PD-L Constanţa - convocare CJC

Referitor la decizia Partidului Naţional Liberal Constanţa de a nu susţine demersul grupului de consilieri judeţeni ai Partidului Democrat Liberal de a convoca o şedinţă de îndată a Consiliului Judeţean Constanţa pentru soluţionarea de urgenţă a crizei umano-financiare de la Teatrul Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski" Constanţa, facem următoarele precizări:

1. Am luat act de aplecarea profundă, serioasă şi onestă a PNL Constanţa asupra situaţiei dramatice în care se regăseşte Teatrul Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski", fapt care s-a petrecut la chermeza de sfârşit de an.

2. Prin această decizie regretabilă PNL Constanţa a demonstrat că este prelungirea cocoşată a PSD în judeţul Constanţa.

3. Considerăm că prin poziţia politică adoptată, grupul de consilieri judeţeni ai PNL îngroaşă rândurile corului adoratorilor preşedintelui Consiliului Judeţean, domnul Nicuşor Daniel Constantinescu, avându-l pe domnul Gheorghe Dragomir în rol de dirijor fără conservator.

Referitor la declaraţiile publice făcute de domnul Gheorghe Dragomir, preşedinte al organizaţiei judeţene a Partidului Naţional Liberal, cu privire la demersul grupului de consilieri judeţeni ai Partidului Democrat Liberal de a convoca o şedinţă de îndată a Consiliului Judeţean Constanţa pentru soluţionarea de urgenţă a crizei umano-financiare de la Teatrul Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski", facem următoarele precizări:

1. Se observă cu ochiul liber cum domnul Gheorghe Dragomir depune serioase strădanii şi, pe alocuri, chiar reuşeşte să împrumute aproape la perfecţiune tupeul, obrăznicia dar mai ales conţinutul zero al şefului său de partid, Crin Antonescu.

2. Prin acuzele aduse Guvernului României cu privire la situaţia Teatrului Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski", domnul Gheorghe Dragomir este doar un simplu ecou, trist, răguşit dar mai ales neconvingător al preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, domnul Nicuşor Daniel Constantinescu. Aşa cum PNL Constanţa tinde să devină ecoul PSD Constanţa.

3. Îi aducem la cunoştinţă pe această cale, domnului Gheorghe Dragomir, că grupul de consilieri judeţeni ai Partidului Democrat Liberal a depus la sediul organizaţiei judeţene a Partidului Naţional Liberal un convocator al unei şedinţe de îndată a Consiliului Judeţean Constanţa şi nu o petiţie, acest lucru însemnând convocarea plenului Consiliului Judeţean şi nicidecum a grupului de consilieri judeţeni liberali. Pentru ca domnul Gheorghe Dragomir să înţeleagă diferenţele dintre un convocator şi o petiţie, dintre convocarea plenului Consiliului Judeţean şi a grupului său de consileri, ar trebui să cunoască legea. Dacă nu o cunoaşte, îl îndrumăm să-şi întrebe juriştii domniei sale la care tot doreşte să apeleze pentru identificarea, probabil la calendele greceşti, a unor soluţii la problemele Teatrului Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski", în timp ce artiştii nu au cu ce trăi.

4. Cele trei soluţii oferite de grupul de consilieri judeţeni PDL (diminuarea bugetului programului "Consumăm produse româneşti", diminuarea sumelor alocate Fundaţiei "Fantasio", Fundaţiei pentru Promovarea Sportului Constănţean şi HCM Constanţa, precum şi convocarea unei şedinţe de îndată a Consiliului Judeţean Constanţa) bineînţeles că sunt de moment, întrucat situaţia restanţelor salariale este una de moment. Odată achitate toate aceste restanţe, începând cu luna decembrie a acestui an Teatrul Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski" va intra în subordinea Ministerului Culturii, instituţie care va avea atributul de a găsi soluţii pe termen scurt, mediu şi lung în ceea ce priveşte susţinerea activităţii Teatrului. Ca atare, soluţiile propuse de PDL se pliază exact pe problemele şi necesităţile Teatrului Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski", în deplină antiteză cu nimicul propus de reprezentanţii PNL şi cu poziţia "ghiocel" a consilierilor judeţeni ai PNL în faţa preşedintelui Consiliului Judeţean, domnul Nicuşor Daniel Constantinescu.

5. Îi dăm dreptate domnului Gheorghe Dragomir când spune că nu avem morală şi nici bun simţ şi îl asigurăm că nu vom avea pic de morală si bun simţ de a tăcea în faţa atitudinilor vulgare, grobiene şi iresponsabile ale preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, domnul Nicuşor Daniel Constantinescu, spre deosebire de domnia sa şi grupul domniei sale de consilieri judeţeni, care, cu siguranţă că numai din bun simţ şi moralitate le îmbrăţişează cu gura închisă şi capul în pământ.

6. Îi transmitem pe această cale domnului Gheorghe Dragomir că grupul de consilieri judeţeni ai Partidului Democrat Liberal va sta, pe parcursul întregului mandat, în bancă alături de constănţeni, spre deosebire de domnia sa şi de partidul domniei sale care împart aceeaşi bancă, şi par să se simtă ca în familie, cu prim-vicepreşedintele PSD Constanţa, domnul Nicuşor Daniel Constantinescu.

Până la întrunirea pricepuţilor jurişti liberali, sperăm că nu de tip Chiuariu, probabil cel mai incompetent ministru al justiţiei post-decembriste, grupul de consilieri judeţeni ai PDL vine cu a patra propunere concretă de soluţionare a crizei umano-financiare de la Teatrul Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski", conform adresei ataşate prezentului comunicat.

Grupul de consilieri judeţeni ai Partidului Democrat Liberal rămâne în continuare solidar cu artiştii Teatrului Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski" Constanţa şi consideră ca numai convocarea unei şedinţe de îndată a Consiliului Judeţean Constanţa reprezintă singura soluţie ca artiştii să-şi primească restanţele salariale până la sfânta sărbătoare a Naşterii Domnului.

 

Grupul de consileri judeţeni ai

Partidului Democrat Liberal


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Publicare de comunicate în presa națională, locală sau regională, plus promovare, cu eAdvertising

12 Dec 2022 1240

Purtătorul de cuvânt al Ambasadei Chinei în România răspunde la întrebările reporterilor cu privire la vizita lui Pelosi în Taiwan

13 Aug 2022 1297

ISU Prahova Buletin informativ - Măsuri de prevenire pentru perioadele caniculare

22 Jun 2021 1306

ISU Ialomița Comunicat de presă - 15.06.2021

15 Jun 2021 1248

IPJ Iași Buletin de presă - 3.06.2021

03 Jun 2021 1410

ISU Ialomița Comunicat de presă - 28.05.2021

28 May 2021 1545

IPJ GalațiBuletin informativ - 24.05.2021

24 May 2021 2005

IPJ Bistrița Năsăud Buletin de presă - 21.05.2021

21 May 2021 1612

ISU Bihor Buletin de presă - Incendiu la un garaj din Oradea

21 May 2021 1557

IPJ Iași Buletin de presă - Acţiuni desfăşurate de poliţişti pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV 2

20 May 2021 1474

Ministerul Sanatatii Informare cu privire la incendiul care s-a produs în această dimineață la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic

15 Mar 2021 1651

Ministerul Sanatatii Comunicat de presa 19 februarie 2021

19 Feb 2021 1891

„Mărturii de epocă privind istoria Dobrogei (1878-1947)“ Cu amărăciune, despre „plămânii bolnavi ai viitoarei metropole a românismului dobrogean”.

01 Sep 2020 3868

Editorial Campania din spatele prezidenţiabililor

19 Oct 2019 3171

Interviu live Punem proiectele pe masă. Priorităţile Consiliului Judeţean Constanţa în 2019!

14 Jan 2019 6254