CNAIR va sprijini în continuare extinderea capacității operaționale a portului Constanța. Anunțul lui Cristian Pistol

foto: Facebook.com Oficiali din Statele Unite, România, Ucraina și Moldova s-au întâlnit, vineri, la Galați, pentru a discuta la efectele retragerii Rusiei din adordul privind coridoarele pentru cereale. 

La întâlnire au participat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, Jim O’Brien, coordonatorul pentru sancțiuni al Departamentului de Stat al SUA, Oleksandr Kubrakov, vicepremierul Ucrainei, ambasadorul SUA în Ucraina, Bridget Brink și ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare din Republica Moldova, Vladimir Bolea.

Iată postarea de pe pagina de socializare a lui Crsitian Pistol:

CNAIR va asigura în continuare rutele necesare transporturilor rutiere ucrainene de cereale!

Infrastructura rutieră din #România reprezintă un element cheie al eforturilor strategice pentru contracararea efectelor agresiunii Rusiei asupra Ucrainei!

Am participat astăzi la reuniunea de la Galați unde am discutat despre măsurile care se impun după retragerea unilaterală a Rusiei din Inițiativa privind exportul de cereale prin MareaNeagră.

În cadrul întâlnirii la care au participat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, coordonatorul pentru sancțiuni al Departamentului de Stat al SUA, Jim O'Brien, ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, reprezentanta DG Move (ComisiaEuropeană), Magda Kopczynska, viceprim-ministrul ucrainean Oleksandr Kubrakov și ministrul Agriculturii din RepublicaMoldova, Vladimir Bolea, au fost abordate punctual aspectele care vizează transportul de cereale din Ucraina, în actualul context.

Reprezentanții SUA și-au reafirmat sprijinul pentru extinderea rutelor alternative de #export, modernizarea punctelor de trecere a frontierei ucrainene și a infrastructurii critice pentru transportul feroviar și rutier.

Printre eforturile întreprinse până acum de CNAIR se numără atât menținerea în parametri funcționali a rețelei de drumuri naționale care fac legătura între frontierele Ucrainei și ale Republicii Moldova cu PortulConstanța dar și deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei la Bumbăta, județul Vaslui (frontiera cu Republica Moldova).

CNAIR va sprijini în continuare extinderea capacității operaționale a portului Constanța, care va construi o parcare pentru autovehicule grele în exteriorul portului. Prin această investiție se va reduce numărul camioanelor care staționează pe una din benzile #A4 (Centura Constanța), în perioadele de vârf ale exporturilor de cereale.
Citește și: 

Știri Portul Constanța. Fondul Proprietatea atacă la Tribunal hotărârea AGA de repartizare a profitului companiei Administrația Porturilor Maritime!
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE de la Constanța Fotoreportaj. Portul Constanța se transformă într-un regat magic al lebedelor în luna decembrie! (FOTO+VIDEO)

07 Dec 2023 413

Port Constanța - Tranzacție importantă Proprietarii Șantierului din Giurgiu au vândut afacerea din Portul Constanța

06 Dec 2023 861

Coloană de TIR-uri pe Autostrada A4 pe sensul către Portul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

06 Dec 2023 466

#citeșteDobrogea Prestațiile locuitorilor Constanței la lucrările de Apărare pasivă în anii celui de-al Doilea Război Mondial

05 Dec 2023 1063

Știri Constanța UPDATE. Persoană scoasă din Marea Neagră într-o operațiune de urgență în Portul Constanța

04 Dec 2023 4167

Garda Națională de Mediu a desfășurat un control în premieră în Portul Constanța! Amenzi aplicate (FOTO)

04 Dec 2023 596

O nouă firmă fondată de Consal Trade SRL la Constanța. Ce domeniu de activitate are

03 Dec 2023 689

Liga a 4-a Constanța CS Medgidia, pe locul întâi. Rezultatele etapei a 18-a și clasamentele (seniori + juniori)

02 Dec 2023 1673

Curtea Constituțională a României, sesizată la cererea unui om de afaceri din Constanța

29 Nov 2023 644

COMVEX S.A. anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul Sporirea capacității de depozitare la terminalul de cereale de la Dana 80 din portul Constanța Nord

29 Nov 2023 440

Autoritatea Vamală Română Serviciul Vamal al SUA trimite un consultant în Portul Constanța

28 Nov 2023 468

Expoziție la Muzeul de Artă Populară Constanța, cu ocazia Zilei Naționale a României

28 Nov 2023 499

Om de afaceri din Constanța, în așteptarea verdictului de la Curte, pentru daune morale

27 Nov 2023 739

Alertă în Portul Constanța! O navă sub pavilion Barbados grav avariată după ce a lovit un dig de protecţie

26 Nov 2023 1113

Doi copaci au căzut peste vagoanele unui tren de marfă în Portul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Nov 2023 685