Agent Green va actiona pentru stoparea crimelor asupra mediului incepand cu 3 martie-26.02.2009

www.agentgreen.ro

INFORMARE DE PRESĂ  -  A G E N T  G R E E N

Agent Green va acţiona pentru stoparea crimelor asupra mediului începând cu 3 martie

Bucureşti, 26 februarie 2009 – Începând cu 3 martie 2009 o nouă organizaţie neguvernamentală non profit va investiga şi va publica crimele asupra mediului înconjurător. Va urmări ca cei ce comit aceste crime şi refuză dreptul la un mediu curat pentru generaţiile viitoare să fie sancţionaţi, iar agresiunile lor să fie remediate. Va căuta soluţii, va implica oamenii, presa, autorităţile şi va acorda o atenţie deosebită educaţiei ecologice a tinerilor şi a companiilor pentru un viitor curat. Organizaţia se numeşte „Agent Green” şi va acţiona împreună cu oamenii, pentru natură.

Portalul de internet www.agentgreen.ro va găzdui o aplicaţie prin care oricine va putea sesiza crime de mediu pe care organizaţia le va recepţiona, le va verifica veridicitatea, le va transmite autorităţilor responsabile, se va asigura că în cazurile reale autorităţile vor aplica sancţiuni şi că vor fi luate măsuri pentru refacerea echilibrului ecologic. Toate cazurile vor fi publicate pe site începând cu 3 martie.

Principii şi valori
Credem că agresorii asupra mediului pot deveni protectori ai acestuia şi acţionăm în acest sens. Parteneriatele sunt esenţiale pentru succesul campaniilor organizaţiei. Totuţi, nu ne propunem să avem oponenţi eterni, dar nici să permanentizam neapărat parteneriatele în care ne angajăm. Toate activităţile Agent Green sunt bazate pe principii şi pe valori strict definite: responsabilitate faţă de mediu, respect pentru democraţie, non-violenţă, independenţă politică, transparenţă şi stimularea responsabilităţii sociale.

Domenii de interes
Domeniile principale de interes ale organizaţiei sunt: conservarea biodiversităţii, schimbări climatice, transport durabil, eficienţă energetică, gestionarea deşeurilor, substanţe toxice, protejarea pădurilor, protejarea apelor, bunăstare animală, agricultură durabilă, spaţii verzi.

Finanţare
Organizaţia va accepta donaţii de la fundaţii şi de la persoane fizice de orice vârstă şi de orice naţionalitate care cred în campaniile Agent Green. În privinţa companiilor, vor fi acceptate finanţări doar din partea acelora care fac dovada că au înţeles că profitul şi progresul economic durabil sunt compatibile doar cu eforturi semnificative pentru protejarea mediului într-un mod în care generaţiile viitoare îşi vor putea satisface aceleaşi nevoi pe care ni le asigurăm şi noi astăzi.

Voluntariat
Voluntariatul de mediu în România este la început de drum. Până acum s-au plantat copaci şi s-a strâns gunoiul altora, de multe ori de dragul unui beneficiu sau al publicităţii. Mulţi copaci s-au uscat şi gunoiul a reapărut pentru că cei responsabili nu ştiu sau nu doresc să îşi facă bine treaba şi pentru că mulţi oameni sunt lipsiţi de cei “şapte ani de acasă”. Agent Green îi primeşte în campaniile sale pe acei voluntari care înţeleg că în schimbul efortului depus vor primi “doar” un mediu mai curat.

“Poate că mulţi dintre noi am crezut sau am sperat că resursele oferite de natură sunt infinite, dar astăzi, exploatarea sa nechibzuită ne ameninţă viitorul. Clima se coace, pădurile se răresc, specii de floră şi de faună dispar zilnic pentru totdeauna, aerul, apa şi solul sunt din ce în ce mai murdare. Dreptul la un mediu curat este pentru toate fiinţele, dar există indivizi şi entităţi care îl încalcă fie pentru profit murdar, fie  din nepăsare. Este nevoie de eroi şi de vizionari care să asigure acest drept al tuturor la un viitor curat. Cred că în fiecare dintre noi sălăşuieşte un erou ce are nevoie doar de un impuls ca să acţioneze în această direcţie. Dacă îţi pasă de natura din care şi tu faci parte, te impulsionăm să crezi şi să sprijini campaniile noastre. Împreună putem ajuta să oprim crimele şi să asigurăm echilibriul mediului, atât de fragil în faţa ameninţărilor actuale. Ne-am propus să ajutăm oamenii şi companiile să fie mai bune cu mediul şi acţionăm împreună cu oamenii pentru natură!”, a spus Agent Green.

www.agentgreen.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CFR SA printr-o firmă din Constanța, răspuns negativ privind intrarea în legalitate a unei construcții

08 Jan 2023 2332

Vești bune din Italia 10 dintre românii daţi dispăruţi în urma cutremurului au fost găsiţi în viaţă

28 Aug 2016 2961

Voceaconstantei.roCamerele Implantabile, un confort pentru pacienții aflați sub tratament chimioterapic

21 Jul 2016 3173

Poliţiştii constănţeni au desfăşurat activităţi de informare a turiştilor din Vama Veche

07 Jul 2016 3442

Sticla de Aqua Carpatica dispare

23 Jun 2016 4397

Voceaconstantei.ro Hirudoterapia, terapia cu ajutorul lipitorilor

24 Apr 2016 4956

UPDATE 5- Robert Popa, copilul dat dispărut de aseară, a recunoscut că și-a petrecut noaptea la un coleg

26 Nov 2015 4537

Propunere legislativă pentru respectarea utilizării limbii române ca limbă oficială a statului român

31 Aug 2015 2262

Andreea Marta, condamnată în dosarul prostituatelor de lux

21 Jul 2015 5313

Romania Comunista sau ultima din CEE

10 Jun 2015 2255

Astrocafe.ro Horoscopul săptămânal - 27.10.2014 – 02.11.2014

27 Oct 2014 3992

Avionul Air Algerie, disparut de pe radare, s-a prabusit. La brodul navei se afla si un roman

24 Jul 2014 3679

Inspectoratul de Poliţie Al Judeţului Constanţa - buletin de presă

26 Jun 2014 3042