Comunicat PDL Constanța

Decizia primarului Radu Mazăre de a propune acordarea titlului de cetăţean de onoare Simonei Halep este văzută de Organizaţia Constanţa a Partidului Democrat Liberal ca fiind o manevră de confiscare a succesului. Consilierii locali PDL au propus acordarea titlului de cetăţean de onoare încă de la începutul anului, însă Radu Mazăre a ignorat cu bună ştiinţă iniţiativa acestora. Proiectul de hotărâre propus de aleşii locali PDL a fost ignorat de primarul Constanţei care, ca prin minune, şi-a amintit de iniţiativă abia după ce sportiva constănţeană a ajuns în finala Roland Garros.
 
„Consilierii locali PDL au propus acordarea acestui titlu Simonei Halep încă din luna ianuarie a acestui an. Simona nu este doar constănţeancă, este româncă, a dus numele şi steagul ţării noastre pe cele mai înalte culmi, a readus ştirile pozitive despre ţara noastră în atenţia întregii lumi. Simona Halep merită să fie cetăţean de onoare al oraşului în care s-a născut şi a crescut, dar nu merită să fie tratată ca un subiect politic și de imagine așa cum procedează PSD. Propunând acum acest proiect, Radu Mazăre nu face altceva decât a făcut şeful său, Victor Ponta, confiscând victoriile sportivilor români şi lăudându-se cu ele ca şi cum ar fi victorii personale. PDL Constanţa refuză să intre în acest joc politic murdar. O apreciem pe Simona Halep pentru sportivul şi omul care a dovedit că este. Simona Halep merită tot respectul și trebuie ținuta departe de interesele politice de momente. Ea reprezintă pentru noi un ambasador al României.
Susţinem în continuare că sportivii de talia Simonei Halep sunt promotori ai valorilor Constanței, ai României însă dezaprobăm modul politicianist în care Radu Mazăre şi PSD tratează acest subiect. Ne delimităm de acest mod jalnic în care anumiți politicieni confiscă valorile României”, a declarat senatorul Christian Gigi Chiru, preşedintele Organizaţiei judeţene Constanţa a Partidului Democrat Liberal.
 
Biroul de presă
        PDL Constanța        
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ANRE a aplicat amenzi contravenţionale în valoare totală de 37,15 milioane de lei anul trecut

05 Dec 2023 450

Arhiepiscopia Tomisului, reacție oficială în cazul lui ÎPS Teodosie – „Nutrim speranța că legea va fi împlinită în litera și în spiritul său“

05 Dec 2023 708

ANOFM2,90% rata şomajului înregistrat în evidenţele ANOFM în luna octombrie 2023

05 Dec 2023 226

Guvernul RomânieiMarcel Ciolacu - Securitatea energetică rămâne o prioritate strategică pentru România

05 Dec 2023 246

Cătălin Predoiu Astăzi nu se votează procesul de extindere a Spațiului Schengen (VIDEO)

05 Dec 2023 383

Continuă acțiunile de protest ale salariaților Direcției Județene de Statistică Constanța

05 Dec 2023 437

ISU Bihor„Salvatorii din pasiune” sărbătoriți de pompierii bihoreni

05 Dec 2023 226

IGSUZiua Internațională a Voluntariatului

05 Dec 2023 235

Flux intens la frontierele României. Câte persoane au trecut prin controalele vamale

05 Dec 2023 342

Alunecare de teren în Tanzania. Zeci de morți

04 Dec 2023 588

MAEPrimirea de către secretarul de stat Traian Hristea a ambasadorului agreat al Republicii Populare Democrate Laos în România

04 Dec 2023 284

Autoritatea Vamală Română În ultimele 6 luni nu au fost înregistrate importuri de cereale din Ucraina

04 Dec 2023 348

Aproximativ 1 milion de persoane au tranzitat frontierele României în minivacanța de 1 Decembrie

04 Dec 2023 312

Județul Constanța Cel mai aglomerat punct de trecere în minivacanța de 1 Decembrie a fost P.T.F. Vama Veche

04 Dec 2023 408

Deputatul Alexandru Muraru, după vizita oficială în Israel „Am văzut cu ochii mei locurile crimelor inimaginabile ale Hamas împotriva cetățenilor israelieni“ (GALERIE FOTO)

04 Dec 2023 336