CERT-RO atenționează utilizatorii cu privire la notificările primite pe rețelele de socializare

  • Atacatorii se folosesc de metoda înregistrării unor pagini cu denumiri care să pară a reprezenta sistemul de notificare al unei rețele sociale (ex: Confirming Page Information, Information Pages, etc.), pentru a da o imagine de autoritate în ochii celor care interacționează cu postări de tipul celei de mai jos.
Atenție la notificările primite pe social media! Verificați mereu cât de plauzibilă este informația primită, validați transmiterea ei cu expeditorul, atunci când aveți suspiciuni, și scanați deopotrivă link-ul cu o soluție de securitate, înainte de a face click!

Atacatorii se folosesc de metoda înregistrării unor pagini cu denumiri care să pară a reprezenta sistemul de notificare al unei rețele sociale (ex: Confirming Page Information, Information Pages, etc.), pentru a da o imagine de autoritate în ochii celor care interacționează cu postări de tipul celei de mai jos.

În continuare, aveți un exemplu de astfel de cont de Facebook care publică un post de „avertizare” pentru paginile etichetate, cu amenințarea că activitatea paginii va fi suspendată, dacă nu se va 'verifica identitatea' prin accesarea unui link plasat strategic în textul postării.



Odată accesat acel link, poate duce la infectarea dispozitivului cu malware, sau, în alte variante, poate duce către un site de phishing unde se cer, de obicei, credențiale de acces la contul de social media. Odată introduse, aceste date intră în posesia atacatorilor, care pot deturna conturile pentru executarea unor activități în scop personal.

De regulă, astfel de pagini sunt create special cu acest scop malițios și au o durată de viață limitată. Pagina la care facem referire a fost creată astăzi (4 august 2021).

Utilizatorii care întâmpină astfel de postări pot raporta aceste pagini pentru tentativă de fraudă (scam) către Facebook.

„Mulțumim încă o dată celor care ne raportează astfel de tentative, pentru a putea alerta utilizatorii din România cu privire la cele mai recente amenințări existente în online!”, transmit reprezentanții Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică, pe pagina de Facebook. 


Sursă foto: Facebook.com / CERT-RO


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Achiziții Constanța Servicii de consultanță de 150.000 de lei cumpărate de Autoritatea Navală Română (DOCUMENTE)

11 Apr 2024 451

Reacții puternice de la liderii ADU Constanța! Stelian Ion, Claudiu Palaz și Bogdan Bola, declarații despre decizia BEC

17 Mar 2024 809

De ce a explodat numărul intoleranțelor alimentare? Nutriționistul ne răspunde

13 Jan 2024 969

Sala de fitness World Class de la Tomis Mall Constanța se închide permanent

08 Jan 2024 4893

Retrospectiva 2023 Evenimentele marcante în tehnologie. AI a cucerit piața, cu un avans considerabil

01 Jan 2024 973

Situații limită în care un român plecat în străinătate poate avea nevoie de un avocat specializat în problemele românilor peste hotare

15 Nov 2023 601

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO „NATO şi Uniunea Europeană sunt parteneri comuni ai Republicii Moldova“

09 Nov 2023 756

Modificări în cadrul firmei Mitacris SRL Constanța. Ce au decis asociatele firmei

28 Oct 2023 835

HEKA Hospital „Afecțiunile urechilor, nasului și gâtului nu trebuie tratate superficial pentru că pot determina complicații grave”

22 Sep 2023 1347

Firme Constanța Cine este noul administrator al Crearc-Construcţii și Materiale SRL

10 Aug 2023 884

CT BUS Două linii de transport circulă pe traseu deviat din cauza unor lucrări de reabilitare

21 Jun 2023 1341

Liderul PSD, Marcel Ciolacu „Am depus o iniţiativă legislativă care prevede eliminarea, abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor“

07 Jun 2023 1110

Minivacanța de Rusalii la Constanța Faleza Cazinoului, magnet pentru constănțeni și turiști (FOTO+VIDEO)

04 Jun 2023 1798

#ConstanţaEsteBine Proiectul anului 2023 – Cărți de suflet Cartea ”în lucru”- Arta parentajului plin de respect – Sura Hart și Victoria Kindle Hodson

27 Jan 2023 876

Familia Lipan administrează afacerile familiei Iscru, din Dăeni. Schimbare de administrator la Vatopediou Holding și Bizantine Art Proiect

26 Sep 2022 3706