Liga Studentilor Romani din Strainatate Lansarea primei filiale americane a unui ONG destinat studentilor romani

lansareafilialeilsrssualaambasadaromaniei_washingtondc.jpgWashington D.C., 17 aprilie 2010. Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) a sărbătorit lansarea Filialei din Statele Unite ale Americii printr-un eveniment de excepţie organizat la sediul Ambasadei României din Washington D.C. Apariţia filialei este o dovadă a prezenţei active a LSRS în S.U.A, unde sute de studenţi români studiază şi reprezintă România la unele dintre cele mai prestigioase universităţi ale lumii.

Evenimentul a reunit membri LSRS, reprezentanţi ai statului român, ai diasporei româneşti, ai asociaţiilor studenţesti şi profesionale, jurnalişti, membri marcanţi ai mediilor academic, cultural, diplomatic şi de afaceri de pe teritoriul S.U.A. Au luat cuvântul Adrian Vieriţa, ambasadorul României în S.U.A., Vladimir Tismăneanu, profesor la Universitatea Maryland, Camelia Minoiu, economist, Fondul Monetar International, Ştefan Minovici, preşedintele MIC & Associates, Sebastian Burduja, preşedintele LSRS şi Lavinia Preda coordonator adjunct al LSRS-SUA. Discursurile au fost urmate de o recepţie cu bucate tradiţionale româneşti - prilej pentru discuţii informale între invitaţi.

Lansarea Filialei SUA a Ligii Studenţilor Români din Străinătate reprezintă un prim pas în vederea consolidării comunităţii studenţilor şi absolvenţilor români din Statele Unite ale Americii. Filiala LSRS-SUA îşi propune organizarea de activităţi relevante pentru această elită a intelectualităţii româneşti, punând accent pe menţinerea legăturilor cu ţara, păstrarea obiceiurilor şi tradiţiilor româneşti, integrarea şi stimularea reuşitelor academice în sistemul de învăţământ din SUA. Evenimentul a oferit prilejul de a continua dezbaterea publică a întoarcerii studenţilor şi absolvenţilor români din străinătate în România, pentru care LSRS militează în mod susţinut.

„Dumneavoastră sunteţi foarte buni ambasadori ai României şi vă spun ca un om de meserie. (...) Imaginea pe care o reflectaţi dumneavostră despre România în mediile academice şi de lucru şi în networking-ul dumneavoastră este o chestiune absolut unică şi pentru aceasta aş dori să vă mulţumesc foarte mult!" a declarat Adrian Vieriţa, ambasadorul României în S.U.A.

LSRS consideră comunitatea studenţilor şi absolvenţilor români din S.U.A ca fiind un rezervor de valoare şi excelenţă, cu o importanţă strategică extraordinară pentru dezvoltarea şi viitorul României, dar care este insuficient recunoscut şi promovat în România. În acest sens, lansarea Filialei SUA a Ligii Studenţilor Români din Străinătate reprezintă un efort important de aducere în prim-planul vieţii publice româneşti a potenţialului acestei comunităţi de elită.

„Pentru că mi-a mers la suflet motto-ul acestei organizaţii, mi-am reamintit despre dezbaterile care au avut loc în România despre ce model alegem: neointerbelic sau neopaşoptist. (...) şansa României este să regăsească spiritul paşoptist, care a fost legat de spiritul luminii. Spiritul paşoptist era o încredere în raţionalitate şi în adevăr. În al doilea rând, paşoptismul a fost o mişcare a toleranţei civice. (...) Mă angajez aici, atât cât pot, să fiu împreună cu voi, nu alături, ci împreună. Să nu credeţi vreodată că doi sau trei oameni nu pot schimba lumea; de fapt este singura cale în care lumea s-a schimbat. Cred că ceea ce faceţi aici este o iniţiativă a societăţii civile globale. Ce se petrece în momentul de faţă? Trăim momentul de global society... acesta este punctul principal. " a declarat Vladimir Tismăneanu, profesor de ştiinţe politice la Universitatea Maryland.

"Lansarea filialei LSRS-SUA la Washigton D.C., cu sprijinul direct şi substanţial al Ambasadei României, marchează un moment istoric pentru comunitatea numeroasă a tinerilor români din Statele Unite. De acum înainte, prin eforturile echipei de voluntari LSRS din S.U.A, există un forum de organizare şi o voce reprezentativă pentru toţi studenţii şi absolvenţii români ai universităţilor americane. Mulţumim tuturor celor care au făcut posibilă lansarea Ligii în Statele Unite, inclusiv reprezentanţilor Ambasadei României la Washington D.C., jurnaliştilor, sponsorilor şi, mai ales, sutelor de studenţi români care ne-au susţinut în acest demers" au declarat Sebastian Burduja, preşedintele Ligii Studenţilor Români din Străinătate şi Lavinia Preda, coordonator adjunct Filiala LSRS-SUA.

Evenimentul a fost realizat în colaborare cu Ambasada României la Washington D.C. şis-a bucurat de ajutorul sponsorilor: MIC & Associates (http://www.mic-associates.com/home.php), eConnect (http://www.econnect-usa.com) şi Niţă's European Bakery (www.romanianmall.com/nitabakery).

Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) este prima şi singura organizaţie care asigură un cadru de organizare reprezentativ al studenţimii române din străinătate, promovând o puternică solidaritate între membrii săi, ca reprezentanţi de valoare ai României, precum şi o atitudine pozitivă faţă de perspectivele întoarcerii lor în ţară după terminarea studiilor. Scopul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale şi culturale ale membrilor săi, precum şi de a facilita contribuţia lor la dezvoltarea României. www.lsrs.ro

Persoane de contact: Costin Elefteriu, Secretar General LSRS Telefon: 004 0721 588 935

E-mail: costin.elefteriu@lsrs.ro

Lavinia Preda, Coordonator Adjunct Filiala LSRS-SUA Telefon: 001 347 682 9575

E-mail: lavinia.preda@us.lsrs.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Publicare de comunicate în presa națională, locală sau regională, plus promovare, cu eAdvertising

12 Dec 2022 1237

Purtătorul de cuvânt al Ambasadei Chinei în România răspunde la întrebările reporterilor cu privire la vizita lui Pelosi în Taiwan

13 Aug 2022 1292

ISU Prahova Buletin informativ - Măsuri de prevenire pentru perioadele caniculare

22 Jun 2021 1306

ISU Ialomița Comunicat de presă - 15.06.2021

15 Jun 2021 1247

IPJ Iași Buletin de presă - 3.06.2021

03 Jun 2021 1410

ISU Ialomița Comunicat de presă - 28.05.2021

28 May 2021 1545

IPJ GalațiBuletin informativ - 24.05.2021

24 May 2021 2004

IPJ Bistrița Năsăud Buletin de presă - 21.05.2021

21 May 2021 1610

ISU Bihor Buletin de presă - Incendiu la un garaj din Oradea

21 May 2021 1555

IPJ Iași Buletin de presă - Acţiuni desfăşurate de poliţişti pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV 2

20 May 2021 1474

Ministerul Sanatatii Informare cu privire la incendiul care s-a produs în această dimineață la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic

15 Mar 2021 1650

Ministerul Sanatatii Comunicat de presa 19 februarie 2021

19 Feb 2021 1891

„Mărturii de epocă privind istoria Dobrogei (1878-1947)“ Cu amărăciune, despre „plămânii bolnavi ai viitoarei metropole a românismului dobrogean”.

01 Sep 2020 3864

Editorial Campania din spatele prezidenţiabililor

19 Oct 2019 3168

Interviu live Punem proiectele pe masă. Priorităţile Consiliului Judeţean Constanţa în 2019!

14 Jan 2019 6253