IPJ BuzăuNereguli în trafic

Nr. 60 din 28 februarie 2024
 
 
ACŢIUNI PE LINIE RUTIERĂ
 
 
Poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră acţionează zilnic pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie / Şoferi profesionişti care desfăşoară transport de marfă, sancţâionaţi pentru nereguli legate de aparatul tahograf.
 
          Ieri, 27 februarie a.c., în intervalul orar 13.00 -18.00,  poliţiştii cu atribuţii pe linie de poliţie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de reducere a riscului rutier pe drumurile de mare tranzit din judeţ.
Au fost desfăşurate controale în trafic pentru depistarea şoferilor care s-au urcat la volan după ce au consumat alcool sau alte substanţe cu efect psihoactiv, a celor care apasă prea tare pedala de acceleraţie sau a celor care se angajează în depăşiri riscante, periclitând siguranţa rutieră.
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 110 sancţiuni contravenţionale, dintre care 81 pentru încălcarea regimului legal de viteză, iar restul pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare, pentru neportul centurii de siguranţă, dar şi pentru abateri rutiere săvârşite de pietoni.
În intervalul desfăşurării acţiunii, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 20 de permise.
De asemenea, au fost sanctionaţi doi operatori de transport rutier de mărfuri, conform OG 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora.
Abaterile au fost constatate cu aparatura şi softul TachoScan, din dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău.
 
ATENŢIE !!!
  • Circulaţi cu viteză moderată! Viteza excesivă sau neadaptată la particularităţile de drum şi trafic generează accidente grave de circulaţie!
  • Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Alcoolul diminuează considerabil reflexele! Chiar şi când vă deplasaţi pe distanţe scurte, condusul sub influenţa alcoolului vă expune la producerea unei accident rutier!
  • Folosiţi centura de siguranţă! Acest accesoriu vă poate salva viaţa!
  • Nu vorbiţi la telefonul mobil în timp ce conduceţi maşina. 
  • Concentraţi-vă în totalitate pe condus şi nu lăsaţi nimic să vă distragă atenţia de la drum.
  • Totodată, nu subestimaţi pericolul oboselii la volan. Somnolenţa la volan este periculoasă, efectele oboselii fiind comparate foarte des cu cele ale conducerii sub influenţa alcoolului.
 
O călătorie în siguranţă cu autovehiculul, indiferent de distanţă, depinde de respectarea cu stricteţe a regulilor de circulaţie şi a principiilor de conduită preventivă în trafic.
Poliţia Rutieră recomandă participanţilor la trafic să adopte o conduită preventivă în conducere şi să adapteze viteza de deplasare la condiţiile de drum și de trafic.

 
Nu uitaţi:
Fiţi responsabili şi respectaţi regulile de circulaţie pentru a evita producerea unei tragedii şi punerea în pericol a vieţii celor dragi!

 
Să aveţi o zi bună, fără evenimente rutiere!
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ BuzăuNereguli în trafic

17 Jan 2024 462

IPJ BuzăuNereguli în trafic

10 Jan 2024 376

IPJ Buzău 15 șoferi au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea regulilor de circulație de trecere la nivel cu calea ferată

22 Nov 2023 489

IPJ Buzău Nereguli în trafic

12 Sep 2023 469

IPJ Buzău Nereguli din trafic

06 Sep 2023 554

IPJ BuzăuNereguli sancţionate în trafic de poliţiştii rutieri

08 Aug 2023 615