Boom de patru milioane de lei la RAJDP, pentru documentaţiile topografice şi cadastrale

cap_4.jpgRegia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa a încredinţat un contract de aproape patru milioane şi jumătate de lei fără TVA societăţii Topocad Serv SRL Constanţa, cu care a colaborat şi Consiliul Judeţean Constanţa, în vederea întocmirii documentaţiilor topografice şi cadastrale. Contractul a fost încheiat pe o perioadă de patru ani.

„Şi pe mine m-a surprins că am fost singurii care am participat la licitaţie, dar se poate să se fi întâmplat asta din cauza vremii, mai ales că licitaţia s-a ţinut pe 3 ianuarie", ne-a spus administratorul societăţii câştigătoare, Marian Mazilu

RAJDP_Regia_Judeteana_de_Drumuri_si_Poduri_cladire_02.jpgSurprinzător sau nu, societatea câştigătoare a fost singura care şi-a depus oferta. Potrivit anunţului de atribuire nr. 104748/30.03.2011, pe 25 ianuarie, contractul a fost predat pentru 4.455.000 de lei fără TVA, cu 45.000 de lei mai puţin decât suma maximă pe care autoritatea contractantă era dispusă să o achite pentru acest contract. Anunţul de participare la licitaţia care are ca obiect „Întocmirea documentaţiilor topografice şi cadastrale şi înscrierea în cartea funciara a drepturilor reale imobiliare" a fost publicat de RAJDP anul trecut în luna noiembrie. Potrivit contractului, prin realizarea acestor servicii de cadastru şi topografie se va asigura identificarea şi evidenţa exactă a suprafeţelor de teren aferente imobilelor aflate în proprietatea sau administrarea RAJDP Constanţa, clarificarea regimului juridic pentru aceste imobile în sensul înscrierii în cartea funciară şi în registrele cadastrale a proprietarului şi a administratorului, unde este cazul. De asemenea, se va crea suportul topografic necesar proiectării şi punerii în operă a lucrărilor planificate pentru dezvoltarea infrastructurii judeţului (căi de acces, baze de producţie, exploatări de suprafaţa - cariere de piatră).

Cu alte cuvinte, se vor achiziţiona servicii de cadastru şi topografie pentru terenuri şi construcţii care aparţin sau care sunt ori vor fi chiar şi temporar în administrarea RAJDP-ului.

A derulat şi contracte de la CJC

Tot cei de la SC Topocad Serv SRL s-au ocupat şi de realizarea serviciilor de cadastru şi intabulare pentru terenurile şi clădirile a trei instituţii de învăţământ cu regim special, contract scos la mezat de către Consiliul Judeţean Constanţa în mai 2008, adjudecat pentru 88.469 lei fără TVA. Mai mult, tot de la CJC, aceeaşi societate a mai primit o suplimentare la contractul privind „Serviciile de cadastru pentru clădirea Policlinica 2, în vederea accesării de fonduri nerambursabile pentru proiectul «Reabilitare infrastructura, modernizare, echipare şi dotare ambulatorie pentru Policlinica 2». Contractul a fost predat celor de la Topocad Serv pentru 81.519 lei fără TVA.

„Contractul ar fi bun dacă nu ar fi un acord cadru"

Societatea constănţeană înfiinţată în 2002, care avea ca obiect „Activităţi de proiectare, urbanism, inginerie şi alte servicii tehnice", îi avea ca acţionari la acel moment pe Marian Mazilu, pe Liliana Bontaş şi pe Carmen Elena Mazilu, cu 35%, 35%, respectiv 30% din acţiuni. În 2008, potrivit vrăjitorul.eu, la obiectul iniţial de activitate al societăţii a fost adăugat „Activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea", devenind obiectul principal de activitate al firmei. Totodată, în acelaşi act se precizează că firma şi-a schimbat sediul pe bulevardul Tomis nr. 121, etaj 1, ap.1.

Potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial al României, Partea a-IV-a, nr. 951/15.III.2010, Marian Mazilu a rămas singurul asociat în firmă deţinând 100% din acţiuni. În acelaşi act este prevăzut că firma îşi schimbă din nou sediul social pe strada Miron Costin nr. 26, cam. 3 - 4. Mai mult, aşa cum se arată pe site-ul Consiliului Judeţean Constanţa, un anume Marian Mazilu apare ca şef de carieră la Pantelimon, la cariera SC Nico Explo Car SRL, societate care momentan are întreruptă activitatea.

Contactat telefonic, administratorul firmei, Marian Mazilu, ne-a declarat că nu are nicio legătură cu cariera Pantelimon şi nici nu a avut vreodată. În schimb, în ceea ce priveşte contractul pe care l-a câştigat de la RAJDP, administratorul firmei s-a declarat foarte încântat şi surprins că a fost singurul participant la licitaţie. „Şi pe mine m-a surprins că am fost singurii care am participat la licitaţie, dar se poate să se fi întâmplat asta din cauza vremii, mai ales că licitaţia s-a ţinut pe 3 ianuarie". Cât despre raportul dintre valoarea contractului şi numărul de ani pe care se întinde acesta, administratorul firmei ne-a spus că acest contract „ar fi bun dacă nu ar fi un acord cadru". „Clauzele în acordul cadru şi contractele subsecvente spun că, în ciuda faptului că am semnat, dacă autoritatea contractantă nu mai are finanţare şi nu ne dau bani, noi nu avem cum să comentăm. Acordul cadru trebuie să fie un nivel minim şi unul maxim de lucrări. Până acum, nu am început nicio lucrare pentru că sunt nişte probleme cu nişte acte, s-a schimbat ceva la cadastru. Aştept cu mare interes să ne începem treaba", a mai spus Mazilu. Cât despre colaborarea cu CJC, administratorul societăţii a precizat că a avut doar colaborări punctuale, nu într-un acord cadru. „Cu instituţiile statului sunt mereu probleme, nu este o colaborare la fel de bună ca şi în cazul unor persoane fizice. Banii îţi vin la finalul lucrării, dar tu trebuie să acoperi cheltuielile până atunci", a conchis acesta.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații publice Cine spală autoturismele Consiliului Județean Constanța, Centrului Militar Zonal și Structurii Teritoriale pentru Probleme Speciale? (DOCUMENTE)

06 May 2024 931

Prefectura cere anularea ei în instantă În 2023, Consiliul Județean Constanța a adoptat nelegal o hotărâre pe care secretarul județul a anunțat că nu o va contrasemna. Despre ce este vorba (DOCUMENT)

02 May 2024 748

Mohammad Murad, candidatul AUR pentru președinția CJC, scrisoare deschisă către toți tinerii constănțeni (VIDEO)

02 May 2024 618

Atribuiri directe CJC O firmă din Iași va elabora documentațiile pentru „Centrul Turistic de Artă,recreere și Tradiții Canlia - CT

01 May 2024 469

Președintele Consiliului Județean Constanța are un nou consilier onorific (DOCUMENT)

30 Apr 2024 750

Licitații publice O companie din Suceava va asigura asistența tehnică în cadrul proiectului „Departament Mama și Copilul din cadrul SCJU Sf. Apostol Andrei Constanța“ (DOCUMENT)

29 Apr 2024 565

LIVE TEXT+VIDEO Mohammad Murad își depune candidatura la CJ Constanța din partea AUR-„ Avem nevoie de o schimbare, iar eu sunt un om de valoare”

29 Apr 2024 806

LIVE TEXT+VIDEO Lista candidaților ADU de la CJC. Claudiu Palaz își depune candidatura la președinția CJ Constanța -„Alianță Dreapta Unită este alternativa corectă!”

29 Apr 2024 600

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 1010

Luni, 29 aprilie, dr.Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al CJC la Biroul Electoral Județean

28 Apr 2024 435

Licitații publice Nova Steel Buildings SRL va realiza lucrările în regim de urgență la sediul Muzeului de Artă Populară din Constanța (DOCUMENT)

27 Apr 2024 626

Consiliul Județean Constanța Mai multe proiecte și evenimente culturale de interes public general, regional sau județean s-au calificat. Iată lista proiectelor

26 Apr 2024 693

Licitații publice Consiliul Județean Constanța a demarat procedura cu pentru achiziția studiului de prefezabilitate pentru realizarea unui spital cu deservire regională (DOCUMENT)

24 Apr 2024 551

Tulcea Sorin Grindeanu, în vizită la conferința de recepție a Aeroportului „Delta Dunării” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 598

Fost contracandidat al lui Nicolae Manolescu la funcția de președinte al Uniunii Scriitorilor a devenit consilier al președintelui Consiliului Județean Constanța

24 Apr 2024 731