Actualitate

Autoritățile din Tulcea, prezente la lansarea proiectului Clean River, la Izmail


Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu și vicepreședintele Petre Badea au participat astăzi, la Izmail, la conferința de lansare a proiectului Clean River, la invitația primarului orașului Izmail, Andrii Abramchenko. La întâlnire au mai fost prezenți din partea română deputații Mirela Furtună și Lucian Simion.

Proiectul este finanţat cu Fonduri Europene de Dezvoltare Regională prin Instrumentul European de Vecinătate şi vizează actualizarea si modernizarea soluțiilor tehnice în ceea ce privește infrastructura specifică colectării şi tratării apelor reziduale, a sistemelor tehnice de pompare, precum şi implementarea măsurilor integrate de monitorizare a impactului asupra mediului prin intermediul monitorizării calității apelor deversate din zona adiacentă Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea şi oraşul Izmail.


Parteneri în cadrul proiectului sunt Comitetul Executiv al Consiliului Orășenesc Izmail – lider de proiect, Consiliul Regional Odessa, Consiliul Județean Tulcea și Asociatia de Cooperare Transfrontaliera “Euroregiunea Dunarea de Jos”, reprezentată de directorul Natalia Budescu.

Presedintele Horia Teodorescu a reiterat în acest context importanța colaborării bilaterale dintre cele două regiuni, județul Tulcea și orașul Izmail,  consacrate pe fundamentul unei prietenii de lungă durată, care s-a materializat  prin proiecte de impact în regiune, finanțate sau care urmează să fie finanțate prin Programul de cooperare.

„Nu mai demult de luna iulie a acestui an, am lansat tot în acest loc proiectul transfrontalier privind infrastructura din domeniul sănătății, care a creat punți concrete între cele două regiuni. Astăzi a venit rândul celui de al doilea proiect transfrontalier, respectiv Clean River, după ce la sfârșitul lunii iunie, la București, s-a semnat, în prezența domnului primar Andrii Abramchenko, contractul de finanțare prin intermediul Programului Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020.
După proiectul privind infrastructura trasnfrontalieră de sănătate, prin care se va realiza reabilitarea secției de sterilizare, a sălii de operație ortopedie cu dotările aferente, din cadrul Spitalul Județean de Urgență, iată că această unitate va beneficia și de investiții privind protecția mediului.
Încă o dată, doresc să subliniez că promotorul acestei relații foarte bune dintre Tulcea și partea ucraineană a fost primarul Andrii Abramchenko, un om cu calități deosebite, care a știut să dea de înțeles că trebuie să ne ajutăm pentru ca lucrurile să meargă într-o direcție pozitivă.
Închei prin a vă asigura de toată deschiderea noastră, a celor din Consiliul Județean Tulcea, în vederea unor proiecte viitoare de cooperare și vă mulțumesc pentru implicarea în realizarea acestui parteneriat româno-ucrainean“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

Proiectul, în valoare totală de 4,3 milioane de euro (din care 3,8 milioane de euro sunt fonduri europene), are o durată de 36 de luni și vizează reabilitarea rețelei de colectare și canalizare a orașului Izmail, a rețelei de canalizare a Spitalului Județean de Urgență Tulcea și două stații de tratare a apelor reziduale.

Lucrările de infrastructură care privesc partea tulceană se referă la peste 1100 de metri de rețea de canalizare care va prelua efluenții generați de activitatea Spitalului Județean de Urgență Tulcea, pentru a-i transporta conform standardelor de calitate a apei menajere deversate în rețeaua centrală de canalizare a orașului Tulcea.

De asemenea, este vorba de două stații de tratare a apelor menajere menite să purifice deversările brute emise de activitatea spitalicească, astfel încât să respecte standardele impuse privind limitele factorilor patogeni.

Sursă foto: Consiliul Județean Tulcea
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Premii substanțiale la prima ediție a Bienalei Naționale de Grafică „Constantin Găvenea”

05 Aug 2020 802

Aeroclubul României, proces pentru 17 hectare de teren lângă Aeroportul Tulcea! Ce s-a publicat în Monitorul Oficial

04 Jan 2020 895

Contract pe şapte loturi, atribuit direct de Consiliul Judeţean Constanţa

28 Dec 2019 1529

10 zile presărate cu momente festive Evenimente în Constanța și Tulcea, cu ocazia Zilei Dobrogei

14 Nov 2019 1187

Evenimente în Constanța și Tulcea, cu ocazia Zilei Dobrogei (galerie foto)

12 Nov 2019 4011

Campania Descoperă Rowmania Competiția de vâslit în canotci de 10+1, pe lacul Tăbăcărie din Constanța

18 Sep 2019 860

CJC plătește 10.000 de euro pentru echipamente IT unui SRL din Tulcea

10 Sep 2019 1140

CJ Tulcea, strategie de dezvoltare teritorială pentru 2021-2027 „Soluţii moderne, viabile, în sprijinul cetăţeanului”

07 Aug 2019 707

Liberalul Bogdan Bola, singurul ales judeţean care şi-a prezentat raportul de activitate pentru perioada iulie 2018 - iunie 2019 (document)

02 Jul 2019 2455

Invitaţi internaţionali la Festivalul Multietnic al Păstoritului de la Tulcea (galerie foto)

13 May 2019 749

Seminarul „Agricultura ecologică – pilon de susținere al turismului responsabil în Delta Dunării“ s-a desfășurat la Tulcea

16 Mar 2019 1210

Consiliul Județean Tulcea Noutăți legislative aplicate în Rezervația Biosferei Delta Dunării

07 Feb 2019 1121

Competiţie de fotbal la Tulcea, de ziua de naştere a lui Gică Hagi. Zece echipe s-au întrecut în cinstea „Regelui“ (galerie foto)

06 Feb 2019 1345

Volume dedicate celebrării Dobrogei care vor face istorie „140 de ani de la unirea Dobrogei cu România” şi „Localităţi ale judeţului Constanţa la 140 de ani de la unirea Dobrogei cu România”

12 Dec 2018 1798

Centenarul la Tulcea. Depuneri de coroane și inaugurarea unui nou dispensar medical comunal în Valea Nucarilor (galerie foto)

02 Dec 2018 812