Primăria Cumpăna a participat la Ceremonia Națională de Premiere a Programului Bunelor Practici ale Autorităților Publice Locale din Moldova

O delegaţie a Primăriei comunei Cumpăna, condusă de doamna primar, ec. Mariana Gâju, a participat astăzi, 12 decembrie 2014, la Ceremonia Națională de Premiere a Programului Bunelor Practici ale Autorităților Publice Locale din Moldova. Primăria Cumpăna a fost invitată să participe la acest eveniment prin Programul Bunelor Practici susţinut de IDIS “Viitorul”.
                     
În cadrul ceremoniei au fost premiate autorităţile publice locale cu statutul “Autoritatea cu cea mai bună practică”, precum şi celalalte autorităţi participante la program. Comuna Budeşti din Republica Moldova, reprezentată de doamna primar Nina Costiuc, a obţinut Premiul I pentru Proiectul de bune practici prin care un număr de 1000 de copii din Republica Moldova au fost în vacanţă pe litoralul românesc, proiect sprijinit de către Consiliul Judeţean Constanţa în parteneriat cu Primăria Cumpăna.
 
De asemenea, doamna primar a comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, în calitate de Preşedinte al Filialei Judeţene Constanţa a Asociaţiei Comunelor din România, a obţinut Premiul de Bune Practici - Secţiunea Bună Guvernare 2012  - 2014.
 
Ceremonia a reprezentat o oportunitate pentru toate autorităţile publice locale de a comunica publicului larg realizările lor de succes şi de a asigura durabilitatea acestor iniţiative prin schimbul de cunoştinţe, abilităţi şi experienţe. La eveniment a fost prezent dl. Alfonso ZARDI,  Şeful  Departamentului  Instituţii  Democratice  şi  Guvernare - Direcţia Generală pentru Democraţie din cadrul Consiliului Europa, precum şi reprezentanţi ai Guvernului Republicii Moldova, ai sectorului asociativ, donatori, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi jurnalişti.
 
Programul Bunelor Practici ale Autorităţilor Publice Locale din Moldova a fost lansat în anul 2005 de către Consiliul Europei în cooperare cu Guvernul Republicii Moldova, asociaţiile de primari, proiectul USAID „Reforma Autorităţilor Publice Locale” și implementat de către IDIS “Viitorul”, având scopul de a identifica, valorifica și disemina bunele practici printre autorităţile publice locale din Republica Moldova, contribuind astfel la eficientizarea guvernării locale.
 
Pentru ediţia curentă au fost depuse 56 de practici din 41 de localităţi ale țării, inclusiv dintr-un raion din regiunea transnistreană. În perioada 2005 - 2014, peste 350 de comunități din Republica Moldova și-au împărtășit bunele practici care au fost publicate în patru antologii, iar 71 practici de succes au devenit subiectul a cinci filme documentare distribuite în rândul reprezentanților autorităților publice din toată țara.

Primăria comunei Cumpăna, judeţul Constanţa, aduce sincere mulţumiri echipei IDIS "Viitorul" pentru aprecierea echidistantă a parteneriatului de succes dintre Autorităţile Publice Locale din Republica Moldova şi România, activităţi comune, fructuoase, în beneficiul comunităţilor, în cadrul Programului Bunelor Practici ale Autorităţilor Publice Locale, finanţat de către Consiliul Europei.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Angajări Constanța Ai studii superioare în medicină generală? Primăria Cumpăna angajează

03 May 2024 643

Se amână Serbarea Câmpenească organizată de Primăria și Consiliul Local Cumpăna, județul Constanța

30 Apr 2024 489

Mariana Gâju și echipa Primăriei Cumpăna aduc bucurie și speranță în sufletele celor defavorizați de sărbători (FOTO+VIDEO)

30 Apr 2024 773

Primăria Cumpăna, Județul Constanța Peste 300 de vârstnici și persoane cu dizabilități vor primi de Paște produse alimentare

29 Apr 2024 364

CS Victoria Cumpăna Luptătoarele, nouă medalii la Turneul Internațional „Alina Vuc Trophy“ (GALERIE FOTO)

29 Apr 2024 584

Județul Constanța Echipa de fotbal a Comunei Cumpăna este câștigătoarea Cupei Satelor

26 Apr 2024 710

Primăria Cumpăna, județul Constanța „Plantează în România, plantează în comuna Cumpăna!” (FOTO)

26 Apr 2024 670

Primăria Cumpăna Finala celei de a IV-a ediții a competiției între mai multe județe - „Cupa Satelor”

25 Apr 2024 377

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 694

Cupa Satelor 2024 Finala fazei pe Euroregiunea Sud - Est, găzduită de Cumpăna. Județul Constanța e reprezentat de CS Victoria Cumpăna

23 Apr 2024 744

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în cursă George Tufă, candidatul PNL la Primăria Cumpăna?

23 Apr 2024 619

Șah Anastasia - Maria Gavrilă, de la CS Victoria Cumpăna, vicecampioană națională (GALERIE FOTO)

23 Apr 2024 576

Achiziții Constanța Iată de unde cumpără Primăria Cumpăna echipamente digitale pentru unitățile de învățământ (DOCUMENT)

20 Apr 2024 1575

Declarații de avere Constanța Sorin - Daniel Nicolae, secretar general la Primăria Cumpăna, averea și interesele (DOCUMENTE)

17 Apr 2024 645

Primul transport de mobilier Dotări pentru unitățile de învățământ din Cumpăna, județul Constanța. Un pas important în educație (FOTO)

13 Apr 2024 898