CNAIR demarează investigatiile de teren pentru realizarea nodului rutier Peștera din județul Constanța (DOCUMENT)

  • Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA anunță demararea investigatiilor de teren pentru realizarea nodului rutier Peștera din județul Constanța
  • Vorbim de realizarea de noi noduri rutiere pe autostrăzi, - mai precis nodul rutier de la Peștera (A2 km 181) – Sector Cernavodă-Constanța, județul Constanța, nod ce se va suprapune prin localitățile Peștera și Medgidia, extravilan, județul Constanța
  • Prin intermediul unei adrese, CNAIR în calitate de beneficiar, înștiintează asupra demarării investigațiilor de teren, respectiv măsuratori topografice, studii geotehnice, studii arheologice, identificare și curățare teren de muniții neexplodate, evaluare terenuri în vederea permiterii accesului pe proprietate pentru obiectivul de investiție sus menționat
  • Perioada de realizare a tuturor studiilor de teren se va face până la 30 iunie 2024
 

 
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA anunță demararea investigatiilor de teren pentru realizarea nodului rutier Peștera din județul Constanța.
 
Vorbim de realizarea de noi noduri rutiere pe autostrăzi, - mai precis nodul rutier de la Peștera (A2 km 181) – Sector Cernavodă-Constanța, județul Constanța, nod ce se va suprapune prin localitățile Peștera și Medgidia, extravilan, județul Constanța.
 
Prin intermediul unei adrese, CNAIR în calitate de beneficiar, înștiintează asupra demarării investigațiilor de teren, respectiv măsuratori topografice, studii geotehnice, studii arheologice, identificare și curățare teren de muniții neexplodate, evaluare terenuri în vederea permiterii accesului pe proprietate pentru obiectivul de investiție sus menționat.
 
Pentru realizarea acestor studii de teren, conform Legii 255/2010, privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, proprietarii și deținătorii cu orice titlu ai imobilelor situate pe culoarul de studiu și expropriere sunt obligați să permită accesul pentru realizarea investigațiilor de teren necesare pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate.
 
Perioada de realizare a tuturor studiilor de teren se va face până la 30 iunie 2024.

Amintim că în toamna anului 2021, Compania de drumuri și infrastructură rutieră (CNAIR) lansa o licitaţie pentru întocmirea studiilor de prefezabilitate şi fezabilitate a 12 noduri rutiere. Potrivit anunțului făcut de Ministrul Transporturilor de la acea vreme, Cătălin Drulă, printre cele 12 noduri rutiere erau și cele care vizau A2 București-Constanța, de maxim interes pentru locuitorii din Dobrogea.
 
Este vorba despre: Nod Ovidiu, pe A2 Feteşti - Cernavodă; Nod Dunărea, pe A2 Feteşti – Cernavodă și Nod Peştera, pe A2 Cernavodă – Constanţa.

 
Pentru nodul rutier de la Peștera, pe 24 februarie 2022, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat câștigătorul licitației. Este vorba despre compania clujeană, Explan SRL. Societatea funcționează din 2004. Explan SRL este controlată de Petru Ciufudean, asociat unic și administrator.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.


Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:


CNAIR a depus la APM Constanța proiectul realizării Nodului Rutier Peștera de pe Autostrada A2
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Administrația Chițac bagă peste 1,4 milioane de euro în noul sediu al Poliției Locale Constanța

13 Apr 2024 747

Primăria Constanța vrea să plătească 700.000 de euro pentru servicii veterinare pentru gestionarea animalelor fără stăpân din municipiu

13 Apr 2024 453

Chiriile cresc de la un an la altul. Care sunt prețurile la început de an 2024, în municipiul Constanța?

02 Apr 2024 1528

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins contestația depusă de firma familiei directorului RAR, Marian Butnaru! Despre ce este vorba?

30 Mar 2024 588

Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, reclamat la CNSC. Este vizată o licitație pentru materiale sanitare. S-a dictat modificarea documentației de atribuire!

30 Mar 2024 524

Firme Constanța Decizii ale Adunării Generale a Acţionarilor Mamaia SA!

28 Mar 2024 481

MAEParticiparea secretarului de stat Ana Tinca la conferința „Schimbarea dinamicii în regiunea extinsă a Mării Negre”

21 Mar 2024 336

Administrația Fondului Imobiliar SRL scoate la licitație serviciile de curățenie în spațiile administrate. Contractul se ridică la peste 170.000 de euro fără TVA

19 Mar 2024 604

Acţionarii Model Constanța SA decid vânzarea unui teren situat la intrarea în zona peninsulară a municipiului Constanţa

18 Mar 2024 601

Decizii CNSC Licitația pentru achiziția de materiale sanitare organizată de Spitalul de Boli Infecțioase, contestată

16 Mar 2024 581

Convocare AGA Litoral SA Se aprobă oferta de cumpărare a unui teren intravilan şi a unei construcții situate în Mamaia, zona Club Castel

16 Mar 2024 598

Licitații publice Contract de peste 16 milioane de euro. Consiliul Județean Constanța a lansat o nouă licitație pentru lotul 3 de transport județean!

11 Mar 2024 1023

Achiziția pentru atribuirea contractului pentru pază și protecție în cadrul Direcției de Sănătate Publică a județului Constanța din nou contestată la CNSC! (DOCUMENT)

10 Mar 2024 671

Raport de activitate 2023 Care au fost cele mai grave situații în care Avocatul Poporului, Biroul Teritorial Constanța s-a autosesizat?! Ce recomandări s-au formulat?

07 Mar 2024 698

Achiziția pentru echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale pentru Spitalul de Boli Infecțioase a fost contestată. Ce verdict a primit General Electric Medical Systems România SRL?

02 Mar 2024 724