IPJ GalațiEvenimente

 
Nr. 44330 din data de 4 martie 2024
                                     
                                                                                        
 
        DEPISTAȚI LA VOLAN SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR   ALCOOLICE SAU AVÂND DREPTUL DE A CONDUCE SUSPENDAT
 
 La data de 2 martie 2024, în jurul orei 11:30, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Smârdan, au depistat un bărbat, de 34 de ani, din comuna Smârdan, județul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 255C, în interiorul localității de domiciliu, sub influența băuturilor alcoolice.
La testarea alcoolscop a fost indicată valoarea de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate spitalicească, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal, pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
 
La aceeași dată, în jurul orei 16:40, polițiști din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Matca au oprit în traficul rutier, pentru control, pe strada Costică Popovici, din comuna Matca, județul Galați, un autoturism care era condus de un tânăr, de 22 de ani, din această localitate.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că cel care se afla la volan are suspendat exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, astfel că a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.
***
 
Un alt bărbat, de 59 de ani, din comuna Liești, județul Galați, a fost depistat de polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești în timp ce conducea un tractor fără număr de înregistrare pe raza comunei Liești, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul și sub influența băuturilor alcoolice, la data de 2 martie 2024, în jurul orei 16:55.
La testarea alcoolscop a fost indicată valoarea de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate spitalicească, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal, pentru infracțiunile de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
 

Pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, va fi cercetat un alt bărbat, de 34 de ani, din municipiul Cluj, care a fost depistat de polițiști din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Matca în timp ce conducea un autoturism pe DJ 251, în interiorul localității Matca, în cursul nopții de 02/03.03.2024, în jurul orei 03:17.
La testarea alcoolscop a fost indicată valoarea de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate alcoolemiei.
 
***


 
EVENIMENTE RUTIERE
 
 
La data de 1 martie 2024, în jurul orei 10:00, la intersecția dintre străzile Traian și Rizer, din municipiul Galați, a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea a două persoane.
Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați au stabilit că un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din sat Costi, județul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe strada Traian, având direcția de deplasare dinspre strada Cezar, când a ajuns la intersecția cu strada Rizer, ar fi efectuat viraj la stânga cu intenția de a-și continua deplasarea pe această stradă, moment în care ar fi intrat în impact cu un alt autoturism, care era condus din sens opus de un bărbat, de 40 de ani, din municipiul Galați.
În urma evenimentului rutier, a rezultat vătămarea corporală a bărbatului, de 40 de ani, dar și a altui bărbat, de 33 de ani, pasager în cel de-al doilea autovehicul. Persoanele rănite au fost transportate la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale.
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
 
 
***
 
ACCIDENT RUTIER MORTAL
 
        Un alt accident rutier a avut loc la aceeași dată, în jurul orei 22:00, pe strada Victor Vîlcovici, din municipiul Galați, soldat cu rănirea gravă a unei persoane.
        Din cercetările preliminare efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați s-a stabilit că un tânăr, în vârstă de 19 ani, în timp ce conducea un autoturism pe artera rutieră mai sus menționată, în zona unui supermarket, ar fi surprins și accidentat grav un bărbat, în vârsta de 72 de ani, domiciliat în aceeași localitate, care s-ar fi angajat în traversarea străzii.
        Persoanei rănite i-au fost efectuate manevre de resuscitare la fața locului de către echipajele medicale, iar apoi a fost transportată la spital în stare de comă, unde, din păcate, a decedat.
        Conducătorul auto deține permis de conducere valabil, iar la testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ.
        În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de ucidere din culpă.
 
***
 
        Și în data de 3 martie 2024, în jurul orei 21:00, a avut loc un alt accident rutier pe DN 26, în interiorul localității Tătarca, din județul Galați, soldat cu rănirea a două persoane.
        Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Galați au stabilit faptul că un tânăr, de 21 de ani, din municipiul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe DN 26, având direcția de deplasare către localitatea Oancea, când a ajuns în interiorul satului Tătarca, la km 19 + 40 de metri, ar fi efectuat viraj la stânga, moment în care ar fi intrat în coliziune cu un alt autovehicul, care era condus din sens opus de un alt tânăr, în vârstă de 24 de ani, domiciliat tot în municipiul Galați.
În urma evenimentului rutier, a rezultat vătămarea corporală a două femei, cu vârstele de 49, respectiv 22 de ani, pasagere în cel de-al doilea autovehicul, acestea fiind transportate la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale.
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
***

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ GalațiEvenimente

25 Apr 2024 235

IPJ GalațiEvenimente

17 Apr 2024 268

IPJ GalațiAccident rutier pe bulevardul George Coșbuc din municipiul Galați

10 Apr 2024 313

IPJ GalațiEvenimente

28 Mar 2024 308

IPJ GalațiEvenimente

18 Mar 2024 371

IPJ GalațiEvenimente

29 Feb 2024 430

IPJ GalațiEvenimente

21 Feb 2024 350

IPJ GalațiEvenimente

16 Feb 2024 368

IPJ GalațiEvenimente

08 Feb 2024 455

IPJ GalațiEvenimente

06 Feb 2024 374

IPJ GalațiEvenimente rutiere

02 Feb 2024 478

IPJ GalațiConflict între două persoane pe bulevardul George Coșbuc

01 Feb 2024 439

IPJ GalațiConducătorul autoturismului care l-a acroșat cu oglinda pe pieton a fost testat cu aparatul etilotest

16 Jan 2024 490

IPJ GalațiLa volan sub influența substanțelor psihoactive

07 Dec 2023 511

IPJ GalațiPe strada Gheorghe Petrașcu din municipiul Tecuci, a avut loc un accident rutier în urma căruia două persoane au fost rănite

06 Dec 2023 711