A fost suspendată acțiunea de revocare din funcție a primarului comunei Agigea

Primăria Agigea
A fost suspendată acțiunea de revocare din funcție a primarului comunei Agigea. 

Prefectul de Constanța anunță că s-a început o acțiune penală privind falsificarea unor semnături în acțiunea inițiată de USR.

Acesta a precizat că Instituția Prefectului a  fost înștiințată despre dosarul penal deschis cu privire la semnăturile strânse pentru demiterea primarului Cristian Cîrjaliu.

Pe 24 septembrie 2021 USR Agigea a depus, la Prefectura Constanța, liste de semnături necesare demarării procedurii de revocare din funcție a primarului din Agigea.

Luna trecută, USR a chemat în judecată Instituția Prefectului Constanța în dosarul nr. 2810/118/2022 înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța, secţia de contencios administrativ şi fiscal. Dosarul are ca obiect „obligația de a face”.

Ce spune Dumitri Caragheorghe, președinte USR Constanța

Declarația recentă a prefectului Silviu Coșa, prin care anunță suspendarea procedurii de organizare a referendumului de la Agigea, nu face altceva decât să întărească și mai mult ceea ce USR Constanța transmitea în luna martie: că blochează cu bună știință inițiativa cetățenească pentru demiterea primarului PSD, Maricel Cîrjaliu.

Solicitarea privind organizarea referendumului pentru încetarea mandatului primarului din Agigea a fost transmisă conform legii instituției prefectului. Absolut TOATE condițiile cerute pentru organizarea referendumului au fost îndeplinite, iar prefectul Silviu Coșa trebuia doar să își respecte îndatoririle legale și să continue procedura conform Codului Administrativ.

Motivul invocat de domnul prefect pentru a suspenda procedura însemnă că orice procedură de organizare a unui referendum poate fi stopată pe termen nedefinit, până la soluționarea respectivului dosar penal, iar acest lucru poate crea un precedent periculos pentru orice inițiativă democratică similară din țara noastră.

Nu regăsim nicăieri această prerogativă a prefectului, de suspendare a cursului unui referendum, practic de oprire a unui drept constituțional pe care locuitorii unei comune îl au de a reacționa împotriva abuzurilor unui primar.

Potrivit art. 2 al. 1 din Constituția României, suveranitatea aparține poporului, care o exercită prin organele sale reprezentative sau prin referendum. Prefectul, numit de Guvern și nu ales de popor, nu poate împiedica exercițiul acestui drept constituțional fundamental, motiv pentru care considerăm că, indiferent de ce piedici și încercări de salvare a unui personaj sunt puse în scenă, Prefectul județului Constanța trebuie să dea curs solicitării de organizare a referendumului în comuna Agigea.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Echipa PNL Agigea și Lazu Mihai Oancea - „Construim și dezvoltăm împreună o echipă formată din oameni minunați și responsabili”

06 Aug 2022 1674

Prefectul județului a anulat o dispoziție emisă de primarul de la Agigea

25 Jun 2022 946

Investiții în Portul Constanța. Au fost emise mai multe certificate de urbanism

25 Nov 2021 1430

Comuna Agigea – Primăria, concesionează prin licitație publică

27 Oct 2021 1522

Soția lucrează în primăria Constanța. Soțul a înființat o firmă de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale

20 Oct 2021 4938

UPDATE Cod portocaliu de vreme rea pe litoral. Manevrele din porturile fluviale din județul Constanța, oprite

13 Oct 2021 1202

Comuna Agigea concesionează prin licitație publică două cabinete medicale

20 Sep 2021 1229

Revendicare imobiliară. Mai multe persoane cheamă în judecată Consiliul Local Agigea

03 Aug 2021 1790

Primăria comunei Agigea organizează concurs pentru ocuparea funcției de administrator public

24 Nov 2020 2271

Primăria Constanța, contract cu soțul fostei șefe a trezoreriei. SRL-ul a mai făcut afaceri cu răsaduri și cu CJC-ul condus de Nicușor Constantinescu

09 Oct 2020 3420

#alegerilocale2020 Europarlamentarul Corina Crețu, mesaj de susținere pentru Mihai Oancea, candidat Pro România la Primăria Agigea (VIDEO)

24 Sep 2020 2150

Primăria Agigea angajează director la Clubul Sportiv Agigea

23 Sep 2020 1237

Primăria Agigea angajează director al Creșei „Albă ca Zăpada” din comună

23 Sep 2020 1739

#alegerilocale2020 Mihai Oancea (Pro România), candidat pentru primăria Agigea – „Dorința majorității cetățenilor – aceea de a aduce Schimbarea”

22 Sep 2020 1957

#alegerilocale2020 Adevărata competiție din Agigea și Lazu este trasată de candidatul Pro România Mihai Oancea și actualul edil

19 Sep 2020 2392