Acțiune de control în mai multe stații ale OMV Petrom! Ce nereguli au găsit comisarii ANPC (GALERIE FOTO)

sursa foto: ANPCAutoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a demarat luni o amplă acţiune de control, la nivelul întregii ţări, care vizează modul în care este respectată legislaţia în vigoare în staţiile de carburant din reţeaua OMV-Petrom, iar în urma verificărilor a dispus închiderea temporară a 11 staţii, informează Agerpres.ro

Pentru o staţie propunerea de închidere vizează o perioadă de şase luni.

Conform unui comunicat al autorităţii, până în acest moment comisarii ANPC au verificat 197 de staţii, acţiunea fiind în curs la cea mai mare parte dintre acestea.

Pentru neregulile constatate până în prezent au fost aplicate amenzi contravenţionale în valoare de peste 340.000 lei şi 5 avertismente. De asemenea, comisarii au stabilit oprirea definitivă de la comercializare a unor produse în valoare de peste 30.000 lei, oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficienţelor, pentru 11 staţii şi au făcut o propunere pentru închiderea unei staţii de carburant pentru o perioadă de până la 6 luni.

"Această acţiune amplă are în vedere dorinţa noastră permanentă de a învăţa de la cei mai buni. Aşa cum am văzut în ultima perioadă, mai multe state europene ne atrag atenţia că nu suntem încă pregătiţi să accedem la toate sistemele lor. În urma acţiunii, ne dăm seama că nici operatorii lor economici de marcă nu sunt pregătiţi pentru ţara noastră, aşa cum ne aşteptam. Să ridice piatra cel fără de păcat spune religia creştină. Le oferim acest studiu de caz pentru a ne ajuta prin a ne spune dacă lor le plac imaginile realizate în cadrul acţiunii", a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.


Principalele abateri constatate au fost: lipsa etichetelor de preţ ale produselor de la raft, folosirea unor agregate frigorifice neigienizate, cu insecte moarte, acumulări de praf, impurităţi şi gheaţă, utilizarea unor pompe de carburant cu canelele (pistol de alimentare) cu zone depreciate, cu grad avansat de uzură şi rugină sau murdare, folosirea unor manometre fără verificare metrologică, comercializarea unor produse neetichetate - fără elemente de identificare, folosirea unor maşini de gheaţă neigienizate, scoase din uz, nerespectarea temperaturii de păstrare a produselor recomandată de producător, neconcordanţe între preţul afişat la raft şi cel perceput la casa de marcat, comercializarea unor produse cu data limită de consum depăşită, comercializarea unor produse alimentare vrac, fără a fi însoţite de data deschiderii, comercializarea unor produse culinare finite pentru care nu s-au prezentat fişe de producţie, comercializarea unor jucării care nu erau însoţite de informaţii privind elementele de identificare, vârsta utilizatorilor sau avertismente legate de utilizare, comercializarea unor echipamente electrice pentru care nu era afişată taxa de timbru verde, nerespectarea regimului promoţiilor, utilizarea unor echipamente de gătire neigienizate sau cu un grad avansat de uzură, folosirea unor ceşti neigienizate, cu urme de produs, utilizarea unor produse cu stare termică schimbată, folosirea unor ustensile neprofesionale în bucătărie şi a unor coşuri de gunoi fără capac.

Agerpres.ro 

Citește și: 

Rate calculate greșit la Raiffeisen Bank. ANPC recomandă păgubiților să-și revendice banii

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Peste 71 de tone de pește stricat sau expirat depistate de inspectorii ANPC

10 May 2024 490

Cum alegem corect produse proaspete de sărbători? Recomandările ANPC pentru perioada 1Mai – Sărbătorile de Paști!

30 Apr 2024 373

Paul Anghel încurajează petrecerea minivacanței de 1 Mai și Sărbătorile Pascale pe litoralul românesc și în Deltă Dunării

21 Apr 2024 548

Verificări ANPC pentru pregătirea minivacanței de din luna mai în zonele turistice din România

03 Apr 2024 541

ANPC Loturi de pui provenite din Polonia și Ungaria au fost retrase de pe piaţă după ce s-a depistat salmonela

31 Mar 2024 578

Mega Image și Lidl, sub lupa ANPC Verificări extinse asupra originii și calității produselor românești. Nereguli și opriri temporare (FOTO+VIDEO)

10 Jan 2024 971

ANPC a oprit temporar de la funcționare două supermarketuri Lidl și Mega Image din Bușteni (FOTO+VIDEO)

09 Jan 2024 962

ANPC Pentru grave abateri, a fost oprită temporar activitatea a șase operatori economici, în județul Gorj

07 Jan 2024 691

IGSU Precizări referitoare la controalele ANPC din cadrul Comandamentului de iarnă din județul Gorj

05 Jan 2024 755

Comercianți de jucării amendați de ANPC cu aproape 850.000 de lei, la nivel național

28 Dec 2023 800

ANPC Aproape 5.000 de mari magazine controlate în 2023, au fost amendate cu peste 50 milioane lei

28 Dec 2023 909

ANPC a oprit de la comercializare, în 2023, produse în valoare de circa 190 milioane lei

27 Dec 2023 665

Amenzi de 7,7 milioane de lei aplicate de ANPC, în primele două săptămâni ale Comandamentului de iarnă, în toată țara (FOTO+VIDEO)

20 Dec 2023 943

Controale ANPC la locurile de joacă din Câmpina. O serie de nereguli puneau în pericol siguranța copiilor (FOTO)

19 Dec 2023 773

Tavernă din Cîmpina, județul Prahova închisă de ANPC! Ce nereguli au fost constatate (GALERIE FOTO)

15 Dec 2023 1266