Actualitate

Camera Deputaților. Monica Anisie „Şcoala românească e sub nivelul provocărilor generaţiilor actuale de elevi“ (video)

  • Şcoala românească este sub nivelul provocărilor cu care se confruntă generaţiile actuale de elevi şi a rămas captivă unor formule conservatoare, a afirmat luni ministrul Educaţiei, Monica Anisie, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii simple intitulate "Pas cu pas am ajuns în colaps educaţional - PNL a creat România NeEducată".
  • Ministrul Educaţiei a menţionat că prin Programul naţional "Şcoala de acasă" se alocă şi fonduri şi se vor achiziţiona şi dispozitive conectate la internet pentru cei aproximativ 250.000 de copii din mediile dezavantajate.

"În aceşti 30 de ani de la Revoluţie, modernizarea şcolii româneşti nu a fost una reală şi consistentă. Excepţia o face anul 2011, care a fost marcat de apariţia primei legi a educaţiei menite a schimba profund sistemul educaţional. Dar şi această lege, la numai un an de la implementare, a fost modificată cum aţi ajuns la guvernare. Dumneavoastră puteţi să depuneţi câte moţiuni doriţi, dar nu îi scutiţi pe propriii miniştri care au gestionat cel mai mult şcoala românească în aceşti ani.

Şcoala românească este sub nivelul provocărilor cu care se confruntă generaţiile actuale de elevi. Da, şcoala românească a rămas captivă unor formule conservatoare, unui sistem care nu pune accent pe abilităţile elevului, ci pe capacitatea de a înmagazina cunoştinţele şi de a le reda fără să fie învăţat cum să coreleze informaţiile între ele şi să le adapteze la realităţile lor", le-a spus ministrul semnatarilor moţiunii.

Ministrul Anisie a admis că şcoala românească nu ajută copiii şi tinerii să afle cine sunt şi încotro se îndreaptă.

"Sunt de acord că şcoala românească nu este o şcoală care să ajute copilul sau tânărul să afle cine este şi încotro va merge. Pot să fiu eu învinovăţită de asta? Sunt ministru de aproape şapte luni.  Aş fi putut să rezolv în şapte luni ce nu au reuşit miniştrii dumneavoastră în toţi aceşti ani de mandat? (...) Am citit cu atenţie textul moţiunii. Chiar dacă pare desprins dintr-o comedie, voi păstra decenţa şi voi răspunde cu seriozitate acuzaţiilor dumneavoastră. (...) De ce oare şcoala românească nu a fost pregătită pentru învăţământul online? Unde sunt cele 2,2 miliarde de lei promise acum doi ani pentru achiziţionarea de tablete pentru elevii români?", a afirmat Monica Anisie.

Ministrul Educaţiei a menţionat că prin Programul naţional "Şcoala de acasă" se alocă şi fonduri şi se vor achiziţiona şi dispozitive conectate la internet pentru cei aproximativ 250.000 de copii din mediile dezavantajate.

"Sunteţi într-o gravă eroare. Există Programul naţional "Şcoala de acasă" prin care se alocă şi fonduri şi se vor achiziţiona şi dispozitive conectate la internet pentru cei aproximativ 250.000 de copii din mediile dezavantajate", a subliniat ministrul.


Camera Deputaţilor dezbate luni moţiunea simplă împotriva ministrului Educaţiei şi Cercetării. Votul va fi dat miercuri, potrivit Agerpres.ro.


 

Sursa foto: Facebook/Monica Anisie
Sursa video: Facebook/ Partidul Național Liberal

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu cu Iulian Cristache, președintele FNAP-IP „Din toamnă, clasele vor fi împărțite în grupe de elevi care vor participa la cursuri online, alături de colegii din bănci, prin rotație”

20 Jun 2020 5601

Locuri distincte pentru elevii cu cerințe educaționale speciale (CES) din școlile speciale și cele de masă

19 Jun 2020 508

Vestea care a bulversat profesorii Pe perioada stării de alertă se suspendă toate activitățile din calendarul mobilității

19 Jun 2020 1275

Între cele opt universități alese la nivel național La Universitatea „Ovidius” din Constanța, programe de studii universitare de master didactic

18 Jun 2020 1335

Ministerul Educației a publicat normele metodologice pentru prevenirea și combaterea bullying-ului Fenomenul nu va dispărea de la sine, pur și simplu, doar pentru că este legiferat

12 Jun 2020 670

În premieră națională Bătălia la admiterea în facultăți se dă cu „transpirația” de la Bacalaureat. Olimpicii admiși anticipat, pe baza notelor la anumite materii din liceu

10 Jun 2020 2467

Elevilor care nu pot participa la examenele naționale 2020, din motive medicale, li se mai oferă o șansă

04 Jun 2020 2023

Ludovic Orban Mi-am dat acordul pentru o sesiune specială a bacalaureatului pentru copiii care sunt în izolare

01 Jun 2020 585

Fără alte comentarii Mesajele adresate copiilor de către miniștrii Educației din România și Republica Moldova

01 Jun 2020 2174

Bacalaureat 2020 Prevederile ordinului de echivalare a competențelor lingvistice și digitale

30 May 2020 2587

LIVE VIDEO-TEXT Guvernul adoptă măsurile de relaxare ce intră în vigoare de la 1 iunie

28 May 2020 918

Editorial Profesor adulat versus ministru înjurat. Pentru că nu renunță la examenele naționale?

28 May 2020 4755

Moțiunea simplă împotriva ministrului Educației, Monica Anisie, a fost adoptată de Camera Deputaților

27 May 2020 683

Incertitudini în procesul de învățământ. Un senator de Constanța îi cere ministrului Educației strategia privind formele de învățământ online

26 May 2020 1743

Nota minimă de promovare a Definitivatului este 8

26 May 2020 1998