CINEMAX Premiere Filme Octombrie 2010

BEAR

Furia ursului

8

Horror, SUA, 2010

R: John Rebel

D: Katie Lowes, Patrick Scott Lewis, Mary Alexandra Stiefvater, Brendan Michael Coughlin, Bill Rampley

Urmează o peliculă horror ai cărei protagoni$$ti sunt ni$$te tineri care vor avea parte de cel mai înfricoșător coșmar al vieții lor după ce, undeva în pădure, împușcă un urs grizzly, iar perechea acestuia apare la locul faptei și, furioasă, le atacă mașina.

Două cupluri tinere și dornice de aventură vor avea parte de mult mai mult decât și-ar fi imaginat din călătoria lor împreună. Povestea începe cu adevărat în clipa în care mașina li se strică exact undeva în pădure, iar un urs grizzly foarte curios își găsește sfârșitul împușcat. Situația se complică, devenind disperată atunci când perechea animalului împușcat sosește și ea la locul faptei și, furioasă, le atacă mașina. Oamenii sunt prinși în mașina avariată deja și trebuie să vină cu idei inteligente pentru a scăpa cu viață. În vreme ce lupta cu această creatură sălbatică neașteptat de inteligentă trece prin mai multe etape, secretele care ies la iveală în acest răstimp amenință să îi dezbine.

BOXCAR BERTHA

Jaf la drum de fier

29

Crimă, SUA, 1972

R: Martin Scorsese

D: Barbara Hershey, David Carradine, Barry Primus, Bernie Casey, John Carradine

În perioada marii depresiuni economice, trei bărbați și o femeie jefuiesc trenuri și pun la cale o răpire. Ei sunt prinși, iar tânăra devine prostituată.

Martin Scorsese a regizat această dramă din 1972, inspirîndu-se din povestea adevărată a unei fete orfane de la o fermă din Arkansas, din perioada marii depresiuni economice. Personajul principal este 'Boxcar' Bertha Thompson (Barbara Hershey), o tânără care după moartea tatălui său are o legătură dubioasă cu 'Big' Bill Shelly (David Carradine, care era chiar iubitul lui Hershey în acea perioadă), șeful unei bande de hoți. În vreme ce Bonnie și Clyde jefuiau bănci, banda din care făcea parte Boxcar Bertha opera în trenuri. O povestea de acest fel se poate termina în două feluri: prost sau foarte prost. În această situație, rezumatul poveștii din anii '30 este acesta: O tânără și trei bărbați jefuiesc trenuri și pun la cale o răpire. Bărbații sunt prinși iar femeia devine prostituată.

CHARLIE WILSON'S WAR

Războiul lui Charlie Wilson

23, 27, 31

Dramă, SUA, 2007

R: Mike Nichols

D: Tom Hanks, Julia Roberts, Philip Seymour Hoffman, Amy Adams, Ned Beatty

Urmăriți un film de Oscar, realizat de un regizor sclipitor care a decis o distribuție de primă mână din care nu lipsesc Tom Hanks, Julia Roberts, Philip Seymour Hoffman sau Amy Adams.

Încă un film regizat de genialul Mike Nichols ("The Remains of the Day", "Angels in America", "The Graduate", "Who's Afraid of Virginia Woolf?"). Pentru a realiza această peliculă, el s-a inspirat din extraordinară poveste adevărată a unui flușturatic congresman din America anilor ‘80. Eroul poveștii, Charlie Wilson (Tom Hanks), un politician burlac din Texas, devenise celebru mai ales pentru cele două vicii ale sale: alcoolul și femeile. Însă, dincolo de această înfățișare aparent superficială a congresmanul american, se ascunde o minte extraordinară și un spirit foarte patriot. Un alt personaj vital al poveștii este Joanne Herring (Julia Roberts), una dintre cele mai bogate femei din Texas și o virulentă anticomunistă. Deoarece era de părere că reacția autorităților americane la invazia trupelor sovietice în Afganistan a fost cel puțin anemică, ea îl îndeamnă pe Charlie să facă mai mult pentru luptătorii din Afganistan. Acesta este momentul în care își face apariția în scenă agentul CIA Gust Avrakotos (Philip Seymour Hoffman). Împreună, cei trei pornesc o acțiune al cărei succes este unul absolut remarcabil, deoarece Armata Roșie se va retrage din Afganistan.

"Războiul lui Charlie Wilson" i-a adus lui Philip Seymour Hoffman nominalizări la Oscar și la BAFTA pentru cel mai bun actor în rol principal, filmul obținînd și șase nominalizătri la ceremonia decernării premiilor Globurile de Aur.

DESPERATELY SEEKING SUSAN

Căutând-o pe Susan

11, 12, 17, 20, 21, 29

Comedie, SUA, 1985

R: Susan Seidelman

D: Madonna, Rosanna Arquette, Aidan Quinn, Mark Blum, Robert Joy

Rutina din viața unei casnice din New Jersy va ajunge să fie o palidă amintire după ce femeia suferă pierderi de memorie și ajunge să creadă și chiar să îi convingă și pe alți că este altcineva.

Viața copleșită de plictiseală și rutină a Robertei (Rosanna Arquette), o femeie casnică din New Jersey, care este căsătorită cu Gary (Mark Blum), e pe cale să se schimbe. Acest fapt se petrece din clipa în care ea începe să urmărească un cuplu de îndrăgostiți, este vorba despre Jim (Robert Joy) și Susan (Madonna), care abia scăpase cu viață după relația sa cu un gangster. Acest joc i se pare femeii unul foarte amuzant, însă, după o serie de erori, Roberta își pierde memoria și este absolut sigură că ea este, de fapt aventuroasa Susan. Mai mult, ea reușește să îl convingă și pe tânărul Dez (Aiden Quinn) că acesta este adevărul. Povestea se complică și mai mult, deoarece Roberta se îndrăgostește de Dez și intenționează să se despartă de Gary.

Pelicula i-a adus actriței Rosanna Arquette un premiu BAFTA și o nominalizare la Globurile de Aur.

GETTING IT RIGHT

Perechea potrivită

29

Comedie, SUA, 1989

R: Randal Kleiser

D: Jesse Birdsall, Helena Bonham Carter, Peter Cook, Lynn Redgrave, Jane Horrocks

Protagonistul acestei comedii romantice este un bărbat virgin de 31 de ani care este de-a dreptul înspăimântat de femei. Cu toate astea, există femei care sunt foarte atrase de el.

Inspirat de romanul lui Elizabeth Jane Howard, "Getting It Right", este o comedie fermecătoare care îl are în centrul său pe Gavin Lamb (Jesse Birdsall). Eroul este un bărbat virgin în vârstă de 31 de ani care este timid, de-a dreptul înspăimântat de femei și continuă să locuiască împreună cu părinții. Cu toate ciudățeniile și fobiile lui Gavin, există femei care sunt atrase de el, pintre acestea fiind o mamă singură (Jane Horrocks), o tânără bogată însărcinată (Helen Bonham Carter) și o alta de vârstă mijlocie. Poate că, până la urmă, Gavin va descoperi dragostea în brațele uneia dintre cele trei.

INKHEART

Inimă de cerneală

30

Fantastic, Germania, 2008

R: Iain Softley

D: Brendan Fraser, Paul Bettany, Helen Mirren, Jim Broadbent, Andy Serkis

În această peliculă fantastică, un tată și fiica lui care împărtășesc pasiunea pentru cărți sunt în primejdie. Pericolul este acela că, în momentul în care un personaj dintr-o carte de fabule pentru copii este adus la viață, tatăl dispare undeva între paginile cărții.

Oare cum ar fi dacă, de fiecare dată când rostești cu voce tare, povestea devine reală? "Inkheart" este inspirat de bestseller-ul pentru copii semnat de Cornelia Funke, o povestea fără vârstă a imaginației și aventurii. Eroina centrală a poveștii este Meggie (Eliza Hope Bennett), o fetiță al cărei tată, Mortimer "Mo" Folchart (Brendan Fraser), are un uluitor talent secret. Este vorba despre abilitatea de a aduce la viață personajele din cărți atunci când citește povestea cu voce tare. Însă, un personaj negativ dintr-o carte rară de fabule pentru copiii îi răpește părintele, iar Maggie împreună cu prietenii ei pornesc într-o aventură incredibilă pentru a-l salva pe tatăl captiv.

JUDGMENT AT NUREMBERG

Procesul de la Nürnberg

8, 13, 14, 24, 25

Istoric, SUA, 1961

R: Stanley Kramer

D: Spencer Tracy, Burt Lancaster, Richard Widmark, Marlene Dietrich, Maximilian Schell

Ceea ce urmează este mult mai mult decât un film!... HBO v-a pregătit o copleșitoare experință a emoției umane, o seară specială pe care nu o veți uita niciodată.

După ce Al Doilea Război Mondial s-a încheiat, oamenii din întreaga lume erau îngrijorați de adevărata dimensiune a crimelor comise de cel de-al Treilea Reich. Astfel, în 1948, în Nürnberg, Germania, au avut loc o serie de procese organizate de tribunale internaționale. Intenția era aceea de a-i aduce în fața justiției pe cei vinovați de crime împotriva umanitații. În orice caz, pe măsură ce timpul trecea, cei mai cunoscuți membri ai regimului nazist ajungeau să fie morți sau dispăruți, iar în derularea procesurii judecătorii americani se confruntau cu următoarea dilemă: Cât de mult poate fi tras la răspundere cineva care "doar a urmat ordinele". În pelicula regizată de Stanley Kramer, judecătorul Dan Haywood (Spencer Tracy) supraveghează procesul a patru judecători germani, printe aceștia fiind și cunoscuții Dr. Ernst Janning (Burt Lancaster) și Emil Hahn (Werner Klemperer). Aceștia sunt acuzați de a fi pronunțat în complicitate cu naziștii sentința de condamnare la moarte în cazul unor oameni nevinovați. Reprezentantul apărării este avocatul Hans Rolfe (Maximilian Schell), în vreme ce procuror este americanul Tad Lawson (Richard Widmark). Pe măsură ce procesul se derulează, ambele părți, americanii dar și reticenții germani, realizează că sunt în situația de a înfrunta și de a se confrunta cu moștenirea războiului și schimbările irevocabile pe care le adusese acesta în viața tuturor.

În distribuția peliculei "Judgment at Nuremberg" veți observa mai multe prezențe remarcabile, printre care Marlene Dietrich, Judy Garland și Montgomery Clift. Filmul a primit două premii (pentru cel mai bun scenariu și cel mai bun actor în rol principal - Maximilian Schell-) și nouă nominalizări din partea Academiei Americane de Film; trei nominalizări BAFTA; trei premii (cea mai bună regie și cel mai bun actor în rol principal - Maximilian Schell-) și două nominalizări la ceremonia decernării premiilor Globurile de Aur.

KOLME VIISASTA MIESTA (AKA. THREE WISE MEN)

Trei bărbaţi înţelepţi

10, 18, 28

Dramă, Finlanda, 2008

R: Mika Kaurismäki

D: Kari Heiskanen, Pertti Sveholm, Timo Torikka, Irina Björklund, Tommi Eronen

După mulți ani, trei bărbați care fuseseră prieteni buni în copilărie se întâlnesc întâmplător într-un spital din Helsinki. Pentru că se este Ajunul Crăciunului iar încercarea lor de a se apropia de cei dragi ai lor se dovedește a fi una dificilă, cei trei decid să meargă într-un bar unde să-și înece amarul împreună.

Eroii poveștii de astăzi sunt trei bărbați care acum au cincizeci și unu de ani și fuseseră nedespățiți în copilărie. Matt este inspector de poliție, Erkki este fotograf, iar Rauno, cel de-al treilea, e un actor de mâna a doua cam obosit care s-a întors de la Paris pentru a încerca o apropiere de fiul său de douăzeci și ceva de ani. Este Noaptea de Ajun, atunci când oamenii se străduiesc să fie mai buni și să se aprope de cei dragi, dar eroii poveștii au dificultăți, fiind stângaci în demersurile lor. Șansa unei întâlniri într-un spital din Helsinki îi aduce din nou împreună pe acești vechi prieteni care decid să gasească un loc unde să își poată îneca amarul. În cele din urmă, ei reușesc să-l intimideze pe patronul unii bar karaoke, care îi lasă înăuntru. Astfel, printre cântece și pahare de băutură golite, aflăm marile bucurii și suferințe ale vieții lor, povești care dezvăluie experiențe dureroase care ajung să amenințe o prietenie de-o viață. Povestea cunoaște o întorsătură dramatică în momentul în care o femeie misterioasa intră în bar.

LOVE & DISTRUST

Dragoste şi neîncredere

2, 21

Dramă, SUA, 2009

R: Daisy Gili, Darcy Yuille, Eric Kmetz, Warner Loughlin, Diana Valentine

D: Robert Pattinson, Sam Worthington, James Franco, Amy Adams, Robert Downey Jr.

Este momentul pentru o experință mai puțin obișnuită. Este vorba despre pelicula "Dragoste şi neîncredere", care se constituie din cinci scurt-metraje diferite, fiecare dintre ele avînd propriul regizor și propria distribuție.

THE SUMMER HOUSE

Dramă, Marea Britanie, 2009

R: Daisy Gili

"The Summer House" vorbește despre un moment de cotitură în viața unei tinere, clipa în care trebuie să ia o decizie în legătură cu ceea ce urmează: se întoarce sau merge mai departe?

Eroina, Jane (Talulah Riley), are șaptesprezece ani și se află în Franța unde își vizitează mătușa, cu gândul de a face mai ușaoră despărțirea de Richard (Robert Pattinson), infidelul ei iubit. Însă, neașteptat, Richard revine în forță și este decis să recâștige inima tinerei.

BLUE POLES

Dramă, Australia, 2004

R: Darcy Yuille

Australia. 1974. Libby (Hallie Shellam), o hipiotă cam obosită, fuge de o relație nereușită. Astfel, ea ajunge să călătorească împreună cu Miles (Sam Worthington), un tânăr fermier care se îndreaptă spre Canberra. În vreme ce se aflau la un motel, ea citește jurnalul lui Miles, iar asta o face să își schimbe părerea în ceea ce-l privește pe tânăr. Acum, Libby se simte, în egală măsură, obligată dar și tulburată de adevărul care se ascundea în însemnările lui Miles.

GRASSHOPPER

Dramă, SUA, 2006

R: Eric Kmetz

Grasshopper spune povestea tragică a doi oamnei care luptă să dărâme zidurile care stau în calea comnunicării umane. Pentru a evita interacțiunea emoțională cu ceilalți, Travis (James Franco) se ascunde în spatele tehnologiei, iar Terri (Rachel Miner) se pune la adăpost folosind drept platoșă make-up-ul, tocurile înalte și prostituția. Viețile celor doi se intersectează pentru scurt timp într-o seară, când Terri găsește telefonul pe care Travis îl uitase într-un tren. Această fericită întâmplare îi aduce pe cei doi oameni singuri împreună, însă, înainte de terminare acestei seri, un eveniment tragic le va schimba pentru totdeauna viața amândurora.

PENNIES

Dramă, SUA, 2006

R: Warner Loughlin, Diana Valentine

"Pennies" este povestea lui Charlotte Brown (Amy Adams), o chelneriță care își crește singură fetița, pe Jenny pentru care femeia ar face orice. La sfârșitul fiecărei zile, Charlotte trebuie să fie sigură că a strâns destui bani pentru a vedea din nou fața zâmbitoare a copilului ei. Clienții lui Chalotte sunt singura ei speranță. Pe măsură ce minutele trec, o vedem pe tânără mamă rămânînd cu picioarele pe pământ și păstrându-și concentrarea.

AUTO MOTIVES

Comedie, SUA, 2000

R: Lorraine Bracco)

O antologie improvizată despre oameni și mașinile lor. În distribuție, îi veți recunoaște pe James Cameron și Robert Downey Jr.

MAMAN EST CHEZ LE COIFFEUR

(AKA. MOMMY IS AT THE HAIRDRESSER'S)

Mama e la coafor

17, 18, 22, 28

Dramă, Canada, 2008

R: Léa Pool

D: Marianne Fortier, Céline Bonnier, Laurent Lucas, Élie Dupuis, Gabriel Arcand

După ce mama ei plecase pe neașteptate de acasă, o adolescentă a anilor '60 descoperă că lumea celor mari nu este nici pe departe ceea ce-și imaginase ea.

Povestea începe în vara lui 1966, atunci când vine vremea să te bucuri de vacanță și de libertate. În acest moment așteptat de toți, adolescenta Élise descoperă că plecarea bruscă a mamei lor a dezbinat complet familia. Fratele ei, Coco, își găsește consolarea în garaj, acolo unde construiește o mașină de curse, în timp ce fratele mai mic, Benoît, se interiorizează tot mai mult, iar tatăl lor pare să fie de-a dreptul doborât de această situație. În acest context, Élise decide să preia controlul familiei ei, în încercarea de a mai salva ce se mai putea.

MANNEN SOM ELSKET YNGVE (AKA. THE MAN WHO LOVED YNGVE)

Bărbatul care îl iubea pe Yngve

24, 25, 29

Dramă, Norvegia, 2008

R: Stian Kristiansen

D: Rolf Kristian Larsen, Arthur Berning, Ida Elise Broch, Ole Christoffer Ertvag, Jorgen Langhelle

Lumea unui tânăr de șaptesprezece ani se schimbă dramatic, după ce în oraș își face apariția un alt băiat care avea preocupări complet diferite de ale celor de vârsta lor din orășelul norvegian Stavanger.

Suntem în noiembrie 1989, vremuri istorice pentru Europa de Est, atunci când a căzut zidul Berlinului. Undeva în Norvegia, Jarle Klepp (Rolf Kristian Larsen), un tânăr de 17 ani, nu are nici cea mai mică idee că totul se va schimba. Tânărul se simte foarte bine în pielea lui, deoarece, împreună cu amicii săi, pune bazele unei trupe rock, cea mai frumoasă fată din lume este iubita lui, iar cel mai bun prieten al său este un tip foarte tare. Cu toate acestea, nimic nu va mai fi la fel după ce în scenă își face apariția un nou coleg de clasă, este vorba despre Yngve, un tânăr care sosise de curând în oraș, deoarece Jarle se simte foarte atras de el.

METEOR

Meteoritul

4, 5, 9, 14, 15, 23, 24

SF, SUA, 1979

R: Ronald Neame

D: Sean Connery, Natalie Wood, Karl Malden, Brian Keith, Martin Landau

Un SF cu efecte speciale spectaculoase și o coloană sonoră remarcabilă care a obținut o nominalizare la ceremonia decernării premiilor Academiei Americane de Film, ediția 1980.

Forțele americane și cele sovietice se unesc pentru a salva omenirea de dezastrul provocat de un meteorit. Pentru că au mai rămas doar șase zile până la impact, Bradley (Sean Connery), un om de știință american, îi cere președintelui (Henry Fonda) să solicite asistența rușilor. În momentul în care primele fragmente lovesc pământul, distrugând o zonă din Siberia, sovieticii îl trimit pe cel mai bun om de știință al lor, Dubov (Brian Keith). Astfel, Bradley va face echipă cu Dubov și cu Tatiana (Natalie Wood), asistenta celui din urmă, cea care asigură traducerea și care se va îndrăgosti de Bradley.

Pelicula a obținut o nominalizare la Oscar la categoria cel mai bun sunet.

OBSERVE AND REPORT

Fii pe fază şi raportează

9, 29

Comedie, SUA, 2009

R: Jody Hill

D: Seth Rogen, Anna Faris, Ray Liotta, Michael Pena, Dan Bakkedahl

Ronnie Barnhardt (Seth Rogan), șeful celor care asigură paza la Forest Ridge Mall, locuiește împreună cu mama sa, o femeie alcoolică, este îndrăgostit de Brandi (Anna Faris) și, în fiecare zi, ia o cafea de Nell. Visele de mărire ale lui Ronnie sunt puse la grea încercare în momentul în care Mall-ul cade pradă unui exhibiționist. Deși Barnhardt vrea să-i prindă pe infractori, el nu are deloc abilități de investigator, așa că tot ceea ce reușește este să facă acuzații foarte grave. Prin urmare, cel care este trimis să rezolve acest caz este detectivul Harrison (Ray Liotta). Pentru Ronnie, asta este o provocare, deoarece va încerca să fie el cel care îl va prinde pe exhibiționist. Dacă planul îi reușește, aceasta ar putea fi șansa lui de a deveni polițist și atuul pentru a câștiga inima lui Brandi. Singurul obstacol care îi stă în cale pare să fie acest polițist care chiar știe ce are de făcut pentru a soluționa ancheta.

OTHELLO

Othello

20, 21, 25, 26, 30

Dramă, Marea Britanie, 1995

R: Oliver Parker

D: Laurence Fishburne, Irene Jacob, Kenneth Branagh, Nathaniel Parker, Michael Maloney

Ecranizarea scrierii clasice a lui William Shachespaire ne spune povestea monstrului care, lăsându-se convins de intrigi, este orbit de gelozie şi îşi ucide soţia care îi era fidelă.

Iago (Kenneth Branagh) reuşeşte să-l convingă pe Othello (Lawrence Fishburne - "Mission: Impossible III") de faptul că soţia sa, Desdemona (Irène Jacob), nu îi este fidelă. Iago, diavolul manipulator nu se lasă până când nu reuşeşte să procure şi false dovezi în sprijinul afirmaţiilor sale, probe care îl duc pe Othello la disperare. Celebra batistă care pare a fi cea mai clară dovadă a infidelităţii Destemonei îl aduce pe temperamentalul şi naivul Othello în situaţia de a-şi asasina soţia, iar când va realiza că a greşit dând ascultare vorbelor lui Iago va fi prea târziu pentru a mai reuşi să îndrepte ceva.

În această seară, aveți ocazia să urmăriți ecranizarea uneia dintre cele mai cunoscute povești de dragoste, este vorba despre o iubire sufocată de gelozie.

PIG HUNT

Vânătoarea

22

Horror, SUA, 2008

R: James Isaac

D: Travis Aaron Wade, Tina Huang, Howard Johnson, Trevor Bullock, Rajiv Shah

John Hickman (Travis Aaron Wade) este un veteran al războiului din Irak care are ideea de a-i invita pe prietenii lui, Ben (Howard Johnson Jr.), Wade (Rajiv Shah) și Quincy (Trevor Bullock) la vânătoare de porci mitreți. În această excursie mai vin și Brooks (Tina Huang), iubita lui John, și câinele lui Quincy. Când ajung la destinație, ei se întâlnesc cu Jake (Jason Foster) și Ricky (Nick Tagas), doi frați care îl cunoșteau pe John cu mult înainte ca acesta să devină un tip din San Francisco, și care îi întâmpină cu ostilitate pe prietenii de acum ai acestuia. Spre surprinderea excursioniștilor, cei doi localnici vin cu ideea de a începe aventura lor de vânătoare cu altceva, iar asta va schimba planurile drumeților. Pe măsură ce înaintează în pădure, ei descoperă indicii despre moartea îngrozitoare a unchiului lui John și află despre legenda Spintecătorului, o creatură sălbatică monstruasă. Ceea ce trebuia să fie o înlănțuire de aventuri de neuitat se transformă în trăiri de coșmar, violență inimaginabilă și grozăvia sentimentului că moartea îi pândește la fiecare pas. În clipa în care vânătoarea se va fi terminat, niciunul dintre ei nu va mai fi nevinovat sau neînfricoșat.

SKIN (DIR. ANTHONY FABIAN)

Culoarea pielii

16, 21, 26, 31

Biografic, Marea Britanie, 2008

R: Anthony Fabian

D: Sophie Okonedo, Sam Neill, Alice Krige, Tony Kgoroge, Ella Ramangwane

"Culoarea pielii" este o emoționantă poveste despre familie, iertare și despre triumful spiritului uman.

Pelicula regizată de Anthony Fabian ia în discuție problema apartheid-ului din Africa de Sud. Sandra Laing este o fetiță de culoare cu o figură distinctă care se născuse în 1950. Părinții ei, Abraham și Sannie, sunt afrikaneri care nu au niciun fel de complex legat de rădăcinile lor. Fetița este foarte îndrăgită de oamenii din comunitatea în care trăiește familia ei. Însă, la vârsta de zece ani, este trimisă la o școală din orașul Piet Retief, astfel încât Sandra ajunge să trăiască în comunitatea oamenilor albi, iar anii care vor urma vor fi foarte grei pentru ea. Pelicula prezintă evoluția sa, calătoria Sandrei de la respingere la acceptare, de la trădare la reconciliere, lupta îndârjită a acesteia de a-și găsi locul într-o lume care se află într-o continuă schimbare și în cele din urmă, în ciuda tuturor obstacolelor, victoria ei.

Avînd la bază o povestea adevărată, "Skin" este o dramă biografică ai căror eroi principali sunt interpretați de către Sam Neill și Sophie Okonedo.

SUMMERTREE

Înainte de război

25, 26, 31

Dramă, SUA, 1971

R: Anthony Newley

D: Michael Douglas, Jack Warden, Brenda Vaccaro, Barbara Bel Geddes, Kirk Callaway

Atunci câd se simte copleșit de prezent, eroul filmului regizat de Anthony Newley se refugiază în trecut, este vorba despre ceea ce pentru el reprezintă un simbol al zilelor în care era fericit.

În vreme ce se afla în Vietnam, Jerry McAdams (Michael Douglas), un tânăr soldat își amintește cum era viața lui înainte de a ajunge acolo. Astfel, el se gândește cu nostalgie la iubita lui, Vanetta (Brenda Vaccaro), sau la discuțiile nesfârșite cu părinții săi (Jack Warden, Barbara Bel Geddes) care nu erau de acord cu ideea lui de a renunța la școală în favoarea unei cariere muzicale.

TEA WITH MUSSOLINI

La ceai cu Mussolini

15, 23, 28

Dramă, Italia, 1999

R: Franco Zeffirelli

D: Cher, Judi Dench, Joan Plowright, Maggie Smith, Lily Tomlin

O poveste dramatică din anii '30, adică vremurile Italiei fascistă a lui Mussolini și primii ani din viața regizorului Franco Zeffirelli.

"La ceai cu Mussolini" este o poveste semiautobografică plasată în vremea Italiei lui Mussolini, o producție inspirată de primiii ani din viața regizorului Franco Zeffirelli. Eroul filmului este Luca, un copil nelegitim (personaj interpretat în copilărie de Charlie Lucas, iar ca adolescent de Baird Wallace), fiul unui om de afeceri Italian. După ce mama copilului moare, acesta este crescut de o englezoaică (Joan Plowright), într-o comunitate engleză din Florența prezidată de soția unui fost diplomat (Maggie Smith). Este vorba despre mai multe femei aristocrate excentrice de aici care trăiesc cu sentimentul unei protecții garantate de însuși Mussolini. Curând, lui Hester, Arabellei și lui Mary li se adaugă americancele Elsa și Georgie, toate împărtășind dragostea pentru Italia și lipsa de îngrijorare în ceea ce privește creșterea percolului fascist. Însă, din momentul în care izbucnește războiul, viața lui Lucas și a femeilor din jurul lui se vor schimba dramatic. Cu toate acestea, cea mai afectată de întorsătura pe care o iau lucrurile va fi Elsa, care era evreică.

Pelicula a primit un premiu și o nominalizare la ceremonia decernării premiilor BAFTA, precum și premii și nominalizări la Hollywood Makeup Artist and Hair Stylist Guild Awards, Italian National Syndicate of Film Journalists și Golden Trailer Awards.

THE JOB (2009)

Slujba

1, 14, 26

Dramă, SUA, 2009

R: Shem Bitterman

D: Patrick Flueger, Ron Perlman, Taryn Manning, Joe Pantoliano, Mark Harelik

Această peliculă dramatică cu accente de comedie neagră are la bază piesa "The job" (1988) a lui Shem Bitterman.

Bubba Brady (Patrick Flueger, "The Princess Diaries", "The Worlds Fastest Indian") trăiește într-un orășel în care nu prea se mai întâmplă nimic din punct de vedere economic, ceea ce înseamnă zero oportunități pentru o slujbă. Ceea ce îl face să rămână aici este Joy (Taryn Manning "Hustle & Flow", "8 Mile"), care devine motivul pentru care Bubba respiră, femeia lângă care vrea să trăiască toată viața. Bărbatul are impresia că norocul este pe cale să îi surâdă atunci când îl întâlnește pe Jim (Ron Perlman "Hellboy", "City of Lost Children"), un vagabond care nu stătea nicăieri mai mult de 72 de ore. În schimbul locului de parcare pentru rabla lui, acesta îi oferă lui Bubba un pont care i-ar putea fi de folos pentru obținerea unei slujbe. Pentru Brady, acesta este abia începutul unui drum pe parcursul căruia eroul va avea foarte multe de învățat.

THE LAST LULLABY

Ultimul cântec de leagăn

31

Dramă, SUA, 2008

R: Jeffrey Goodman

D: Tom Sizemore, Sasha Alexander, Sprague Grayden, Bill Smitrovich, Ray Mckinnon

Un asasin plătit alege viața ușoară, lâsînd business-ul crimelor în grija altora. Însă, decizia protagonistului nu a însemnat instaurarea instantanee a calmului și a păcii, așa cum se aștepta acesta.

Price (Tom Sizemore "Saving Private Ryan"), un fost asasin plătit, este pus în situația de a se împăca cu ideea că trebuie să se pensioneze. Astfel, el renunță la business-ul crimelor, alegând viața unui om normal. Cu toate acestea, retragerea nu a însemnat instaurarea instantanee a calmului și a păcii, așa cum se aștepta Prince. Mai curând, sentimentele pe care le trăia protagonistul erau plictiseală, vid și, ceea ce era cel mai greu de suportat, neliniște. În această situație, Prince ia decizii care îl aduc în situații din care îi va fi foarte greu să mai iasă cu bine.

THE MAN WHO WOULD BE KING

Omul care voia să fie rege

1, 4, 5, 17, 27

Aventuri, Marea Britanie, 1975

R: John Huston

D: Sean Connery, Michael Caine, Christopher Plummer, Saeed Jaffrey, Shakira Caine

Un soldat britanic din India povestește cum a început aventura vieții lui. Pentru că ajunge la concluzia că țara în care se afla este prea mică, părăsește armata și pornește în căutarea gloriei și a bogăției, visul lui fiind acela de a ajunge să fie rege.

"The Man Who Would Be King" începe cu scriitorul Rudyard Kipling (Christopher Plummer) care lucrează la studiile sale. Singurătatea lui este întreruptă de sosirea unui individ care pare a fi sărit de pe fix, dar se dovedește că este vechea lui cunoștință, Peachy Carnahan (Michael Caine). Kipling ascultă fascinat de ceea ce îi povestește Peachy despre aventurile prin care a trecut împreună cu prietenul lui, Daniel Dravot (Sean Connery). Carnahan și Dravot fuseseră soldați în India în vremea în care britanicii făceau legea acolo. Cei doi ajung la concluzia că țara este prea mică pentru ei, așa că decid să plece către Kafiristan pentru a-și împlini dorința de a cunoaște gloria și de a avea parte de bogăție. De fapt, visul cel mare era acela de a deveni regi.

Pelicula regizată de John Huston care a fost inspirată de povestea lui Rudyard Kipling a obținut patru nominalizări la Oscar, două la BAFTA și o nominalizare la Globurile de Aur.

THE MISSING PERSON

Persoana dispărută

3, 11

Dramă, SUA, 2009

R: Noah Buschel

D: Michael Shannon, Frank Wood, Amy Ryan, Linda Emond, John Ventimiglia

Un detectiv particular trebuie să îl convingă pe cel pe care îl urmărea să se întoarcă la o viață care pentru acesta nu mai exista.

John Rosow este un detectiv particular care este angajat să îl urmărească pe Harold Fullmer, într-un tren care merge dinspre Chicago către Los Angeles. Treptat, Rosow descoperă care este identitatea celui pe care îl urmărește și relizează că este vorba despre o persoană care fusese dată dispărută. Mai precis, Fullmer este unul dintre sutele de oameni care fuseseră victime ale atacului terorist asupra World Trade Center din 11 septembrie. Motivat de o recompensă importantă, detectivul este decis să-l ducă pe Harold la soția sa din New York, chiar împotriva voinței acestuia. Cu toate acestea, Rosow înțelege că trebuie să îl convingă pe Fullmer să se întoarcă la o viață care pentru cel din urmă nu mai exista. Oare care va fi, în cele din urmă, decizia detectivului?

THE THIEF OF PARIS (AKA. LE VOLEUR)

Hoţul

22, 27, 30

Crimă, Franța, 1967

R: Louis Malle

D: Jean-Paul Belmondo, Genevieve Bujold, Marie Dubois, Julien Guiomar, Paul Le Person

După ce unchiul său îi cheltuie toată averea înainte ca el să vadă un ban, un tânăr din Paris se răzbună și decoperă că meseria de hoț este una foarte amuzantă.

Georges Randal (Jean-Paul Belmondo) este un tânăr care trăiește în Paris și urmează să moștenească o avere considerabilă. Însă, el ajunge să fie înșelat de unchiul său care era un om fără scrupule și este lăsat cu buza umflată de către Charlotte (Genevieve Bujold), verișoara lui. În această situație, el găsește de cuviință să fure bijuteriile de familie ale logodnicului verișoarei, iar gestul lui Georges are consecințe dramatice, printre care un accident vascular și anularea căsătoriei. Acest pas înseamnă și începutul carierei lui Randal, care se perfecționează în furturi, devenind un profesionist de temut.

WINGS OF COURAGE

Pe aripile curajului

6, 10, 15, 23, 26, 27

Aventuri, SUA, 1995

R: Jean-Jacques Annaud

D: Craig Sheffer, Elizabeth Mcgovern, Tom Hulce, Val Kilmer, Ken Pogue

Buenos Aires, Argentina, 1930. Doi pionieri ai aviației franceze, Jean Mermoz (Val Kilmer) și Antoine de St. Exupery (Tom Hulce), conduc Compagnie Générale Aéropostale, prima poștă pe calea aerului între orașe din America de Sud și cele din Franța. În momentul în care află despre calitățile pilotului Henri Guillaumet's (Craig Sheffer), cei doi îl recrutează pentru ei pentru a acoperi ruta Santiago de Chile-Buenos Aires. Urmăriți uimitoarele aventuri ale acestor piloți de legendă, eroi extraordinari care au scris primele pagini ale poștei realizate pe calea aerului.

YOUNG EINSTEIN

Tânărul Einstein

13, 14, 18, 19, 24, 29

Comedie, Australia, 1988

R: Yahoo Serious

D: Yahoo Serious, Odile Le Clezio, John Howard, Pee Wee Wilson, Su Cruickshank

Ce părerea aveți despre faptul că Albert Einstein s-a născut în Tasmania, crează... rock & roll-ul și descoperă un secret foarte interesant în ceea ce privește divizarea atomului de... bere?

Urmăriți povestea rescrisă sau mai bine spus imaginată, a viații legendarului om de știință Albert Einstein. Imaginați-vă că, în acest film, țara de origine a lui Einstei nu este Germania, ci Tasmania și îl urmărim cum crează... rock & roll-ul și descoperă un secret foarte interesant în ceea ce privește divizarea atomului de... bere. Pelicula a constituit un succes în ceea ce privește încasările în Australia, dar nu a s-a bucurat de aceeași apreciere în Statele Unite, unde audiența l-a ignorat.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Publicare de comunicate în presa națională, locală sau regională, plus promovare, cu eAdvertising

12 Dec 2022 1240

Purtătorul de cuvânt al Ambasadei Chinei în România răspunde la întrebările reporterilor cu privire la vizita lui Pelosi în Taiwan

13 Aug 2022 1296

ISU Prahova Buletin informativ - Măsuri de prevenire pentru perioadele caniculare

22 Jun 2021 1306

ISU Ialomița Comunicat de presă - 15.06.2021

15 Jun 2021 1248

IPJ Iași Buletin de presă - 3.06.2021

03 Jun 2021 1410

ISU Ialomița Comunicat de presă - 28.05.2021

28 May 2021 1545

IPJ GalațiBuletin informativ - 24.05.2021

24 May 2021 2005

IPJ Bistrița Năsăud Buletin de presă - 21.05.2021

21 May 2021 1611

ISU Bihor Buletin de presă - Incendiu la un garaj din Oradea

21 May 2021 1557

IPJ Iași Buletin de presă - Acţiuni desfăşurate de poliţişti pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV 2

20 May 2021 1474

Ministerul Sanatatii Informare cu privire la incendiul care s-a produs în această dimineață la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic

15 Mar 2021 1651

Ministerul Sanatatii Comunicat de presa 19 februarie 2021

19 Feb 2021 1891

„Mărturii de epocă privind istoria Dobrogei (1878-1947)“ Cu amărăciune, despre „plămânii bolnavi ai viitoarei metropole a românismului dobrogean”.

01 Sep 2020 3867

Editorial Campania din spatele prezidenţiabililor

19 Oct 2019 3171

Interviu live Punem proiectele pe masă. Priorităţile Consiliului Judeţean Constanţa în 2019!

14 Jan 2019 6254