EditorialJoc electoral - „Prinde-ţi parlamentarul în Colegiu!"

Manuela-Moldoveanu-1_oct.jpgCât este de uninominal votul experimentat în campania electorală precedentă? Este o întrebare la care am aflat răspuns imediat după publicarea rezultatelor la alegeri: nu prea. Locuitorii judeţului şi-au ales parlamentarii, iar proporţia politică a fost cam cea ilustrată de sondaje. Întrebarea actuală este câţi dintre cei aleşi în 2008 îşi vor păstra mandatele încă patru ani?

Câţi dintre dumneavoastră aţi stat de vorbă cu parlamentarul pe care l-aţi ales? Câţi aţi fost ţinuţi la curent în legătură cu activitatea lui? Câţi parlamentari au făcut ceva pentru colegiul lor? Şi câţi dintre dumneavoastră l-aţi mai văzut pe parlamentarul colegiului din care faceţi parte venind în comunităţile locale care l-au propulsat în Parlament? Bănuiesc răspunsurile la aceste întrebări. Mulţi dintre parlamentarii Constanţei au şi uitat de ce au ajuns în Parlament. Nu spun că nu au avut intenţia de a face ceva pentru colegiul care i-a desemnat. Spun doar că această intenţie s-a pierdut pe drum, fiind eclipsată de dorinţa de a pleca în nu ştiu ce delegaţii în străinătate, pentru că - nu spun lucruri noi - unii dintre deputaţii şi senatorii Constanţei sunt în topul celor mai cheltuitori parlamentari. În campanie îi vedeaţi mai tot timpul, mai inaugurau o grădiniţă - la care nu aveau neapărat un aport - mai convocau o dezbatere publică, mai ieşeau în lume pe la diverse evenimente pentru o baie de mulţime... După ce s-au văzut în fotoliul din Parlament, tâmplele le-au fost umbrite de gânduri adânci, astfel că - este logic - pe unii i-a mai apucat şi moţăiala. Trai pe vătrai pe banii contribuabililor! Cu ce au mai ieşit în evidenţă în decurs de aproape trei ani? Unii cu scandaluri, cu bătălia pe organizaţii de partid, pe influenţă şi pe putere; alţii doar cu apariţii televizate, unde şi-au dat cu părerea, în cunoştinţă de cauză sau nu; alţii prin alăturarea numelor lor de scandaluri cu iz penal, din care au ieşit ulterior basma curată. Care ar fi fost şansele să scape dintr-un asemenea scandal dacă erau oameni obişnuiţi? Socotiţi şi voi. Socotiţi şi nu uitaţi că peste un an şi puţin vor avea loc alegeri din nou. Cei despre care vorbim, dar şi alţii noi, vor veni din nou pe la porţile voastre să vă ceară votul. Gândiţi-vă care dintre cei aflaţi acum în Parlament ar merita să-şi continue activitatea şi care nu. Dacă parlamentarul vostru n-a mai călcat prin colegiu de la campania trecută, este clar de pe-acum dacă vă mai merită sau nu sprijinul. Ca să nu fiu acuzată de demonizarea clasei politice, în speţă a parlamentarilor, o să fac precizarea că nu toţi parlamentarii Constanţei fac parte din categoria dezbătută mai sus. Sunt şi parlamentari care au ştiu să-şi vadă şi de viaţa lor, dar care s-au mai şi preocupat de sarcinile activităţii ce le-a fost încredinţată. Câţi? Număraţi!


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MAEDin Agenda de lucru a MAE 24 aprilie 2024, vă semnalăm

24 Apr 2024 202

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidat USR la Primăria Ghindărești – „2024 este un an foarte greu din punct de vedere electoral” (VIDEO)

19 Apr 2024 552

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 567

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 730

Fostul deputat Eduard Martin a revenit în PSD, partidul în care a regăsit „echilibrul doctrinar"

10 Apr 2024 1006

Doliu în lumea politicii românești. S-a stins din viață un fost parlamentar din partidul lui Traian Băsescu

20 Mar 2024 797

MAEPrimirea de către ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a delegației Comisiei pentru politică externă a Parlamentului Republicii Irak

20 Mar 2024 380

Marius Voineag, șeful DNA - apărarea reputației profesionale Secția pentru Procurori din CSM solicită intervenția Inspecției Judiciare

14 Mar 2024 543

MAEÎntrevederea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu cu delegația Parlamentului Georgiei

11 Mar 2024 349

Tribunalul Constanța a declinat dosarul în care un fost deputat constănțean cheamă în judecată Parlamentul României

01 Mar 2024 969

Românii din Spania pot avea, din acest an, dublă cetăţenie

19 Feb 2024 1213

Fostul parlamentar și consilier prezidențial, Dorel Onaca a decis radierea afacerii din Registrul Comerţului Constanţa

09 Feb 2024 4582

Birourile permanente au decis veniturile angajaților senatorilor și deputaților Cât câștigă un consilier parlamentar?

07 Feb 2024 868

APCE îndeamnă la despăgubiri pentru copii maltratați din Europa, inclusiv în România

26 Jan 2024 725

Senatul, convocat luni în sesiune extraordinară. Se va discuta despre OUG privind transporturile

19 Jan 2024 742