Plangeri penale si echipe speciale de interventie la Mihail Kogalniceanu - 11.05.2009

Plângeri penale şi echipe speciale de intervenţie la Mihail Kogălniceanu

În prezent, SC RAJA SA Constanţa are de recuperat de la 4 asociaţii de proprietari din localitatea Mihail Kogălniceanu peste 210.000 lei. Cele patru asociaţii curpind peste 70 de unităţi locative, blocuri, unele înregistrând debite chiar şi din anul 2006. Pentru recuperarea acestor debite SC RAJA SA Constanţa a făcut tot ce era omeneşte posibil. De peste trei ani au fost făcuţi toţi paşii legali pentru stingerea acestor creanţe pe cale amiabilă. Iniţial, între asociţiile datornice şi RAJA au fost încheiate procese verbale de eşalonare a debitelor. Din păcate măsura nu a avut rezultatul scontat, asociaţiile înregistrând noi debite după data semnării eşalonărilor. Au urmat apoi cesiunile de creanţă încheiate cu aceste asociaţii, în urma cărora RAJA prelua dreptul de urmărire a debitorilor în instanţa. Şi după încheierea acestor acte, asociaţiile au înregistrat din nou debite, ba mai mult nici creanţele cesionate nu au fost achitate. Pentru a se evita măsura drastică de debranşare, încă din primăvara anului trecut, SC RAJA SA Constanţa a încercat încheierea de convenţii de facturare individuală cu asociaţiile respective. Şi acest demers a rămas fără răspuns. Epuizând toate acţiunile de recuperare a debitelor pe cale amiabilă, SC RAJA SA a fost nevoită să treacă la măsuri legale mai drastice. Totodată, în urma sesizărilor primite din partea locatarilor din cadrul asociţiior, SC RAJA SA a făcut plângeri penale împotriva administratorilor, pentru gestiune frauduloasă. La ora actuală se realizează expertiza contabilă la nivelul acestor asociaţii.
În plus, SC RAJA SA a emis de la începutul acestui an şi până acum zeci de notificări şi somaţii de plată, care au culminat la începutul acestei luni cu avizele de debranşare. Nici aceste acţiuni nu au adus nici un rezultat. În cursul dimineţii de vineri, echipele societăţii s-au deplasat în localitatea Mihail Kogălniceanu pentru a debranşa cele 4 asociaţii. Acţiunea a fost stopată de locatarii furioşi că vor rămâne fără apă la robinete, prin agresarea angajaţilor RAJA.
În cursul acestei dimineţi, însoţiţi de echipele de intervenţie ale unei firme de pază, reprezentanţii RAJA au reluat campania de debranşare.  Locatarii furioşi au încercat şi de data aceasta să oprească acţiunea de debranşare. Nemulţumiţi că au rămas fără apă la robinete au apelat la autoritatea publică locală, Primăria Mihail Kogălniceanu, a cărui reprezentant Iosif Valer Mureşan a organizat la Căminul Cultural o întâlnire între reprezenatnţii RAJA şi locatarii de la nivelul asociţiilor. Deşi pare greu de crezut, din spusele celor prezenţi, un simplu administrator de asociaţie, câştigă la Mihail Kogălniceanu peste 5.000 lei. Ba mai mult, aceeaşi administratori au eliberat locatarilor chitanţe fără ştampilă şi semnătură şi fără să se specifice pentru ce au fost achitate sumele. Culmea tupeului este că pe unele liste de întreţinere preţul apei ajunge şi la... 12 lei, în condiţiile în care un metru cub de apă are tariful 2,71 lei. Imediat, după ce au aflat toate aceste amănunte, dar şi faptul că sunt facturi neachitate de ani către RAJA, furia locatarilor s-a revărsat asupra administratorilor, care în câteva secunde au dispărut din sală.
Dând dovadă de înţelegere, reprezentanţii RAJA Constanţa au oferit celor prezenţi consilierea juridică necesară pentru ieşirea din această situaţie. Încă o dată au fost aduse în discuţie, şi li s-a explicat celor prezenţi, modalitatea prin care asociaţiile mamut se pot diviza în asociaţii mai mici şi convenţia de facturare individuală, singura măsură viabilă de evitare a acţiunii de debranşare, când la nivelul asociaţiilor există datorii.
Totodată, s-a stabilit ca începând de mâine, toţi cei interesaţi de transformarea asociaţiilor mari în asociţii mai mici, dar şi de încheierea convenţiilor de facturare individuală să se prezinte la sediul RAJA din localitatea Ovidiu, de pe strada Tulcei, unde vor primi consultanţă juridică gratuită de la reprezentanţii RAJA. 

Purtător cuvânt
Irina Oprea


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CFR SA printr-o firmă din Constanța, răspuns negativ privind intrarea în legalitate a unei construcții

08 Jan 2023 2332

Vești bune din Italia 10 dintre românii daţi dispăruţi în urma cutremurului au fost găsiţi în viaţă

28 Aug 2016 2961

Voceaconstantei.roCamerele Implantabile, un confort pentru pacienții aflați sub tratament chimioterapic

21 Jul 2016 3173

Poliţiştii constănţeni au desfăşurat activităţi de informare a turiştilor din Vama Veche

07 Jul 2016 3442

Sticla de Aqua Carpatica dispare

23 Jun 2016 4397

Voceaconstantei.ro Hirudoterapia, terapia cu ajutorul lipitorilor

24 Apr 2016 4956

UPDATE 5- Robert Popa, copilul dat dispărut de aseară, a recunoscut că și-a petrecut noaptea la un coleg

26 Nov 2015 4537

Propunere legislativă pentru respectarea utilizării limbii române ca limbă oficială a statului român

31 Aug 2015 2262

Andreea Marta, condamnată în dosarul prostituatelor de lux

21 Jul 2015 5313

Romania Comunista sau ultima din CEE

10 Jun 2015 2255

Astrocafe.ro Horoscopul săptămânal - 27.10.2014 – 02.11.2014

27 Oct 2014 3992

Avionul Air Algerie, disparut de pe radare, s-a prabusit. La brodul navei se afla si un roman

24 Jul 2014 3679

Inspectoratul de Poliţie Al Judeţului Constanţa - buletin de presă

26 Jun 2014 3041