Universitatea Ovidius - Conferinta Chimie

La Universitatea „Ovidius" din Constanța astăzi, 25 mai, a avut loc deschiderea oficială a celei de-a V-a ediții a Conferinţei Internaţionale„CHIMIA 2012 - Noi tendinţe în chimia aplicată" (New trends in applied chemistry). Manifestarea este organizată de Departamentul de Chimie şi Inginerie Chimică a Facultăţii de Fizică, Chimie, Electronică şi Tehnologia Petrolului din cadrul Universităţii „Ovidius" din Constanța, în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Asociația Specialiștilor din Industria Alimentară din România - Filiala Constanța, Societatea de Chimie din România - Filiala Constanța și Eurachem România.

La conferință s-au înscris cu lucrări prestigioase peste 70 de cadre universitare și cercetători din Europa - Turcia, Marea Britanie, Italia, Bulgaria, dar și din țară: Iași, București, Galaţi, Timişoara, Râmnicu-Vâlcea, Ploiești, Brașov, Constanța.

În deschiderea oficială, rectorul prof.univ.dr. Dănuț Tiberius EPURE a prezentat Universitatea „Ovidius" din Constanța, ca fiind unul dintre cei mai mari formatori din Dobrogea, având peste 18.000 de studenți, 16 facultăți acorperind toate domeniile, promovând un învățământ superior de profil larg, flexibil, interactiv și continuu. „Universitatea care anul trecut a aniversat semicentenarul este competitivă, adaptată la dinamica mediului socio-economic, un partener loial instituțiilor, în dezvoltarea raţională a zonei. Acțiunile Facultăţii de Fizică, Chimie, Electronică şi Tehnologia Petrolului derulate de-a lungul timpului leagă teoria de practică, cercetarea ştiinţifică de posibilitatea aplicării rezultatelor ei", a declarat rectorul Universității, prof.univ.dr. Dănuț Tiberius EPURE.

Prorectorul universității și în același timp președintele Comitetului național de organizare al Conferinței, prof.univ.dr.ing. Gabriela STANCIU, a precizat că noua ediție a manifestării dorește să creeze cercetătorilor un cadru prielnic pentru a-și prezenta cele mai recente inovații și pentru a găsi soluții de a le pune practică. Într-o societate în continuă dezvoltare, se impune, astfel, reconsiderarea sistemului de cercetare ştiinţifică, prin orientarea lui către mediul economic, având ca obiectiv integrarea acestuia în structurile academice. Evenimentul reuneşte sub aceeaşi cupolă specialişti de marcă din domeniu, cadre didactice prestigioase, care prin activitatea lor de cercetare, producţie şi diseminare, urmăresc acelaşi scop de îmbunătăţire a calităţii vieţii.

Totodată, prortectorul a arătat că Departamentul de Chimie și Inginerie Chimică din cadrul Facultății de Fizică, Chimie, Electronică și Inginerie Chimică are drept scop formarea şi promovarea - în societate şi în mediul economic - a unor specialişti în chimie și inginerie chimică competitivi pe plan naţional şi internaţional. „Absolvenții din domeniul Chimiei și Ingineriei Chimice se integrează în general rapid pe piața muncii și ca urmare a colaborării strânse dintre cadrele didactice și unități cu activitate în domeniu care susțin desfășurarea practicii de specialitate prin accesul direct în zona de producție. Studenții și absolvenții noștri accesează an de an, prin competiție cu studenți din toată țara, programele de INTERNSHIP organizate de Rompetrol, în urma cărora cei mai buni dintre ei devin angajați permanenți ai acestor unități", a declarat prof.univ.dr.ing. Gabriela STANCIU.

Prezent la eveniment, președintele Biroului de conducere al filialei Constanța al Asociaţiei Specialiştilor de Industrie Alimentară din România, Fotini TEODORESCU - Director general S.C. DOBROGEA GRUP S.A., a salutat inițiativa Universității „Ovidius" de a reuni cadre universitare și cercetători care își prezintă noile aplicații. „Misiunea noastră este să oferim consumatorilor sănătate prin produse de cea mai bună calitate şi echilibrate nutriţional. De aceea, activitatea de cercetare-dezvoltare este una din activităţile noastre de maximă importanţă, care se desfăşoară în strânsă corelaţie cu cererea pieţei şi cu dinamica preferinţelor consumatorilor. Astfel, legăturile strânse cu cercetători și cadre didactice de la universități din toată țara ne sunt de un real folos. Universitatea „Ovidius" este una dintre cele mai prestigioase din zona noastră și aici am găsit mereu specialiști de valoare, oameni de vârf de lance, o echipă cu idei noi și dorința de a le pune în practică", a declarat Fotini TEODORESCU.

Lucrările conferinței se desfășoară pe mai multe secțiuni - „Compuși naturali și sintetici", „Chimia analitică şi protecția mediului", „Chimie fizică", „Inginerie chimică, tehnologie și management în domeniul petrolului" și vor fi publicate într-o ediție specială a revistei „Analele Universităţii Ovidius Constanţa. Seria: Chimie" - cotată CNCSIS, categoria B+.

Biroul de promovare și relații publice

25 mai 2012


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Publicare de comunicate în presa națională, locală sau regională, plus promovare, cu eAdvertising

12 Dec 2022 1225

Purtătorul de cuvânt al Ambasadei Chinei în România răspunde la întrebările reporterilor cu privire la vizita lui Pelosi în Taiwan

13 Aug 2022 1273

ISU Prahova Buletin informativ - Măsuri de prevenire pentru perioadele caniculare

22 Jun 2021 1299

ISU Ialomița Comunicat de presă - 15.06.2021

15 Jun 2021 1237

IPJ Iași Buletin de presă - 3.06.2021

03 Jun 2021 1403

ISU Ialomița Comunicat de presă - 28.05.2021

28 May 2021 1538

IPJ GalațiBuletin informativ - 24.05.2021

24 May 2021 1995

IPJ Bistrița Năsăud Buletin de presă - 21.05.2021

21 May 2021 1604

ISU Bihor Buletin de presă - Incendiu la un garaj din Oradea

21 May 2021 1547

IPJ Iași Buletin de presă - Acţiuni desfăşurate de poliţişti pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV 2

20 May 2021 1468

Ministerul Sanatatii Informare cu privire la incendiul care s-a produs în această dimineață la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic

15 Mar 2021 1641

Ministerul Sanatatii Comunicat de presa 19 februarie 2021

19 Feb 2021 1882

„Mărturii de epocă privind istoria Dobrogei (1878-1947)“ Cu amărăciune, despre „plămânii bolnavi ai viitoarei metropole a românismului dobrogean”.

01 Sep 2020 3840

Editorial Campania din spatele prezidenţiabililor

19 Oct 2019 3158

Interviu live Punem proiectele pe masă. Priorităţile Consiliului Judeţean Constanţa în 2019!

14 Jan 2019 6237