Conferință de presă cu tematică științifică organizată de Universitatea „Ovidius” Constanța

Sursa foto: Universitatea „Ovidius” Constanța

Universitatea Ovidius din Constanţa (UOC) a organizat recent prima ediţie a manifestării ştiinţifice International Conference on RESTART4EDU: Academic Teaching and Learning Opportunities, unul dintre cele trei evenimente de multiplicare planificate în cadrul proiectului RESTART4EDU (Restart for Education in a Digital Era through Project-based E-learning), finanţat prin Programul european Erasmus Plus.

Tematica evenimentului a fost reprezentată de beneficiile oferite de utilizarea metodei de învățare bazată pe proiecte (Project-Based Learning) la nivel academic, prin integrarea resurselor digitale.
 
„Implicarea studenților în realizarea de proiecte contribuie la dezvoltarea competențelor profesionale, de specialitate, dar și transversale, necesare integrării cu succes pe piața muncii”, transmit reprezentanții universității printr-un comunicat de presă.

La conferință au participat specialişti în promovarea metodei PBL din Statele Unite ale Americii, Ţările de Jos, Portugalia, Turcia și România, alături de reprezentanţi ai mediilor preuniversitare, universitare şi de afaceri din ţară.
Pe parcursul celor două zile au fost prezentate realizările din cadrul proiectului: o platformă virtuală ce conţine modele practice pentru implementarea PBL (https://restart4edu.eu/platform/), două cercetări experimentale privind implementarea metodei PBL prin intermediul resurselor digitale, şi un manual pentru implementarea PBL în predarea
cursurilor academice. De asemenea, în cadrul sesiunilor plenare, participanții au punctat importanţa acestei metode utilizate în mediul universitar, prin promovarea diferitelor modele de bune practici implementate de-a lungul timpului”, a precizat prof. univ. dr. Daniela Căprioară, directorul proiectului.

Totodată, organizatorii au pregătit şi o serie de sesiuni paralele în cadrul cărora participanţii au prezentat propriile cercetări realizate în diferite arii de interes comun, precum: inovare digitală și învățare pe bază de proiecte; perspective ale studenților și profesorilor cu privire la învățarea pe bază de proiecte; exemple de practici inovative în educație.

Universitatea Ovidius din Constanța este instituția coordonatoare a proiectului RESTART4EDU (Restart for Education in a Digital Era through Project-based E-learning), finanţat cu 186.529 de Euro prin Programul european Erasmus Plus și implementat în perioada martie 2021 - mai 2023.
 
„Proiectul este realizat în cadrul unui consorţiu în asociere cu trei parteneri instituţionali: Initiatives Pour Une Formation Efficace ASBL (Belgia), Universidade Catolica Portuguesa (Portugalia) și Eskişehir Osmangazi University (Turcia).
 
Obiectivul proiectului îl reprezintă creșterea calității procesului de predare, învățare și evaluare în învățământul superior prin promovarea metodelor active și colaborative (învățare bazată pe proiecte), utilizând resursele digitale”, mai adaugă cei de la Universitatea „Ovidius” Constanța.
 
Citește și:
LIVE TEXT Universitatea „Ovidius” Constanța organizează o întâlnire cu reprezentanții presei locale, în contextul celebrării Zilei Mondiale a Libertăţii Presei (GALERIE FOTO+VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 775

Universitatea Ovidius din Constanța Conferința „Pământul - planeta noastră cea de toate zilele”, la Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole

26 Apr 2024 323

Întâlnire cu Ambasadorul Japoniei în România, ES Takashi Katae, la Universitatea Ovidius din Constanța

25 Apr 2024 484

Universitatea Ovidius din Constanța și-a prezentat oferta educațională la Târgul TehnoSKILLS (Galerie FOTO)

25 Apr 2024 431

Prima ediție a evenimentului caritabil „Gala Luminilor”, organizată de Universitatea Ovidius din Constanța

24 Apr 2024 484

Universitatea „Ovidius” Constanța, convocată la Reuniunea Consorțiului Universitaria

22 Apr 2024 380

Universitatea Ovidius din Constanța organizează vernisajul expoziției „Ierós”

22 Apr 2024 338

Cadre didactice de la Universitatea Ovidius din Constanța vor preda cursuri de educație juridică și administrativă în școli

22 Apr 2024 406

Studentă la Universitatea „Ovidius” Constanța Andreea Lungan, medaliată cu bronz la Concursul Studențesc de Matematică SEEMOUS

16 Apr 2024 548

Istoriografia română la ceas de sărbătoare Profesoara UOC Viorica Moisuc - Nonaginta Annis!

15 Apr 2024 781

Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța celebrează 34 de ani de învățământ medical constănțean

12 Apr 2024 587

Universitatea Ovidius din Constanța a găzduit testarea candidaților înscriși la Concursul național organizat de ANFP

05 Apr 2024 734

Studenții de la Universitatea Ovidius Constanța, în excursie de documentare

04 Apr 2024 671

Competiția de comunicare pentru tineri cercetători, „Games of Science 2024”, la Universitatea Ovidius din Constanța

04 Apr 2024 513

Universitatea Ovidius din Constanța, membru fondator al Asociației Școala Națională pentru Energie Nucleară – SNEN

02 Apr 2024 533