Cazul bătrânilor torturați în azile! Întâlnire de lucru la Guvernul României! Mai mulți miniștri, chemați de premierul Marcel Ciolacu

Foto: facebook/Guvernul RomânieiPremierul Marcel Ciolacu va avea, duminică, o întâlnire de lucru cu mai mulţi miniştri şi şefi de instituţii.

În cadrul întâlnirii vor avea loc discuții în urma anchetei privind cazul bătrânilor torturaţi în azile.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, la discuţii vor participa ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Adrian-Ioan Veştea, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Bogdan Despescu, precum şi reprezentanţi ai ANSVSA, ANPC şi Inspecţiei Sanitare de Stat.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu anunţase intenţia de a convoca întâlnirea de lucru încă de vineri, în debutul şedinţei de Guvern, conform Agerpres.ro

"Duminică solicit o întâlnire la Guvernul României cu ministrul de Interne, ministrul Muncii, ministrul Justiţiei, ministrul Sănătăţii şi ministrul Dezvoltării şi toţi preşedinţii de autorităţi cu atribuţii de control. Vreau cât mai urgent să redăm încrederea românilor în instituţiile statului român", declara Marcel Ciolacu.


El a cerut, totodată, demiterea conducerii Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS) şi agenţiei judeţene din Ilfov în cazul bătrânilor torturaţi în azile.

"Vreau, ca prioritate, de la toate autorităţile care au atribuţii de control, o verificare în toată ţara a tuturor acestor centre de stat sau particulare în ceea ce priveşte asistenţa pentru copii, persoane vârstnice şi persoane cu dizabilităţi", a mai spus premierul. 

Citește și: 

Descinderi în azilele groazei! Mai mulți suspecți, arestați preventiv! Percheziții și la Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Premierul Marcel Ciolacu „Gabriela Firea n-a avut nicio treabă cu azilele groazei“

20 Apr 2024 601

Corupția a ucis din nou! Protest USR vineri de la 18.00 la Constanța!

29 Aug 2023 1075

Continuă controalele la azilele din Constanța! Deficiențe depistate de comisarii CJPC (FOTO+VIDEO)

18 Jul 2023 1707

Continuă verificările în căminele de bătrâni din Constanța. S-a lăsat cu noi amenzi

14 Jul 2023 1389

Percheziții DNA la AJPIS Ilfov și domiciliile unor persoane fizice, în cazul „azilelor groazei“

13 Jul 2023 1070

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu „Au fost descoperite fără licenţa 24 de centre rezidenţiale, care funcţionează ilegal“ (VIDEO)

13 Jul 2023 990

Premierul Marcel Ciolacu „Activitatea de protecţie a persoanelor vârstnice şi vulnerabile s-a îndepărtat dramatic de scopul său iniţial“ (VIDEO)

13 Jul 2023 1167

Azilele groazei Continuă verificările în județul Constanța, la căminele de bătrâni. Ce au descoperit organele abilitate

13 Jul 2023 1904

Premierul Marcel Ciolacu „Săptămâna viitoare vom veni cu propuneri de modificare a modului de funcționare a sistemului de protecţie a bătrânilor şi a persoanelor cu dizabilităţi“ (VIDEO)

13 Jul 2023 1007

Azilele groazei Percheziții la domiciliu și punctele de lucru ale firmei pe care funcționau căminele de bătrâni închise la Eforie. Ce spun oficialii

13 Jul 2023 1349

Editorial Azilele groazei și controalele fictive

12 Jul 2023 1613

Azilele groazei Peste jumătate de milion de lei amenzi, la Constanța. Unui centru i s-a interzis linia alimentară. Iată cine controlează firmele cu probleme

12 Jul 2023 1996

Gabriela Firea, susținută de partidul condus de Dan Voiculescu pentru un nou mandat în fruntea PMB

12 Jul 2023 2192

Căminul de Bătrâni Sfinții Constantin și Elena SRL este societatea ce deține cele două azile de bătrâni din Eforie închise de autorități

11 Jul 2023 6483

Președintele României „Problema cu "azilele groazei" cred că este o ruşine naţională“ (VIDEO)

11 Jul 2023 1204