Călătorie la Hong Kong şi la BeijingDorel Constantin Onaca, la discuţii cu Fondul care va investi 3,5 miliarde de euro în România (Galerie foto)

Onaca.jpgValoarea proiectelor la Marea Neagră ce urmează a fi executate înTurcia, Bulgaria, România şi Ucrainaînsumează 10 miliarde de euro

Dorel Constantin Onaca, consulul general al Republicii Bangladesh în România, a fost invitat într-o vizită privată la Beijing şi la Hong Kong de către China New Culture Industry Investment Fund.

PDL-istul a reprezentat mai multe firme din România, Turcia, Bulgaria şi Ucraina. „Cu ocazia unui forum care a avut loc în urmă cu câteva luni în Ankara, Fondul a văzut proiectele propuse de firmele din cele patru ţări şi s-a arătat foarte interesat de ele. Ba chiar au venit în România, unde au propus Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime să realizeze un studiu de fezabilitate pentru anumite investiţii. Iar CN APMC şi-a dat acordul de principiu pentru diferitele proiecte de infrastructură", spune Onaca. Politicianul a subliniat faptul că proiectele pentru Portul Constanţa sunt legate de faptul că pe partea de nord adâncimea este foarte mică şi se intenţionează o investiţie de dane la adâncime pe partea de sus. Astfel, drumul spre centrul Europei s-ar scurta cu 2.000 km faţă de cel folosit în prezent prin Canalul de Suez, Marea Mediterană, Gibraltar şi Portul Rotterdam. „China New Culture Industry Investment Fund are puncte de dezvoltare în Africa, Malaezia, Indonezia şi şi-a arătat interesul de a coopera cu Turcia, Bulgaria, Ucraina şi România pentru a facilita accesul produselor asiatice în Europa. În perioada următoare, vor prezenta autorităţilor studiile de fezabilitate care vor fi dezbătute în funcţie de nevoile fiecărui stat. Eu am fost invitat în calitatea mea de fost preşedinte al adunării parlamentare de cooperare economică la Marea Neagră", a explicat Onaca. Acesta a efectuat deplasarea în perioada 10 - 19 decembrie a.c., zile în care au avut loc întâlniri cu Chit Chung Cheung, preşedinte al Right Sourse Industrial şi preşedinte al China New Culture Industry Investment Fund, Kong Hoon Ong, vicepreşedinte al China New Culture Industry Investment Fund, Chen Tiger, director executiv al Fondului şi Chung Chen Cheung, vicepreşedintele Parlamentului chinez.

Valoarea proiectelor la Marea Neagră ce urmează a fi executate înTurcia, Bulgaria, România şi Ucrainaînsumează 10 miliarde de euro, dintre care 3 miliarde şi jumătate de euro numai pentru ţara noastră.

În cele zece zile petrecute în ţări străine, Dorel Constantin Onaca nu a avut timp să se plimbe, însă a experimentat exotica bucătărie asiatică. Spune că meniul i-a picat la ţanc, fiind în post. „Am mâncat multe legume, preparate în toate modurile, cu sosuri foarte bune, mult peşte, a fost şi dezlegare la peşte, fructe de mare şi nu am mâncat deloc pâine timp de zece zile. Am băut mult ceai, a fost foarte frumos. Am descoperit că soia poate fi folosită ca aperitiv, fel de bază şi desert şi nu am simţit deloc lipsa cărnii", a mai explicat consulul general al Republicii Bangladesh în România.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

MMG

19 Dec, 2011 23:52

FELICITARI!

Articole asemanatoare

Fost senator și consilier al lui Băsescu Dorel Onaca a decis radierea ultimei afaceri pe care o mai avea în portofoliu la Constanţa

05 Apr 2024 789

Fostul senator Dorel Onaca a plecat din PMP și a revenit în Partidul România Mare

24 Mar 2024 4087

Fostul parlamentar și consilier prezidențial, Dorel Onaca a decis radierea afacerii din Registrul Comerţului Constanţa

09 Feb 2024 4601

Congres PMP Politica de alianțe în perspectiva anului electoral 2024. Palaz și Onaca, reconfirmați vicepreședinți la nivel național

26 Mar 2023 1889

Cerințe pentru navigatori Dorel Constantin Onaca, Membru al Boardului de conducere al Agenției Europene de Siguranță Maritimă - „Este o luptă contracronometru pe care putem să o câștigăm sau să o pierdem”

12 Apr 2020 10309

UPDATE. Comitetul Executiv Național al PMP votează lista candidaților la alegerile europarlamentare. Cine se află pe această listă

25 Mar 2019 2011

În weekend are loc Şcoala de Vară a Tineretului PMP. Băsescu, pe litoral!

08 Sep 2017 2865

Dorel Onaca „Este un rezultat la care ne așteptam” (audio)

11 Dec 2016 2346

Constanţa - alegeri parlamentare 2016. Pentru ce au votat Onaca, Turcescu şi Bistriceanu (galerie foto+video)

11 Dec 2016 3672

Prezentarea candidaţilor PMP pentru Constanţa - entuziasm, convingerea unui rezultat bun la alegerile din 11 decembrie şi preşedintele Traian Băsescu (galerie foto)

08 Dec 2016 2858

Scrisoarea lui Dorel Constantin Onaca pentru constănţeni „Atât eu, cât şi preşedintele Traian Băsescu ne dorim ca judeţul nostru de suflet să fie cu adevărat reprezentat în Parlamentul României!”

07 Dec 2016 3633

Traian Băsescu - „Am încredere că Onaca, Turcescu şi Bistriceanu sunt alegerea corectă!”

05 Dec 2016 2285

PMP luptă pentru judeţul Constanţa. A fost inaugurat un nou sediu de campanie! (galerie foto)

22 Nov 2016 3802

Onaca, Turcescu, Bistriceanu, candidaţii PMP recomandaţi de Traian Băsescu

21 Nov 2016 2178

Candidaţii PMP s-au întâlnit cu locuitorii judeţului Constanţa! (galerie foto)

19 Nov 2016 2433