IPJ IașiComunicat de presă - 01.09.2022

Nr. 110.577 din 1 septembrie 2022
 
LA DATORIE, PENTRU WEEKEND ÎN SIGURANȚĂ
 
Poliţiştii ieşeni vor fi prezenți în acest sfârșit de săptămână la evenimentele sociale organizate pe raza județului Iași și vor acționa pentru siguranța cetățenilor.

În acest sfârșit de săptămână polițiști ieșeni vor fi la datorie și vor acționa, pentru siguranța cetățenilor, fluidizarea traficului rutier și prevenirea accidentelor rutiere.
Polițiștii de la ordine publică vor acționa pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, dar și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, în special în zonele aglomerate.
Polițiștii rutieri vor acționa, pe raza județului Iași, pentru fluidizarea traficului rutier şi totodată pentru prevenirea producerii de accidente rutiere. Aceștia vor folosi zilnic aparatura radar, aparatele etilotest și Drug Test, în vederea depistării șoferilor care încalcă regulile de circulație.
De asemenea, polițiștii rutieri vor fi prezenți în zonele în care vor fi restricții de circulație, în special în zona restricțiilor impuse pentru buna desfășurare a evenimentului Raliul Iașului, pentru fluidizarea traficului rutier. În acest context, recomandăm conducătorilor de autovehicule să folosească autovehiculele personale cât mai puţin pentru a evita blocajele de trafic şi să opteze pentru mijloacele de transport în comun; să evite deplasarea în zona de desfăşurare a evenimentului şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic pentru devierea şi fluidizarea acestuia; să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate; să evite pe timpul deplasării, manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic. 
Polițiștii de la prevenire, împreună cu reprezentanți ai A.N.I.T.P. Iași vor desfășura mai multe activități, pe raza municipiului Iași, pentru prevenirea victimizării cetățenilor și siguranța elevilor în noul an școlar.
 
Pentru a vă petrece timpul liber în siguranță, vă recomandăm să respectați normele de conviețuire socială, să aveți grijă de bunurile personale, să fiți prudenți în relațiile cu persoane cunoscute întâmplător și să fiți atenți la copiii care vă însoțesc.
Celor care intenționează să plece la drum în această perioadă, le recomandăm să se intereseze de situația traseului pe care urmează să se deplaseze și să circule cu o viteză adaptată la condițiile meteo-rutiere.
Nu în ultimul rând, șoferilor le reamintim să nu conducă dacă au consumat alcool ori substanțe cu efect psihoactiv, iar tutoror participanților la traficul rutier le recomandăm să respecte regulile de circulație rutieră și indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic.
În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist sau sunaţi la 112!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ ClujActivitățile Serviciului Criminalistic în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj

25 Apr 2024 278

ISU GiurgiuAu continuat sesiunile de instruire în domeniul acordării primului ajutor

12 Apr 2024 217

IPJ GiurgiuPrincipalele direcții de acțiune şi obiective pentru anul 2024

20 Feb 2024 384

IPJ ClujS-a pus accent pe siguranța traficului rutier

03 Jan 2024 537

IPJ Bistrița-NăsăudActivități frumoase, cu iz de sărbători și școală altfel, în prag de vacanță

19 Dec 2023 526

IPJ BacăuPolițiștii au fost astăzi Ajutoarele lui Moș Crăciun!

18 Dec 2023 465

IPJ Vaslui”PATROL - Dezvoltarea conceptului de patrulare comună de poliție a drumurilor din zona de frontieră dintre Republica Moldova și România”

15 Dec 2023 568

IPJ Bistrița-NăsăudZiua Internațională pentru Eliminarea Violentei asupra Femeilor

27 Nov 2023 603

Substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, descoperite asupra unui bărbat din Constanța

24 Nov 2023 731

IPJ GiurgiuNu instalați, pe telefoanele mobile, aplicații necunoscute

14 Nov 2023 540

IPJ Bistrița-NăsăudStagiu de pregătire a polițiștilor criminaliști din 5 județe

20 Oct 2023 412

IPJ Sibiu Buletin de presă

02 Oct 2023 576

Județul Constanța Vânzătorii de pe litoral au fost verificați de poliție. La ce sumă se ridică amenzile

21 Aug 2023 873

Teribilism pe o șosea din județul Iași. Un șofer de pe E85, depistat cu alcoolemie critică la volan

15 Aug 2023 748

Județul Argeș Accident pe DN73 E, pe lângă Mioveni! Un biciclist, decedat în urma impactului

15 Aug 2023 925