IPJ Bistrița-Năsăud Buletin de presă - Vacanță în siguranță

                                                                                                                     Nr. 262 din 25 iunie 2021 
VACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ
 
 
Polițiștii, jandarmii, Agenția Națională Antidrog, pompierii au făcut front comun pentru a sărbători, alături de copii, începutul vacanței de vară, dar și pentru a discuta cu ei aspecte preventive, din perspectiva instituțională specifică fiecăruia, pentru o ”vacanță în siguranță”.

La Școala Gimnazială din Șieu Măgheruș astăzi, 25 iunie a.c.,  Compartimentul de Prevenire, Biroul Siguranță Școlară, Secția 4 de Poliție Rurală Beclean, Serviciul Criminalistic din Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, alături de Inspectoratul Județean de Jandarmi, Agenția Națională Antidrog- C.P.E.C.A. – Bistrița-Năsăud au organizat ateliere cu specific preventiv, dedicate elevilor de toate vârstele, pentru a marca debutul campaniei  desfășurate în fiecare an – ”Vacanță în siguranță”.
Totodată, pentru marcarea Zilei Internaționale Împotriva Consumului și Traficului Ilicit de Droguri-26 iunie, la nivel județean, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog BISTRIȚA-NĂSĂUD, din cadrul Agenției Naționale Antidrog, împreună cu Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud și Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, au organizat o serie de activități specifice, subsumate campaniei UNODC – „Contribuie la o informare corectă!Poți salva vieți!”.

Activitățile desfășurate au constat în organizarea de standuri informative specifice, distribuirea de materiale de informare cu mesaje antidrog și dezbateri pe teme corelate cu efectele și riscurile consumului de droguri, în cadrul campaniei ”Fii liber!” (CPECA B-N); derularea de exerciții specifice demonstrative cu ”ochelarii de dependență”, ochelari speciali care simulează efectele resimțite de consumatorii de alcool și de droguri (CPECA B-N), demonstrații practice privind detectarea consumului de alcool prin folosirea etilotestelor (Serviciul Poliției Rutiere Bistrița/ IPJ B-N);prezentarea, cu exerciții demonstrative, a laboratorului mobil de criminalistică (Serviciul Criminalistic/IPJ B-N); demonstrații cu câinii de intervenție ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud; exerciții demonstrative cu procedurile specifice de intervenție în situații de urgență – INSPECTORATUL PENTRU Situații de Urgență Bistrița-Năsăud; organizarea unor concursuri și jocuri interactive cu tematică antidrog (Compartimentul de Promovare a Sănătății /DSP B-N);


Relaxare, bucurie, muult timp liber, prietenii, orice altceva decât școală! Asta vă așteaptă în perioada următoare, dragi copii! Țineți cont, însă, de faptul că acest timp liber înseamnă mai multă responsabilizare pentru voi, indiferent de vârsta voastră! Nici voi, nici părinții voștri, cu atât mai mult noi, polițiști, jandarmi sau pompieri, nu ne dorim ca amintirile din această perioadă să fie umbrite de experiența neplăcută a implicării voastre într-un accident rutier, să vă fie furate bunurile, să vă rătăciți, să fiți păcăliți sau hărțuiți de persoane pe care le-ați cunoscut pe net, să fiți implicați într-un incendiu, sau să ajungeți în anturaje care să vă determine să faceți alegeri nepotrivite.
Astfel de acțiuni se vor desfășura în perioada vacanței în taberele organizate în județ sau în orice alte contexte în care sunt angrenați copii.
 
Vă dorim o vacanță frumoasă tuturor!
 
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tânăr din Republica Moldova, implicat într-un accident rutier în județul Bistrița Năsăud

20 Jan 2024 827

Eveniment rutier pe Drumul Național 17C. Implicate un autoturism și o autoutilitară (FOTO)

13 Jan 2024 891

Accident rutier în județul Bistrița-Năsăud. Un bărbat a intrat cu mașina într-un stâlp

01 Jan 2024 867

Bărbat suspectat că și-a accidentat intenționat o rudă cu mașina! Suspectul s-a urcat beat la volan

25 Dec 2023 808

Un pieton a fost accidentat în Bistrița-Năsăud. Ce spun polițiștii

24 Dec 2023 812

Copil rănit în urma unui eveniment rutier în Bistrița Năsăud

18 Dec 2023 703

O șoferiță aflată în pragul comei alcoolice, implicată într-un accident rutier în județul Bistrița Năsăud

14 Dec 2023 889

Percheziții efectuate de polițiști în Bistrița-Năsăud pentru monede falsificate și înșelăciune (FOTO)

11 Dec 2023 840

Bărbat rănit într-un incident de vânătoare! Ce spune Poliția

08 Dec 2023 912

​Intervenție a negociatorului și polițiștilor de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale și cei ai Poliției Năsăud, pentru salvarea unei persoane.

22 Nov 2023 793

IPJ Bistrița-Năsăud Un șofer băut a provocat un accident rutier. Ce au constatat polițiștii (FOTO)

18 Nov 2023 855

Descoperire macabră într-o locuință din județul Bistrița-Năsăud! Două surori găsite decedate

17 Nov 2023 869

Oficial de la IPJ Bistrița Năsăud despre accidentul de la trecerea cu nivel la care ferată din localitatea Feldru. Un bărbat a decedat

17 Nov 2023 816

Bărbat suspectat că l-a ucis pe tatăl concubinei sale! Polițiștii au deschis o anchetă

14 Nov 2023 846

Conducător auto beat reținut pentru 30 de zile după ce a fugit de la locul accidentului! Suspectul nu avea permis iar mașina era neînmatriculată

11 Nov 2023 714