IPJ BuzăuTransport de material lemnos sancționat de polițiști

Nr.220 din 6 iulie 2023
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din ziua de 5 iulie 2023
 
 
Transport de material lemnos sancționat de polițiști
 
În data de 5 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Râmnicelu au fost sesizați de către o persoană cu privire la faptul că, pe DN22 circulă un autocamion ce transportă material lemnos ilegal.
Imediat după sesizare, polițiștii s-au deplasat spre locul indicat și au depistat pe DN22, în afara localității Bala Albă, autocamionul care transporta lemn, la volanul căruia se afla un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Vrancea.
În urma verificărilor efectuate a reieșit faptul că, există o diferență de aproximativ 2 metri cubi între stocul scriptic, aproximativ 30 metri cubi și cel faptic al materialului lemnos de foc, din specia fag.
Bărbatul a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.
Totodată, polițiștii au procedat la confiscarea cantității de lemn pentru care nu existau documente de proveniență, pe care au predat-o reprezentanților Ocolului Silvic, din Râmnicu Sărat.
 
  •  
 
Reţinută pentu infracțiune la regimul rutier.
 
În ziua de 5 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Râmnicelu au reținut o femeie, în vârstă de 31 de ani, din Râmnicu Sărat, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de ,,refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice’’.
În aceeași zi, în jurul orei 19.00, aceasta a fost depistată de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe DN22, în Balta Albă.

Întrucât conducătoarea auto emana halenă alcoolică, i s-a solicitat să fie testată cu aparatul etilotest, însă aceasta a refuzat testarea.
Totodată, femeia a manifestat un comportament deviant, motiv pentru care polițiștii au procedat la încătușarea și imobilizarea acesteia.
În baza materialului probator administrat, femeia de 31 de ani a fost reţinut pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată parchetului pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.

 
  •  
Accident de circulaţie
În ziua de 5 iulie a.c., în jurul orei 11:00, polițiștii buzoieni au fost sesizați de producerea unui accident de circulație pe DN2E85, în afara localității Căldărușanca.
Din primele cercetări a reieşit că este vorba de o coliziune între un autocamion condus pe direcția Buzău către Urziceni, de către un șofer în vârstă de 41 de ani, din Ilfov și un autoturism condus pe aceeași direcție de mers, de către un tânăr în vârstă de 24 de ani, din Glodeanu Sărat.
Accidentul s-a soldat cu rănirea șo ferului de 24 de ani, care a fost preluat de ambulanță și transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
În cauză a fost întocmit dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
 
  •  
 
 Acțiuni de prevenire a accidentelor rutiere desfășurate de polițiști
 
În ziua de 5 iulie a.c, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au aplicat 171 de sancţiuni contravenţionale și au reţinut 17 permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.
Poliţiştii au acționat şi pentru prevenirea şi combaterea vitezei excesive, aparatele radar amplasate înregistrând 94 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise. Împotriva a 13 conducători auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile, respectiv 120 de zile.
Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şi şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (30), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (16), dar şi 31 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.
Fără permis de conducere au rămas patru șoferi care au efectuat depășiri neregulamentare, care s-au urcat la volan sub influenţa alcoolului, dar și pentru comportament agresiv manifestat în trafic.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 59.000 de lei.
Activitățile vor continua și în perioada următoare pentru conştientizarea participanților la trafic cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație, în vederea creșterii gradului de siguranţă rutieră pe drumurile din judeţ.
De asemnea, polițiștii au întocmit trei dosare penale sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de ,,conducerea a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanţe’’, ,,conducerea unui vehicul pe drumurile publice  fără a deține permis de conducere”, dar și ,,conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistra’’.
  •  
Polițiștii rutieri atenționează că una dintre soluțiile pentru a reduce numărul de accidente este respectarea limitelor legale de viteza;
 
– minutele câștigate mergând agresiv se pot pierde la fel de repede dacă în față e traficul blocat sau opriți la benzinărie;
 
– diferența dintre accident și o călătorie sigură o fac fracțiunile de secundă: atenția șoferului, cât de odihnit este, cât de distras de diversele lucruri din mașină, inclusiv pasagerii;
 
–folosiți corect luminile de întâlnire și luminile de drum;
 
-respectati cu strictețe regulile de prioritate, indiferent ca va raportați la alte mașini din trafic sau la pietoni.
 
– cu cât sunteți mai obosiți, luați anumite medicament sau dacă ați făcut greșeala sa consumați alcool, cu atât timpul de reacție scade și șansele de accident cresc.
 
Conduceți defensiv, cu prudență, cu atenție, astfel încât să nu vă supuneți inutil unor riscuri rutiere.
 
Vă dorim drum bun și fără accidente de circulație!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ BuzăuTransport de material lemnos sancționat de polițiști

29 Nov 2023 541

IPJ BuzăuTransport de material lemnos sancţionat de poliţiştii din Mânzăleşti

07 Nov 2023 521

IPJ BuzăuAccidente de circulaţie

09 May 2023 548