Câţi bani investeşte Poliţia de Frontieră pentru modernizarea sistemului SCOMAR

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră organizează o licitaţie publică pentru „modernizare soluţie detecţie radar“, conform SEAP. Termenul-limită pentru depunerea ofertelor este 9 septembrie 2019, iar valoarea estimată a investiţiei este de 13.869.254,98 de lei.
 
Autoritatea contractantă achiziţionează echipamente de supraveghere de tip radar (fără componente în mişcare, care să permită desfăşurarea în condiţii optime a activităţii de supraveghere la nivelul Gărzii de Coastă prin intermediul sistemului SCOMAR.
 
SCOMAR (Sistem Complex de Observare şi Control al Traficului la Marea Neagră), pentru care se propune consolidarea infrastructurii IT&C, este un sistem complex rezultat din integrarea mai multor tipuri de senzori şi echipamente de procesare a datelor. La nivelul acestui sistem este disponibilă aplicaţia integrată de supraveghere SCOMAR (bază de date centralizată). Sistemul SCOMAR este compus din următoarele subsisteme:
- Centrul de Comandă şi Control (CCC) amplasat la sediul Gărzii de Coastă Constanţa;
- Staţiile de Senzori Locale (SSL-uri), dispuse de-a lungul coastei (radare, senzori optoelectronici);
- Infrastructura IT&C ce transmite datele de la senzori la CCC;
- Echipamentele instalate pe unităţile de intervenţie maritimă.
 
Sistemul SCOMAR este alcătuit dintr-o infrastructură tehnică complexă, ce oferă informaţii în timp real pentru nevoile de intervenţie ale Poliţiei de Frontieră. Toate aceste date şi informaţii de interes sunt integrate în aplicaţia SCOMAR. Aplicaţia este proiectată astfel încât să asigure interconectarea cu alte sisteme externe, iar toate acestea furnizează permanent şi în timp real date privind situaţia din teren.
 
Această aplicaţie integrează imaginile de ansamblu (de pe mare şi uscat). Datele şi informaţiile sunt utilizate de către Poliţia de Frontieră Română şi de către alte instituții în luarea deciziilor tactice. Aplicaţia SCOMAR prezintă imaginea maritimă recunoscută, având integrate date atât de la senzorii MAI, cât şi de la senzorii MApN şi cei ai ANR. Datele existente nu au un caracter public, aplicaţia fiind disponibilă atât pentru personalul Poliţiei de Frontieră, cât şi pentru ANR şi MAPN, prin intermediul unor console SCOMAR instalate la sediul acestor instituţii din judeţul Constanţa.
 
Autoritatea contractantă estimează faptul că va suplimenta contractul în perioada de 24 luni de la data semnării cu o cantitate de 6 radare cu acoperire 90 grade, respectiv 7 extensii radar cu acoperire 90 grade, iar preţul unitar al acestora va rămâne ferm pe perioada clauzei de revizuire.
 

În cadrul ofertei, se vor menţiona detaliile tehnice ale echipamentului ofertat, prin care se confirmă posibilitatea că acesta poate fi optimizat prin intermediul unei proceduri de achiziţie ulterioară, astfel încât să se asigure detecţia pe o zonă extinsă de la 90 de grade la 180 de grade. Toate produsele trebuie să fie acoperite de garanţie pentru cel puţin 60 de luni de la semnarea procesului-verbal de recepţie cantitativă şi calitativă a echipamentului.
 
Contractantul va asigura gratuit instruirea unui număr de minimum 10 persoane din partea autorităţii contractante. Sesiunile de instruire vor avea fiecare o durată de minimum 5 zile.

 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sistemul Integrat de Supraveghere la Marea Neagră – SCOMAR va fi modernizat. Costuri și condiții (document)

29 Apr 2020 1319

Cât costă mentenanţa sistemului SCOMAR. Detalii despre licitaţia organizată de Poliţia de Frontieră (document)

17 Oct 2019 940

Bărbat cu probleme medicale, la bordul unei nave, pe Dunăre

12 Sep 2019 595

Operațiune de salvare a unor români, aflați într-o ambarcațiune cu motorul defect, pe Marea Neagră

15 Jun 2019 1293

Nu e glumă Război, pe Marea Neagră, zona Costineşti. Marinari turci răniţi, navă scufundată. Un avion şi vase militare în ajutor

21 May 2019 22172

SCOMAR. Ce este şi de ce nu a văzut drogurile care au invadat litoralul Mării Negre, deşi ar fi trebuit

22 Apr 2019 5211

Cazul ambarcațiunii cu droguri găsite răsturnate la Sfântu Gheorghe. Este verificat sistemul SCOMAR

08 Apr 2019 1579

Județul Constanța. Intervenție de urgență pe Marea Neagră. Doi pescari au fost salvați de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă (galerie foto)

02 Mar 2019 2043

UPDATE Judeţul Constanţa Un bărbat ameninţă că se aruncă de pe podul Anghel Saligny din Cernavodă!

01 Sep 2018 2951

Pescadorul turcesc prins la braconat în Marea Neagră a ieșit din zona de competență a Gărzii de Coastă

11 Apr 2018 1627

Focuri de armă pe Marea Neagră. Garda de Coastă a surprins un pescador turcesc la braconat la 50 de mile marine de Constanța

11 Apr 2018 3434

Halucinant. Barca grupului de migranţi însoţită de trei delfini către ţărmul românesc. Filmare de la migranţi (galerie foto+video)

21 Sep 2017 4084

UPDATE Alertă în Marea Neagră. 153 de migranţi aduşi la ţărm de Garda de Coastă. Pluteau în derivă (fotoreportaj+video)

13 Sep 2017 4742

UPDATE. O ambarcațiune cu migranți plutește în derivă pe Marea Neagră. Marea este foarte agitată în larg. Garda de Coastă intervine în zonă

12 Sep 2017 2015

Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne a fost ieri la Constanța. A spus pe Facebook unde și de ce

04 Sep 2017 3188