Au fost apropiaţii lui Mazăre Preda, Nemirschi, Stancă şi Donţu, făcuţi knockout din jurul primarului

În jurul primarului municipiului Constanţa, Radu Mazăre, şi-au făcut loc, de-a lungul timpului, o serie de personaje. E drept, unele dintre acestea aveau notorietate încă de dinainte ca Mazăre să devină primar şi chiar social-democrat. Sunt însă figuri care fie au ieşit definitiv din politică, fie au schimbat tabăra, fie s-au reprofilat profesional. În orice caz, ele nu mai sunt apropiate de Mazăre în niciun fel.

Unul dintre aceste personaje este Radu Preda, cu ani buni în urmă cunoscut drept prieten apropiat al actualului edil-şef al Constanţei. Radu Preda este, de altfel, unul dintre cei care au pornit, alături de Mazăre, săptămânalul Contrast şi mai apoi cotidianul Telegraf, ceilalţi fiind, aşa cum se ştie, Nicuşor Constantinescu, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, şi omul de afaceri Sorin Strutinski. Preda a fost, de asemenea, directorul general al postului Neptun TV, dar şi redactor-şef adjunct al cotidianului Evenimentul zilei, din 1997 până în 2002.
În aceeaşi ordine de idei, Radu Preda a fost redactor-şef şi director editorial al publicaţiei Săptămâna Financiară. A trecut şi pe la The Money Channel, dar şi pe la TVR. Pe blogul său, Radu Preda se defineşte drept un „gazetar liber şi de bune moravuri”.

Nemirschi, gone, baby, gone

Un alt personaj care a fost apropiat al primarului Mazăre este fostul viceprimar al municipiului Constanţa, social-democratul Nicolae Nemirschi. Mult mai „low profile” decât, să spunem, vicele Gabi Stan în ceea ce priveşte mondenităţile, Nicolae Nemirschi nu a fost o „vedetă” în cercul lui Mazăre. Era cunoscut mai degrabă drept un tehnocrat destul de discret.
Fostul viceprimar este licenţiat în mecanica fluidelor la Institutul de Construcţii din Bucureşti, iar în 1992 a absolvit un curs de formare evaluatori organizat de ANEVAR. De altfel, el a fost cel care a şi condus filiala locală a Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor din România. A urmat, de asemenea, cursuri de masterat, cursuri postuniversitare şi a început un doctorat. A rămas mereu „omul de umbră”, până atunci când, timp de câteva luni, a ocupat fotoliul de ministru al Mediului, în timpul guvernării PDL-PSD.
După ce a fost schimbat din funcţia de ministru, Nicolae Nemirschi nu a revenit în administraţia publică locală constănţeană. Nu a mai ocupat nicio funcţie, nu a mai făcut nicio declaraţie.

„Şopârlelile nu ne plac”. Eliminarea lui Stancă

Petre Stancă, fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, se numără, de asemenea, printre foştii apropiaţi ai edilului-şef. Îndepărtarea sa din PSD s-a lăsat cu scandal, un scandal care, la momentul respectiv, a atras atenţia şi presei centrale. În 2008, Stancă este exclus din partid, cu votul unanim al colegilor săi pesedişti. Motivul? „Stancă este ca Băsescu, un tip conflictual, îi place mereu să fie scandal şi să pună râcă între unul şi altul. În general, eu nu sunt un tip certăreţ şi am crezut că omul o să-şi revină la un moment dat şi o să stea într-o echipă. Suntem oameni care construim, nu care distrugem, iar şopârlelile astea nouă nu ne plac”, explica Radu Mazăre la momentul respectiv.
Petre Stancă nu s-a reactivat politic din 2008 până în prezent şi nu a mai avut nicio ieşire.

Nu a avut dialog cu Mazăre

Fost preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PSD Constanţa şi, de asemenea, fost lider al Organizaţiei Municipale a partidului, Gheorghe Donţu se numără, şi el, printre cei care au fost aproape de Radu Mazăre şi care acum nu mai au nicio legătură nici cu edilul-şef, nici cu PSD Constanţa.
Într-un interviu acordat cotidianului ZIUA de Constanţa în luna februarie a acestui an, Donţu declara că primarul „nu este un om al dialogului”. Relaţia deficitară din punct de vedere al dialogului a produs ruptura în cazul lor.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Asociaţia Handbal Club Dobrogea Sud Constanţa, în pragul insolvenței!

28 Apr 2024 647

Judecătorii explică de ce i-au respins lui Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, cererea de eliberare condiționată!

26 Apr 2024 6162

Curtea de Apel Constanța stabilește ce instanță va judeca procesul deschis de administrația Chițac legat de Fundația Fantasio

26 Apr 2024 488

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, cere Tribunalului București să fie eliberat condiţionat!

21 Apr 2024 1479

Un nou termen în instanță în dosarul dintre Asociaţia fondată de Mazăre și Regia Autonomă de Distribuire a Energiei Termice Constanța

19 Apr 2024 574

Judecătorii resping cererea lui Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, de liberare condiţionată! (MINUTĂ)

17 Apr 2024 1354

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, află miercuri dacă va fi eliberat condiționat!

16 Apr 2024 3994

Administrația Chițac, în proces cu Mazăre și Nicușor pentru Fundația Fantasio! Surpriză la Tribunalul Constanța (MINUTA)

14 Apr 2024 711

Administrația Chițac încearcă să recupereze în instanță terenul vilei unde a stat Radu Mazăre! Ce s-a întâmplat la Tribunalul Constanța

09 Apr 2024 666

Administrația Chițac, proces pe 10.000 de euro cu Mazăre, Nicușor și Fundația Fantasio! Judecătorii s-au retras pentru deliberări

02 Apr 2024 657

Fotoreportaj Constanța Pasarela emblematică din Mamaia, abandonată și inaccesibilă turiștilor (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 906

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 889

Administrația Chițac, „pastilă amară“ la Curtea de Apel Constanța! Miza, 4,38 de milioane de dolari!

05 Mar 2024 666

Afaceristul George Secărea obține la Tribunalul Constanța convocarea AGA pentru compania Q Seg West SA! Va fi numit un nou administrator (MINUTA)

29 Feb 2024 886

Habitat și Ambient SA Cea mai importantă companie din Dosarul Retrocedărilor din Constanța a intrat în faliment! Averea sigilată (DOCUMENTE)

25 Feb 2024 1508