IPJ Galați Buletin informativ

La data de 22 septembrie 2023, în jurul orei 19:50 polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești au oprit în traficul rutier pentru control, pe strada Ștefan Cel Mare, din comuna Umbrărești, un autoturism care era condus de un bărbat, de 36 de ani, din această localitate.
În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Pentru aceeași infracțiune mai sus menționată vor fi cercetați alți doi bărbați, care, în cursul zilei de 22 septembrie 2023, au fost opriți pentru control în traficul rutier de către polițiști din cadrul Biroului Rutier Galați, după cum urmează:
Primul, un cetățean olandez cu vârsta de 43 de ani, a fost oprit în jurul orei 21:15, în timp ce conducea un autoturism pe strada Petru Rareș, din comuna Frumușița;
Cel de-al doilea, un bărbat, cu vârsta de 33 de ani, din municipiul Galați, a fost oprit pe strada Alexandru Măcelaru, din orașul de domiciliu, în jurul orei 23:00. 
În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive, motiv pentru care cei doi conducători auto au fost conduși la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
 
Tot la aceeași dată, în jurul orei 23:40, un echipaj de poliție din cadrul Biroului Rutier Tecuci a depistat un alt bărbat, cu vârsta de 29 de ani, din satul Cuzei, județul Vaslui, care s-a urcat la volan fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul și după ce, în prealabil, a consumat băuturi alcoolice.
La momentul depistării, acesta conducea un autoturism pe Varianta Ocolitoare  24 F a municipiului Tecuci. La testarea alcoolscop a fost indicată valoarea de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

La data de 23 septembrie 2023, în jurul orei 18:13, polițiști din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Rădești au depistat un bărbat, cu vârsta de 45 de ani, din comuna Valea Mărului, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu sub influența băuturilor alcoolice.
 La testarea alcoolscop a fost indicată valoarea de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.


În cursul aceleași zile, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești au  depistați alți 2 bărbați, care s-au urcat la volan după ce consumaseră băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive.
19:30. Datorită comportamentului manifestat a fost testat atât pentru consumul de băuturi alcoolice, cât și pentru cel de substanțe psihoactive. În primul caz, rezultatul a fost negativ, însă în cel de-al doilea caz au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Cel de-al doilea, un bărbat de 35 de ani, din comuna Ivești, județul Galați, a fost oprit în trafic pe aceeași stradă mai sus menționată, în jurul orei 20:24, iar în urma testării cu aparatul etilotest a fost indicată valoarea de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ambii conducători auto au fost conduși la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise, precum și a alcoolemiei, fiind întocmite dosare penale pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

REȚINUT PENTRU FURT ÎN SCOP DE FOLOSINȚĂ, CONDUCEREA UNUI VEHICUL FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE ȘI CONDUCEREA SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI
 
La data de 24 septembrie 2023, în jurul orei 06:10, pe Drumul de Centură din municipiul Galați, a avut loc un accident rutier, în urma căruia o persoană a fost rănită.
Din verificările efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați Rutieră, s-a stabilit că un bărbat, cu vârsta de 42 de ani, din municipiul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul de Centură, dinspre strada Oltului către strada Brăilei, când a ajuns în zona bifurcației dintre strada Drumul de Centură și breteaua către strada Brăilei, ar fi pierdut controlul direcției, a acroșat bordura separatoare și s-a răsturnat pe partea carosabilă.
În urma acestui eveniment rutier a rezultat rănirea bărbatului, aflat singur în autovehicul, acesta fiind preluat și transportat la spital, în vederea acordării de îngrijiri și investigații medicale de specialitate.
La testarea cu aparatul etilotest a fost indicată valoarea de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, la unitatea spitalicească, i-au fost recoltate și mostre biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.
De asemenea, din cercetări polițiștii au stabilit că autoturismul pe care îl conducea, aparține unei firme de închirieri auto din municipiul București, de unde fusese închiriată de cumnatul acestui bărbat. Profitând de faptul că cel care închiriase autoturismul era plecat în cursul nopții de 23/24.09.2023 din locuința comună, bărbatul, de 42 de ani, a luat cheile și a condus pe mai multe artere rutiere din municipiul Galați, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul.
După administrarea probatoriului în dosarul penal întocmit pentru infracțiunile de furt în scop de folosință, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și vătămare corporală din culpă, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore.
În cursul zilei de astăzi, 25.09.2023, bărbatul va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

CERCETAT PENTRU FURT
 
La data de 23 septembrie 2023, la sediul Poliției Municipiului Tecuci s-a prezentat o minoră, cu vârsta de 14 ani, însoțită de fratele său, de 22 de ani, ambii cu domiciliul în comuna Umbrărești, județul Galați, care au sesizat faptul că, în data de 22.09.2023, în timp ce minora se afla în Parcul Central din municipiul Tecuci și-ar fi uitat telefonul mobil pe o bancă, iar când și-a dat seama și a revenit în zona respectivă nu a mai găsit bunul.
 A doua zi, cei doi au revenit la sediul unității de poliție și au declarat că, ulterior depunerii plângerii, au intrat în legătură cu o persoană necunoscută care i-a spus că telefonul se află asupra sa și pentru a-l recupera va trebui se deplaseze pe raza comunei Munteni, unde va trebui să îi remită suma de 1000 de lei.
Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Tecuci au instruit persoanele cum să procedeze în această situație și cu sprijinul polițiștilor din cadrul Biroului Rutier și al Secției 6 Poliție Rurală Tecuci s-au deplasat în zona indicată de persoana respectivă din comuna Munteni, unde au depistat 3 tineri cu vârstele de 19, 20 și 24 de ani, toți cu domiciliul în această localitate. Aceștia au fost imobilizați și, întrucât asupra tânărului, cu vârsta de 24 de ani, a fost găsit telefonul mobil care aparține minorei, au fost conduși la sediul Poliției Municipiului Tecuci, în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care telefonul mobil a ajuns în posesia acestei persoane.
În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de furt, iar cercetările sunt continuate de polițiști, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați.
Telefonul mobil, estimat la suma de 3500 de lei a fost restituit persoanei vătămate.

MANDATE DE EXECUTARE A PEDEPSEI CU ÎNCHISOAREA PUSE ÎN APLICARE DE POLIȚIȘTI
 
În cursul zilei de 22 septembrie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale – Biroul Urmăriri s-au deplasat în comuna Grivița, județul Galați, unde au depistat și reținut doi bărbați, cu vârstele de 25, respectiv 24 de ani, cel dintâi cu domiciliul în comuna Grivița, iar cel de-al doilea cu domiciliul în satul Geamurlia de Sus, județul Tulcea, față de care Judecătoria Bârlad a emis, la data de 21.09.2023, mandate de executare a pedepsei cu închisoarea de 1 an și 6 luni într-o cauză penală în care au fost judecați pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.
Persoanele depistate au fost conduse și încarcerate în Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați, în vederea executării pedepsei.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Galați 100 de elevi și profesori evacuați după ce un elev de clasa a VIII-a a adus un obuz la școală (Galerie FOTO+VIDEO)

14 Mar 2024 879

Accident mortal pe calea ferată. O femeie a fost lovită de trenul de pe ruta Galați-Buzău

04 Feb 2024 984

Scandal între familii, la Galați. S-a lăsat cu amenzi și rețineri

25 Jan 2024 4989

Scandal pe strada Pescărușului din Galați! Polițiștii, chemați în ajutor

24 Jan 2024 823

La Galați 10.000 țigarete de contrabandă, descoperite în urma unui control în trafic.Țigările erau din Republica Moldova

20 Jan 2024 998

Alertă la Galați pentru găsirea unui minor de 14 ani dispărut! Adolescentul fusese luat de tată de la școală după ce ar fi fost agresiv cu colegii

11 Jan 2024 723

Bărbat prins în flagrant în timp ce încerca să vândă ilegal o armă letală

06 Jan 2024 689

Șofer beat și drogat depistat în trafic la Galați! Suspectul a încercat să fugă de polițiști

06 Jan 2024 675

Mai multe persoane rănite într-un accident rutier la Galați

03 Jan 2024 1257

Scandal într-un bar din județul Galați! Un bărbat, bătut cu bestialitate

20 Dec 2023 830

Un TIR scăpat de sub control a spulberat o autoutilitară în județul Galați! Un bărbat, grav rănit

12 Dec 2023 930

Oficial de la IPJ Galați despre accidentul soldat cu trei victime! Cum s-a petrecut evenimentul rutier

04 Dec 2023 1033

Vandalism în Galați! Mai mute mașini cu anvelope distruse prin înțepare și caroserii stropite cu vopsea

02 Dec 2023 717

Un polițist beat a intrat cu mașina într-un copac! Ce alcoolemie avea în momentul accidentului

24 Nov 2023 823

Film de groază la Galați! Tânără bătută de soț, copii răpiți de bunică! Cine a ajuns după gratii

22 Nov 2023 866