ANSVSA, precizări despre ouăle Kider cu suspiciune de salmonella

Ouă de ciocolată Foto Pixabay

În data de 5 aprilie 2022, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a fost notificată de autoritățile din Belgia asupra deciziei companiei Ferrero de retragere și rechemare voluntară de piața europeană a unor loturi de produse Kinder, cu diferite gramaje.

Retragerea voluntară de pe piața internațională, inclusiv din România și rechemarea de la consumatori a mai multor loturi de produse Kinder, se face pe baza principiului precauției, produsele fiind suspicionate că ar putea avea legătură cu îmbolnăvirea mai multor persoane din statele membre.

Până la acest moment, România nu este pe lista statelor membre în care au fost înregistrate cazuri de îmbolnăviri, care să poată fi corelate cu consumul acestor produse.

Nu s-au primit informații oficiale și nici buletine de analiză care să indice prezența tulpinii de Salmonella suspicionată în tipurile de produse Kinder de pe piața din țara noastră.

Imediat după primirea notificării, ANSVSA a dispus inspectorilor sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor din cadrul tuturor Direcțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor să verifice, cu prioritate, modul în care operatorii din domeniul alimentar implicați în depozitarea, distribuirea și comercializarea produselor vizate realizează retragerea de la comercializare și rechemarea acestora. Acțiunea este în desfășurare.

În conformitate cu legislaţia în vigoare şi cu procedurile ANSVSA, operatorii care au comercializat respectivele produse transmit Autorităţii anunţul privind rechemarea acestora cu detalii despre produse și recomandări pentru consumatori,  care se postează pe site-ul ANSVSA, la modulul „Siguranța Alimentelor și Sănătate Publică”, secțiunea „Rechemare/Retragere produse alimentare” :http://www.ansvsa.ro/informatii-pentru-public/produse-rechemateretrase/

ANSVSA este în permanent contact și coopereaza cu autoritățile europene pentru siguranța alimentelor în ceea ce privește investigația aflată în curs și monitorizează atent situația de pe piața din România.

Toxiinfecțiile alimentare cauzate de Salmonella genereaza tulburări gastro-intestinale (diaree, diaree uneori cu sânge, stare de vomă, crampe abdominale) cu debut brutal însoțit adesea de febră și dureri de cap care survin în general la 6 – 72 de ore de la consumul produselor contaminate.

Persoanele infectate cu Salmonella dezvoltă simptome la 12 – 36 de ore după consum. Aceste simptome pot fi mai pronunțate la copii și tineri, la femeile însărcinate, persoanele imunodepresive și vârstnici.


Persoanele care au consumat produsele incriminate și care prezintă aceste simptome este recomandat să informeze medicul curant despre acest consum.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Amenzi de 440.000 de lei, date de inspectorii ANSVSA pe litoral. Principalele nereguli constatate

03 Jul 2022 473

Inspectorii ANAF controlează comerțul de legume și fructe (GALERIE FOTO)

23 Jun 2022 571

Un fost preşedinte, cu rang de secretar de stat, trimis în judecată de DNA Constanţa. Începe procesul (DOCUMENT)

20 Jun 2022 1106

Alertă alimentară! Fruct cu pesticide retras din mai multe magazine mari din România (DOCUMENTE)

16 Jun 2022 809

Numărul angajaţilor din vămi din partea ANSVSA va crește. Un post vacant și la Constanţa (VIDEO)

08 Jun 2022 655

Alertă alimentară la un cunoscut magazin din România! Produs cu suspiciune de Salmonella retras de pe piaţă

07 Jun 2022 1224

Alertă alimentară! Un sortiment de stafide comercializat de Carrefour Romania, retras de pe piață (DOCUMENT)

25 May 2022 864

Rechizitoriu! Procurorii Anticorupție spun că DSV Constanța ar fi plătit pentru o „simplă siguranță electrică“ 30.000 euro (DOCUMENT)

25 May 2022 2040

Acuzații oficiale Geronimo Răducu Brănescu, fostul șef al ANSVSA și DSV Constanța, deferit instanței de procurorii Anticorupție!

12 May 2022 714

Sucul retras din magazine din cauza nivelului ridicat al unei toxine (DOCUMENT)

05 May 2022 4934

LIVE VIDEO și TEXT Eveniment gastronomic de amploare desfășurat în stațiunea Olimp. Ce surprize sunt pregătite (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 May 2022 1555

Pepeni toxici în magazinele din România! Anunțul ANSVSA (DOCUMENTE)

02 May 2022 879

Ce amenzi au aplicat inspectorii sanitari-veterinari în a doua etapă a controalelor pentru ziua de 1 Mai

01 May 2022 705

Acțiune de control fulger a ANSVSA în marile centre comerciale. Amenzi de peste 700.000 de lei

21 Apr 2022 702

Primele informații, pe surse Geronimo Răducu Brănescu, fostul șef al ANSVSA și DSV Constanța, trimis în judecată de DNA (DOCUMENTE)

18 Apr 2022 1945