Culturã donatã dupã criterii politice? La ce primãrii împarte CJC cãrţile din campania pentru elevii de la ţarã

doneaza_o_carte_carti.jpg„Lista trece pe la preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, şi el va decide unde se vor duce acestea", spunea zilele trecute directorul Direcţiei de Culturã din cadrul CJC despre finalitatea campaniei „Doneazã o carte pentru elevii din mediul rural".

Consiliul Judeţean Constanţa, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeanã „I.N.Roman" şi Fundaţia „Fantasio" Constanţa, a demarat la începutul acestei veri o campanie pentru elevii din mediul rural privind strângerea de cãrţi la punctul de colectare din cadrul bibliotecii. Termenul limitã pânã la care constãnţenii puteau sã depunã cãrţile vechi şi prãfuite de care vroiau sã scape din bibliotecã a expirat la începutul lunii iunie.

doneaza_o_carte_Nicusor_Constantinescu_001.jpgDe la 1 septembrie şi pânã la 1 noiembrie, CJC trebuie sã împartã, la sugestia conducerii Bibliotecii Judeţene, toate cele 3.000 de cãrţi care au fost aduse de constãnţeni în decursul celor trei luni. Marea întrebare rãmasã fãrã un rãspuns concret este cea referitoare la lista exactã a administraţiilor locale care vor beneficia de cele câteva zeci de cãrţi donate. „Consiliul Judeţean va împãrţi aceste cãrţi", ne-a rãspuns tranşant directorul interimar al Bibliotecii Judeţene, dupã care a precizat cã, de fapt, „Lista cu bibliotecile care vor primi aceste cãrţi este în lucru" şi va fi gata peste câteva zile. Cât despre modalitatea dupã care vor fi împãrţite acestea, directorul Adriana Gheorghiu spune cã sunt biblioteci în judeţ care au o activitate slabã în ceea ce priveşte frecvenţa cu care copiii merg sã studieze cãrţi. Printre acestea, directorul ne-a enumerat biblioteci precum cele din Dobromir, 23 August, Horia, Ion Corvin, Oltina, Rasova, Valu lui Traian, unde frecvenţa copiilor care le calcã pragul este slabã sau inexistentã. Cu alte cuvinte, sunt mari şanse ca aceste biblioteci din judeţ sã fie sãrite de pe aceastã listã. Inevitabil, localitãţile enumerate sunt în majoritatea lor de coloraturã diferitã faţã de cea a actualei administraţii judeţene constãnţene. „Vom începe distribuirea cãrţilor odatã cu distribuirea burselor elevilor de generalã şi din ciclul primar în judeţ", ne-a spus Carmen Vasile, directorul Direcţiei de Culturã din cadrul CJC, care a mai adãugat şi faptul cã s-a ales distribuirea acestora odatã cu bursele pentru a nu se face douã transporturi în aceleaşi locuri de distribuţie. Cât despre localitãţile în care se vor duce aceste cãrţi, directorul Carmen Vasile spune cã Biblioteca Judeţeanã trebuie sã comunice lista cu bibliotecile unde necesarul nu este acoperit, listã care va trebui mai întâi sã treacã prin mâna preşedintelui CJC, care trebuie sã-şi dea acordul: „Lista trece pe la preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, şi el va decide unde se vor duce acestea".

Cu alte cuvinte, nu este exclus ca şi bucãţile de culturã sã fie împãrţite tot dupã coloraturi politice, cã doar mai este puţin pânã la alegeri.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Prefectura cere anularea ei în instantă În 2023, Consiliul Județean Constanța a adoptat nelegal o hotărâre pe care secretarul județul a anunțat că nu o va contrasemna. Despre ce este vorba (DOCUMENT)

02 May 2024 719

Mohammad Murad, candidatul AUR pentru președinția CJC, scrisoare deschisă către toți tinerii constănțeni (VIDEO)

02 May 2024 601

Atribuiri directe CJC O firmă din Iași va elabora documentațiile pentru „Centrul Turistic de Artă,recreere și Tradiții Canlia - CT

01 May 2024 454

Președintele Consiliului Județean Constanța are un nou consilier onorific (DOCUMENT)

30 Apr 2024 738

Licitații publice O companie din Suceava va asigura asistența tehnică în cadrul proiectului „Departament Mama și Copilul din cadrul SCJU Sf. Apostol Andrei Constanța“ (DOCUMENT)

29 Apr 2024 555

LIVE TEXT+VIDEO Mohammad Murad își depune candidatura la CJ Constanța din partea AUR-„ Avem nevoie de o schimbare, iar eu sunt un om de valoare”

29 Apr 2024 795

LIVE TEXT+VIDEO Lista candidaților ADU de la CJC. Claudiu Palaz își depune candidatura la președinția CJ Constanța -„Alianță Dreapta Unită este alternativa corectă!”

29 Apr 2024 595

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 999

Luni, 29 aprilie, dr.Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al CJC la Biroul Electoral Județean

28 Apr 2024 431

Licitații publice Nova Steel Buildings SRL va realiza lucrările în regim de urgență la sediul Muzeului de Artă Populară din Constanța (DOCUMENT)

27 Apr 2024 612

Consiliul Județean Constanța Mai multe proiecte și evenimente culturale de interes public general, regional sau județean s-au calificat. Iată lista proiectelor

26 Apr 2024 678

Licitații publice Consiliul Județean Constanța a demarat procedura cu pentru achiziția studiului de prefezabilitate pentru realizarea unui spital cu deservire regională (DOCUMENT)

24 Apr 2024 542

Tulcea Sorin Grindeanu, în vizită la conferința de recepție a Aeroportului „Delta Dunării” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 589

Fost contracandidat al lui Nicolae Manolescu la funcția de președinte al Uniunii Scriitorilor a devenit consilier al președintelui Consiliului Județean Constanța

24 Apr 2024 717

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 829