884

Oficial de la IPJ Bistrița Năsăud despre accidentul de la trecerea cu nivel la care ferată din localitatea Feldru. Un bărbat a decedat

17 Nov 2023 836

Bărbat suspectat că l-a ucis pe tatăl concubinei sale! Polițiștii au deschis o anchetă

14 Nov 2023 858

Conducător auto beat reținut pentru 30 de zile după ce a fugit de la locul accidentului! Suspectul nu avea permis iar mașina era neînmatriculată

11 Nov 2023 723