IPJ BuzăuTransport de material lemnos sancţionat de poliţiştii din Mânzăleşti

Nr. 354 din 7 noiembrie 2023
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din ziua de 6 noiembrie 2023
 
 
Reţinut de poliţişti pentru cumul de infracțiuni.
 
În ziua de 6 noiembrie a.c., în jurul orei 19.30, poliţiştii din cadrul Poliției municipiul  Râmnicu Sărat au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că un tânăr de 22 de ani, din Râmnicu Sărat a fost agresat.
Imediat după primirea sesizării, la fața locului s-a deplasat o echipă operativă de poliţişti pentru a verifica aspectele sesizate.
Din primele investigaţii, a rezultat că incidentul s-a produs la domiciliul  persoanei vătămate, pe fondul unor neînțelegeri mai vechi cu un cunoscut, un alt râmnicean, în vârstă de 20 de ani, din Râmnicu Sărat.
Acesta din urmă ar fi pătruns în locuința persoanei vătămate fără acceptul acesteia, ar fi amenințat cu acte de violență și i-ar fi sustras un telefon mobil.
În urma probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pe tânăr sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violare de domiciliu, amenințare și furt, pentru o perioadă de 24 ore, pe bază de ordonanță.
Astăzi, 7 noiembrie a.c, urmează să fie prezentat unității de parchet pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.
 
  •  
 
Bănuit de furt de bicicletă depistat de polițiști.
 
În ziua de 6 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Mărăcineni au depistat principalul bănuit în cazul unui furt de bicicletă - un bărbat de 48 de ani, din Vadu Pașii.
Fapta a fost sesizată în ziua de 27 octombrie  a.c., de către persoana vătămată, o femeie în vârstă de 36 de ani,  din Vadu Pașii.
Din cercetări a reieşit că, în noaptea de 26/27 octombrie a.c, bănuitul ar fi pătruns prin efracție în curtea persoanei vătămate și, profitând că bicicleta era neasigurată, ar fi sustras-o.

Prejudiciul a fost recuperat de polițiști și predat persoanei vătămate.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracţionale a bănuitului.
 
  •  
 

Transport de material lemnos sancţionat de poliţiştii din Mânzăleşti.
 
În ziua de 6 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Postului de poliție Mânzălești au depistat pe DJ203K, un bărbat de 53 de ani, din Beceni, care transporta lemn de foc din specia fag.
În urma verificărilor s-a stabilit faptul că bărbatul transporta aproximativ 12 metri cubi de lemn, însă documentele au indicat  că existau diferențe între cantitatea scriptică și cea faptică de material lemnos.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.
De asemenea, polițiștii au procedat la confiscarea materialului lemnos transportat în afara cadrului legal, pe care au predat-o reprezentanților ocolului silvic.
 
  •  
 
Nereguli din trafic.
 
În data de  6 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au efectuat activităţi de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 150 de sancţiuni contravenţionale și au reţinut 20 de permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.
Poliţiştii rutieri au acționat pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul legal de viteză.
Aparatele radar amplasate au înregistrat 58 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 8 dintre conducătorii auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90, repsectiv 120 de zile.
Cu cea mai mare viteză 163 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui bărbat de 39 de ani, din Ilfov, ce rula pe DN2E85, în afara localității Costești.
Alte 12 permise au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce șoferilor care nu au respectat semnificația culorii roșii a semaforului, celor ce au consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan și celor ce au pus în pericol ceilalți participanți la trafic prin neacordarea priorității de trecere celor care aveau acest drept.
          Polițiștii au întocmit dosar penal unui bărbat de 52 de ani, din municipiul Buzău, pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a fost depistat în timp ce conducea autoturismul pe o stradă din municipiul Buzău.
În urma testării cu aparatul etilotest a fost înregistrată o valoare de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost transportat la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
 
CONDUCEŢI PRUDENT!
RESPECTAŢI REGULILE DE CIRCULAŢIE!
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ BuzăuTransport de material lemnos sancționat de polițiști

29 Nov 2023 541

IPJ BuzăuTransport de material lemnos sancționat de polițiști

06 Jul 2023 576

IPJ BuzăuAccidente de circulaţie

09 May 2023 545