Ziua Satului Lazu, serbată pe 2 iunie

Agigea_primar_Cristian_Carjaliu_04.jpgPe 2 iunie, administraţia locală a comunei Agigea organizează Ziua Satului Lazu.

Primarul din Agigea, Cristian Cîrjaliu, ne-a declarat că a devenit o tradiţie ca zilele satelor comunei să se aniverseze cu ocazia sărbătoririi hramului bisericilor. „Pe 2 iunie, de Înălţare, organizăm Ziua Satului Lazu, Ziua Comunei Agigea fiind serbată de Sfântul Dumitru", a afirmat edilul. Ziua Satului Lazu, ce va fi serbată de locuitorii comunei săptămâna viitoare, se află la cea de-a cincea ediţie. Locuitorii prezenţi la eveniment, ca şi oaspeţii, vor gusta din preparatele pregătite de organizatori - aperitiv şi sărmăluţe. Manifestările dedicate acestui eveniment se vor desfăşura la sala de sport din Lazu. Pe 4 iunie, este programat un alt eveniment important pentru comunitatea locală din Agigea. Este vorba despre competiţia de lupte tradiţionale tătăreşti - kureş, care, potrivit primarului Cîrjaliu, va reuni concurenţi din tot judeţul.

O prioritate pentru administraţia locală din Agigea este şi construirea pieţei din centrul localităţii. „Am demarat lucrările la piaţă. La parter va fi amenajată piaţa agroalimentară cu tarabe şi spaţii de desfacere a produselor agroalimentare, la etajul unu vor fi spaţii comerciale, iar la etajul doi va fi un bar, o terasă, pentru că în Agigea nu există un astfel de spaţiu civilizat, unde lumea să se reunească la o cafea", a precizat edilul.

Primăria a demarat şi amenajarea peisagistică a sensului giratoriu situat la intersecţia DN 38 cu DN 39. Deşi lucrările au debutat cu stângul, arbuştii ornamentali fiind furaţi chiar în prima seară în care au fost plantaţi, rezultatul nu s-a lăsat mult aşteptat, sensul giratoriu fiind acum o oază plină de flori şi verdeaţă.

Loturi de casă în concesiune

O investiţie ce urmează să se concretizeze în viitorul apropiat în Agigea este şi iluminatul stradal din cartierul Steaua de Mare. Potrivit primarului Cristian Cîrjaliu, în acest cartier rezidenţial sunt aproximativ 150 de locuinţe, multe construite din 1990, de atunci şi până în prezent nefiind făcută nicio investiţie în acest sens. Investiţia a fost estimată la peste 2,5 miliarde de lei vechi.

Primăria Agigea urmează să scoată la licitaţie concesionarea mai multor loturi de teren în vederea construirii de locuinţe, cu banii obţinuţi în acest mod urmând să fie demarate şi alte investiţii. Potrivit edilului comunei, urmează să fie efectuată o lotizare a unei suprafeţe de 15 hectare, situate în zona lacului Agigea. Vor fi aproximativ 350 de loturi de casă, preţul terenului urmând să fie stabilit în urma unei evaluări şi aprobat de către Consilul Local Agigea.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cine sunt social-democrații măsurați în sondaje? PSD Constanța nu a luat încă nicio decizie în privința candidaților pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța!

13 Mar 2024 1448

Justiție Constanța Decizie definitivă în dosarul referendumului de demitere a primarului din Agigea, Cristian Cîrjaliu!

11 Mar 2024 1563

Nemulțumiri după achitarea lui Cristian Maricel Cîrjaliu, primarul din Agigea!

06 Mar 2024 818

UPDATE Prefectul județului Constanța renunță la un proces intentat primarului de la Agigea. Despre ce este vorba și care sunt motivele renunțării!

05 Mar 2024 875

Iată de ce a fost achitat Cristian Maricel Cîrjaliu, primarul din Agigea! (DOCUMENT)

03 Mar 2024 1133

Cristian Maricel Cîrjaliu, primarul din Agigea, achitat! Reacția lui Felix Stroe

01 Mar 2024 1026

Cristian Maricel Cîrjaliu, primarul din Agigea, achitat! (MINUTA)

01 Mar 2024 1077

DNA Tribunalul Constanța amână, pentru a cincea oară, pronunțarea în dosarul lui Cristian Maricel Cîrjaliu, primarul din Agigea!

15 Feb 2024 992

Tribunalul Constanța amână, din nou, pronunțarea în dosarul lui Cristian Maricel Cîrjaliu, primarul din Agigea, județul Constanța

30 Jan 2024 1449

Pronunțarea în dosarul lui Cristian Maricel Cîrjaliu, primarul din Agigea, amânată pentru la anul!

14 Dec 2023 831

Justiție Constanța! Final de proces în dosarul lui Cristian Maricel Cîrjaliu, primarul din Agigea!

24 Nov 2023 3234

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 06 noiembrie 2023

07 Nov 2023 1039

Prefectura Constanța vrea să desființeze în instanță mai multe dispoziții ale primarului comunei Agigea. Despre ce este vorba?

13 Oct 2023 1793

Cristian Maricel Cîrjaliu, primar al comunei Agigea, averea și interesele (DOCUMENTE)

24 Jul 2023 2718

Referendumul de demitere a primarului din Agigea a ajuns pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Constanța!

23 Jul 2023 1670