Campania electorală s-a încheiat Eu unde votez? (document)

Scrutinul electoral bate la uşă, dar multe persoane încă nu ştiu unde îşi pot exercita dreptul de vot. Redacţia cotidianului ZIUA de Constanţa vine în sprijinul dumneavoastră şi vă pune la dispoziţie lista secţiilor de votare din judeţul Constanţa şi străzile arondate acestora, pe care o puteţi consulta în documentul ataşat.

De asemenea, există şi categorii de cetăţeni a căror situaţie este mai deosebită. De pildă, românii care, duminică, se află în afara ţării, îşi pot exercita dreptul de vot la secţiile de votare organizate în statul respectiv, în baza cărţii de identitate, a cărţii electronice de identitate, a cărţii de identitate provizorii, a buletinului de identitate, potrivit reprezentanţilor Biroului Electoral Central (BEC). Cetăţenii români cu domiciliul în România îşi pot exercita dreptul de vot la secţiile de votare din ţară, în baza cărţii de identitate, a cărţii electronice de identitate, a cărţii de identitate provizorii, a buletinului de identitate, a paşaportului diplomatic, a paşaportului diplomatic electronic, a paşaportului de serviciu, a paşaportului de serviciu electronic sau a carnetului de serviciu militar, în cazul elevilor din şcolile militare, după caz, potrivit unei decizii a BEC. De asemenea, cetăţenii români cu domiciliul în străinătate votează în baza cărţii de identitate provizorii, a paşaportului diplomatic, a paşaportului diplomatic electronic, a paşaportului de serviciu, a paşaportului de serviciu electronic, a paşaportului simplu, a paşaportului simplu electronic sau a paşaportului simplu temporar.
Campania electorală pentru alegerile europarlamentare se termină sâmbătă, la ora 7.00. Cei peste 18.300.000 de alegători români sunt aşteptaţi la urne duminică, pentru a-şi exercita dreptul de vot, de la ora 7.00 până la ora 21.00. Este important de precizat că, în comuna constănţeană Rasova, vor fi amenajate trei secţii de votare, unde vor fi votaţi cei pe care rasovenii îi vor în Parlamentul European, dar, în  acelaşi timp, ei îşi vor desemna şi primarul.
Alegătorii care se află în altă localitate îşi pot exercita dreptul de vot în orice secție de votare

În conformitate cu deciziile BEC, alegătorul comunitar care, în ziua de referinţă, se află în altă comună, oraş sau municipiu decât unde este înscris în copia de pe lista electorală specială, îşi poate exercita dreptul de vot la orice secţie de votare, în baza documentului de identitate valabil.
În aceste situaţii, preşedintele Biroului Electoral al secţiei de votare contactează telefonic Biroul Electoral Judeţean / Biroul Electoral al municipiului Bucureşti, în vederea confirmării faptului că alegătorul comunitar se regăseşte în tabelul întocmit de Autoritatea Electorală Permanentă care cuprinde alegătorii comunitari înscrişi în listele electorale speciale. Alegătorii care îşi exercită dreptul de vot prin intermediul urnei speciale sunt înscrişi în lista electorală suplimentară, fiind radiaţi, dacă este cazul, din copia de pe lista electorală permanentă sau specială existentă la secţia de votare.
„Alegătorii care îşi exercită dreptul de vot prin intermediul urnei speciale şi care sunt înscrişi în extrasul de pe lista electorală suplimentară vor fi consemnaţi numeric în procesul verbal de constatare a rezultatului votării la punctul b3 - numărul total al alegătorilor înscrişi în lista electorală suplimentară care s-au prezentat la urne“, mai prevede decizia BEC.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Schimbarea la față a orașului! Doar în campanie electorală și doar pe hârtie

26 Jan 2024 902

Regulamentul de publicitate stradală din Constanța gândit strategic Primarul Chițac a furat startul! Campanie electorală sau mesaje de interes public? (GALERIE FOTO+VIDEO +DOCUMENT)

09 Jan 2024 2047

Editorial Tragem linie și o luăm de la capăt, doar pentru a greși din nou

01 Nov 2023 1030

Înalta Curte, termen nou în dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2009

25 Jan 2023 1387

Fostul prim-ministru al Japoniei a fost împușcat. Campania electorală a fost suspendată

08 Jul 2022 1424

#alegeriparlamentare2020 Claudiu Iorga Palaz (PMP) - „Războiul dintre Guvern și Biserică va avea repercusiuni la alegeri”

30 Nov 2020 2128

#alegeriparlamentare2020 George Gima (USR PLUS) - „Democrația trebuie să continue pe perioada pandemiei”

30 Nov 2020 1954

Elena Băsescu și campania ei atipică. De unde știm că nu așa se face

28 Nov 2020 3746

Sondaj de opinie Pe cine vor vota constănțenii la alegerile parlamentare?

16 Nov 2020 1974

Sondaj de opinie Cu ce partide veți vota la alegerile parlamentare 2020?

09 Nov 2020 2684

S-a încheiat campania electorală. Cetățenii sunt chemați să-și exprime votul

26 Sep 2020 1633

Ministerul Educației dezminte zvonurile legate de trecerea, după alegeri, la scenariul roșu a întreg învățământului românesc

25 Sep 2020 2499

#alegerilocale2020 Candidatul PSD, Decebal Făgădău a vorbit la ZIUA Electorală despre Constanța, despre echipa sa și despre candidatura la primărie

24 Sep 2020 2989

#alegerilocale2020 Stelian Ion, candidat USR PLUS – “27 septembrie este despre viitorul copiilor noștri aici, acasă, la Constanța. Este despre noi toți într-un oraș curat, verde, civilizat și prosper”! (video)

23 Sep 2020 2981

#alegerilocale2020 Felix Stroe, candidat pentru funcția de președinte al CJC - “Mă bucur că această campanie, mi-a oferit ocazia să vin în fața oamenilor. Îi rog pe constănțeni să voteze pentru ei, pentru copiii și nepoții lor”

20 Sep 2020 3715