IPJ BuzăuTransport de material lemnos sancționat de polițiști

Nr. 382 din 29 noiembrie 2023
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din 28 noiembrie 2023
 
 
Polițiștii de la Birourile Siguranță Școlară și Poliției de Proximitate în dialog cu elevii
 
În ziua 28 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară alături de polițiști de proximitate au desfășurat o activitate informativ-prevenitvă cu elevii Liceului Tehnologic Meserii și Servicii Buzău.
Astfel, pentru prevenirea fenomenului bullying, polițiștii au interacționat cu elevii, prezentându-le acestora diferite exemple, din care se pot reține informații utile, cu referire la subiectele abordate. La rândul lor, elevii și-au manifestat interesul pentru subiectele discutate și au adresat întrebări polițiștilor, pentru a înțelege cum ar trebui să se comporte, în cazul situațiilor de bullying.
Așadar, pentru a nu deveni victime ale acestui fenomen, polițiștii le-au transmis elevilor că într-o situație de acest gen, este indicat să se îndepărteze cât mai mult de agresor,  să ignore comportamentul acestuia, să discute cu un adult de încredere de la școală sau din familie despre situația respectivă și să evite locurile în care nu se simt în siguranță.
Tot ieri, polițiștii au vizitat și elevii Școlii Gimnaziale Râmnicelu cu care au discutat despre delincvența juvenilă, victimizarea minorilor și moduri de prevenție.
 
  •  
 
Transport de material lemnos sancționat de polițiști
 
În ziua de 28 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce desfășurau atribuțiile de serivciu, au oprit pentru control, pe DN2E85, în Mărăcineni, un autocamion care transporta material lemnos.
Verificările au fost preluate de către polițiștii din cadrul Biroului Protecția Fondului Forestier și Pișcicol care au stabilit faptul că există neconcordanțe între datele înscrise în aviz și cantitatea faptică transportată.
Polițiștii au procedat la confiscarea diferenței de lemn, peste 8 metri cubi de cherestea rășinoase, din cei 57 de metri cubi de lemn transportați.

Totodată, polițiștii au sancționat contravențional societatea comercială transportatoare pentru nerespectarea Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.
 
  •  
 
Reținut pentru distrugere și nerespectarea ordinului de protecție.

 
Marți, 28 noiembrie a.c., în urma materialului probator administrat, poliţiştii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Buzău, au reţinut pentru 24 de ore un bărbat în vârstă de 42 de ani, din Buzău, pentru distrugere și încălcarea ordinului de protecţie emis de Judecătoria Buzău, prin care îi era interzis să se apropie de concubina sa și de locuința acesteia la o distanță mai mică de 100 de metri.
Incidentul a fost sesizat prin S.N.U.A.U.112, în noaptea de 22/23 noiembrie a.c., de către fosta concubină, o femeie de 37 de ani, din Buzău.
În urma cercetărilor s-a stabilit că, în timp ce femeia se afla la domiciliu, în municipiul Buzău, bănuitul ar fi distrus prin incendiere gardul imobilului, încălcând în același timp obligațiile impuse de ordinul de protecție emis pe numele său.
Pe bază de ordonanță, polițiștii l-au reținut pe bărbat pentru o perioadă de 24 ore.
Astăzi, 29 noiembrie, urmeză să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
  •  
 
Accident de circulaţie
 
În data de 28 noiembrie a.c., în jurul orei 23.00, polițiștii buzoieni au fost sesizați de producerea unui accident de circulație pe DN2E85, la ieșire din Râmnicu Sărat către Focșani.
Din primele cercetări s-a stabilit faptul că în timp ce conducea un autocamion dinspre Vrancea către Râmnicu Sărat, un șofer în vârstă de 52 de ani, din Galați, a surprins și accidentat un pieton care s-ar fi angajat în traversarea drumului prin loc nepermis.
Accidentul s-a soldat cu rănirea pietonului, un bărbat de 65 de ani, din București, care a fost preluat de ambulanță și transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
În cauză s-a întocmit dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
 
  •  
 
Polițiștii rutieri acționează în vederea prevenirii accidentelor rutiere
 
În data de 28 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au efectuat activităţi de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 74 de sancţiuni contravenţionale și au reţinut 13 permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.
Aparatele radar amplasate au înregistrat 21 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 3 dintre conducătorii auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile.
Cu cea mai mare viteză în localitate114 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui bărbat de 44 de ani, din București, ce rula pe DN2E85, în localitatea Limpeziș.
Alte 10 permise au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce șoferilor care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor sau autovehiculelor care aveau acest drept și șoferilor care nu s-au prezentat la unitatea de poliție în termenul legal în urma unui eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale.
Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şi şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (10), dar şi 14 sancţiuni pentru alte abateri în trafic.
Polițiștii rutieri au acționat pe linia indisciplinei pietonale, a bicicliștilor și a căruțașilor pentru conștientizarea acestora cu privire la riscurile la care se expun în momentele în care nu respectă regulile de circulație. 22 de participanți la trafic din aceste categorii au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea regulilor de circulație.
Pentru depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, poliţiştii au efectuat 54 de testări cu aparatul etilotest.
În urma verificărilor, polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Cislău au oprit în trafic un bărbat de 30 de ani, din Cislău. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul alcoolt, care a înregistrat o valoare de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Șoferul a fost transportat la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.
Valoarea totală a contravențiilor este de peste 24.000 de lei.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ BuzăuTransport de material lemnos sancţionat de poliţiştii din Mânzăleşti

07 Nov 2023 516

IPJ BuzăuTransport de material lemnos sancționat de polițiști

06 Jul 2023 570

IPJ BuzăuAccidente de circulaţie

09 May 2023 535