Acționarii Chimpex SA, întruniți în Adunare Generală, la Constanța



Societatea Chimpex - S.A. a luat o nouă decizie pe 20 iunie 2023, în urma ședinței Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor, hotărâre ce s-a publicat în Monitorul Oficial al României pe 31 iulie 2023.
 
Astfel, Ameropa Dg Holding AG, o societate constituită şi funcţionând în conformitate cu legile din Elveţia, având sediul social în Rebgasse nr. 108, 4102, Binningen, Elveţia, reprezentând 99,999991% din capitalul social, reprezentată prin Anita Buchli şi Gregory Wierzynski şi Andrew Henry Zivy, cetăţean elveţian, deţinând 1 acţiune a Societăţii, reprezentând 0,000009% din capitalul social, în calitate de acţionari ai Chimpex - S.A., o societate pe acţiuni organizată şi funcţionând în conformitate cu legile din România, cu sediul în mun. Constanţa, Incintă Port, Dana 54, judeţul Constanţa, deţinând împreună 100% capitalul social al Societăţii, s-au întrunit astăzi, 20.06.2023, în Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor („AGOA"), cu renunţarea în mod expres la formalităţile de convocare prevăzute de Actul Constitutiv al Societăţii şi de Legea societăţilor nr. 31/1990, republicată, şi cu modificările ulterioare, precum şi la orice alte formalităţi.
 
 
Preşedintele şedinţei AGOA este William Yves Marie Dujardin, în calitate de membru al Consiliului de Administraţie al Chimpex. Secretarul de şedinţă desemnat este Mihaela Fraga Duţu.
 
 
În conformitate cu prevederile legale aplicabile şi cu prevederile statutare, AGOA a decis următoarele:
 
 
„Articolul 1
Adunarea aprobă, cu unanimitate de voturi exprimate de acţionarii participanţi la adunare, situaţiile financiare anuale pentru exerciţiul financiar al anului 2022 conform Raportului Auditorilor financiari, care cuprind:
i. bilanţ (formular 10);

ii.contul de profit şi pierdere (formular 20);
iii.date informative (formular 30);
iv.situaţia activelor imobilizate (formular 40);

v.situaţia modificărilor capitalului propriu;
vi.situaţia fluxurilor de trezorerie;
vii.notele explicative (de la nr. 1 la nr. 10), anexe la situaţiile financiare anuale.
 
Articolul 2
Adunarea aprobă, cu unanimitate de voturi exprimate de acţionarii prezenţi, Raportul de gestiune al administratorilor societăţii pentru exerciţiul financiar al anului 2022.
 
Articolul 3
Adunarea aprobă, cu unanimitate de voturi exprimate de acţionarii prezenţi, descărcarea de gestiune a administratorilor societăţii pentru activitatea desfăşurată în exerciţiul financiar al anului 2022.
 
Articolul 4
Adunarea aprobă, cu unanimitate de voturi exprimate de acţionarii prezenţi, ca profitul net realizat în exerciţiul financiar al anului 2022 să fie transferat la rezultat reportat, rămânând nedistribuit până la o decizie ulterioară”.
 
Ameropa DG Holding AG mai controlează Ameropa Transylvania Holding SRL, cu sediul în București. 
 

Cronologia Ameropa

 
Potrivit ameropa.ro, „Ameropa continuă o tradiție îndelungată de comerț și investiții agricole stabilită de Paul Zivy (1690-1762), de fiul său cel mai mare, Joseph (1724-1798) și de nepotul său cel mai tânăr, Joseph (1769-1859), care au comercializat cu succes cereale, bovine și alte bunuri din Müllheim, lângă Basel. Au înființat o afacere care a trecut de limitele regionale și s-a extins până în portul Rotterdam. În plus, au încercat să se diversifice prin intermediul licitațiilor pentru industria cuprului în comitatul Baden-Durlach, situat între Basel și Karlsruhe“.
 

Azomureș și Chimpex

 
„Acest deceniu a început pentru Ameropa cu extinderea portofoliului de alimente și furaje, deschizând un birou de tranzacționare în Singapore.  În concordanță cu istoria sa din Austria și Franța, Ameropa a urmat și o politică de tranzacționare pe bază de active, ceea ce a condus la construirea sau achiziționarea, în mod individual sau împreună cu parteneri, de elevatoare de cereale, terminale portuare, mori, fabrici de îngrășăminte și centre de distribuție a cerealelor în Ungaria, Croația, Serbia, România, Kosovo, Egipt, Camerun, Coasta de Fildeș, China, Australia și Columbia. Cea mai mare achiziție a noastră până în prezent a fost finalizată la 21 martie 2012, prin includerea în grup a fabricii de îngrășăminte pe bază de azot Azomureș și a terminalului portuar Chimpex din Constanța, numărul de angajați la nivel mondial dublându-se astfel.  De-a lungul deceniului, printr-o combinație între creșterea organică și achiziții suplimentare în România, a luat naștere clusterul comercial Dunărea, care desfășoară activități în prezent“, conform ameropa.ro.
 
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:
Asociații Ameropa DG Holding AG, cu sediul în Elveţia, întruniți în Adunare Generală! Iată ce s-a aprobat

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Investiție de peste 140.000 de euro a companiilor Chimpex și AmeropaGrains Sală de sport, inaugurată la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța chiar de ziua unității școlare (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 631

LIVE TEXT Companiile Chimpex și Ameropa Grains investesc în infrastructura școlară din Constanța. Sală de sport inaugurată la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 888

Chimpex și Ameropa Grains - companii cu tradiție în proiecte destinate comunității Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța are o nouă sală de sport, construită integral cu sprijinul grupului de companii AMEROPA

22 Apr 2024 776

Firme Constanța Un nou acționar a intrat în societatea Chimpex SA

17 Feb 2024 987

Chimpex SA, cu sediul în Portul Constanța, acuzată de ucidere din culpă! Judecătorii au încuviințat două expertize vitale

10 Feb 2024 8408

Firme Constanța Andreas Hinrich Rickmers, numit în funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Chimpex SA

19 Jan 2024 642

Compania Chimpex SA, suspectată de ucidere din culpă! Dosarul, amânat pentru ianuarie 2024

24 Dec 2023 839

Elevii Școlii gimnaziale 37 Constanța, pregătiți în cazul unui accident chimic!

23 Nov 2023 944

Ernst & Young Assurance Services SRL rămâne auditor financiar al Chimpex SA

29 Oct 2023 791

Compania Chimpex SA, trimisă în judecată pentru ucidere din culpă! Începe procesul

26 Oct 2023 1416

Firme Constanța Ameropa Grains, Chimpex și Azomureș vor semna un Contract de Management al Disponibilităților

09 Oct 2023 1405

Firme Constanța Ce decizii s-au luat în ședința AGEA a societății Chimpex SA?

05 Oct 2023 987

Firme Constanța Hotărâre importantă a Consiliului de Administrație a Chimpex SA

09 Sep 2023 1396

Firme Constanța Hotărâre a Adunării Generale Extraordinare a acționarilor Chimpex SA

18 Aug 2023 914

UPDATE. Imagini de la fața locului Accident în zona Chimpex din Portul Constanța! Două mașini implicate (GALERIE FOTO+VIDEO)

02 Feb 2023 3918