IULIANA TUDOR, AMBASADOR MARE NOSTRUM, vă prezintă - Concursul Video European - MARLISCO - pe tema deșeurilor marine

Dragi prieteni ai mediului, pe 14 februarie s-a încheiat perioada înscrierilor la Concursul Video European Marlisco. Lansat pe 9 septembrie 2013, concursul face parte din proiectul MARLISCO (Deșeuri marine în mările Europei: conștientizare socială și co-responsabilitate), implementat de Mare Nostrum încă din luna iunie 2012 și care se va încheia în luna mai 2015.
 
Concursul a fost destinat tinerilor de 12 până la 18 ani, care au fost invitați să producă un film, de maximum 2 minute, în care să îşi exprime opinia, într-un mod cât mai creativ, despre problema deşeurilor marine. Ei pot deveni, astfel, agenţi ai schimbării în societate – nu numai pentru că reprezintă viitoarea generaţie de consumatori şi factori de decizie, dar şi pentru că ei sunt adesea elemente de inspiraţie şi influenţă în familia şi comunitatea lor. Filmul a reprezentat o provocare pentru tineri, dar în același timp și o modalitate din care să învețe cum să ajungă mai responsabili în ceea ce privește mediul înconjurător, dezvoltându-și gândirea critică şi cetăţenia activă.
 
Pentru a ajuta participanții la crearea filmelor, Mare Nostrum a creat un tutorial video, despre modul în care se realizează un film, pornind de la subiect, scenariu, cadre și montaj.
În cadrul concursului video s-au înscris 19 clipuri din Constanța, Bacău, Călărași, Ploiești, Mangalia, Adjud, Olt, Suceava și altele.
 
De menționat faptul este faptul că acest concurs s-a derulat în toate cele 14 țări europene partenere. La nivel naţional, participanţii vor concura cu alte persoane din aceeaşi ţară, astfel încât, fiecare țară va avea un film câștigător.
 
Jurizarea concursului va avea loc în perioada 20-28 februarie 2014. Din juriu fac parte Iuliana Tudor - Televiziunea Română, Ambasador Mare Nostrum, Claudia Lazăr și Marius Oprea, de la Vizzio PROART și Radu Mihnea, membru în Comitetul Director Mare Nostrum.
De asemenea, în perioada 21 februarie – 17 martie, clipurile pot fi votate și de către public pe pagina de YouTube – MARLISCO ROMANIA, unde prin acordarea de like-uri pot vota clipul preferat. După ce se va încheia perioada de votare, va avea loc și premierea națională, miercuri, 26 martie 2014, la Constanța
 
Câştigătorii premiului I vor primii cadou dispozitive E-book reader şi o excursie la Bremen, în Germania. Aici, în luna mai 2014, va avea loc un eveniment european, de nivel înalt, unde cele mai bune clipuri, din toate ţările implicate în proiect, vor fi montate într-un singur film, care va reuni vocile tinerilor europeni despre problema deșeurilor marine.
Această producție finală va fi promovată în mass media și în mediul online din toate țările partenere.
Viitorul arată bine în viziunea tinerilor care se implică în rezolvarea problemelor de mediu asemenea celor care au participat la Concursul Video European MARLISCO.
 

Despre IULIANA TUDOR, Ambasadorul MARE NOSTRUM:
 
Iuliana Tudor s-a născut în Băicoi, judetul Prahova. A urmat cursurile Liceului Liceului Pedagogic din Ploiești, Facultatea de Drept a Universitîții din București și, mai apoi, Facultatea de Pedagogie Muzicală din cadrul Universității Naționale de Muzică.            

            A debutat în 1999, la Televiziunea Română, unde a prezentat emisiunea "La telefon, muzica populară", apoi show-ul săptămânal de divertisment "O dată-n viață", difuzat de postul național în fiecare vineri seară.
 Iuliana Tudor spune (pe siteul www.tvr.ro) despre ea și despre viața ei că: „Nimic nu este imposibil!", ceea ce a determinat organizația MARE NOSTRUM, din Constanța, să o numească AMBASADOR pentru promovarea unei atitudini responsabile față de mediu și problemele lui. Implicarea ei în multe alte proiecte umanitare naționale a fost, deasemenea, un factor decisiv pentru noi.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Momente de senzație la Ziua Porților Deschise, pe Aeroportul „Delta Dunării“ Tulcea(Galerie FOTO)

26 Apr 2024 559

UPDATE Premieră la Constanța a documentarului "Nasty", care explorează viața și cariera legendarului sportiv Ilie Năstase (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Apr 2024 827

Editorial Justiția este oarbă și uneori cam lentă

26 Apr 2024 546

Baschet CSM Constanța a cedat dramatic în primul meci cu BC CSU Sibiu

25 Apr 2024 645

Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu, puși sub acuzare în dosarul Mineriadei

25 Apr 2024 464

Artistul fenomen al momentului, Burna Boy, vine în premieră în România la Untold

25 Apr 2024 363

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 567

Fostul premier Petre Roman pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990

25 Apr 2024 537

Ce performanță! După Cupa României, baschetbalistele de la CSM Constanța au câștigat și Liga Națională! Sunt campioanele României! (GALERIE FOTO + VIDEO)

23 Apr 2024 760

Evaluate la peste 400.000 euro Peste 63 hectare plantație viță de vie deținute de Premier Drinks SRL în Murfatlar și Poarta Alba, județul Constanța, scoase la licitație (DOCUMENT)

23 Apr 2024 755

MApN Acord de cooperare în domeniul apărării între România și Republica Coreea semnat, în premieră, la Seul

23 Apr 2024 246

Documentarul despre viața și cariera lui Ilie Năstase va rula în premieră la Constanța (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 433

Spectacolul în premieră „Scrisoarea unei necunoscute”, la Teatrul Jean Bart din Tulcea

20 Apr 2024 555

Teatrul de Stat Constanța readuce, după 50 de ani, spectacolul „Casa Bernardei Alba”, pe scena pontică

18 Apr 2024 618

Caravana Shakespeare face popas și la Constanța

14 Apr 2024 608