Consiliul de Supraveghere al Damen Shipyards Mangalia a decis înființarea unor noi societăți în activitatea companiei

  • Consiliul de Supraveghere al Damen Shipyards Mangalia a decis înființarea unor noi societăți în activitatea companiei.
  • În 2020, Damen Shipyards Mangalia a declarat 2.107 angajați, pierderi peste 108,67 milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 88,5 milioane de lei.
Consiliul de Supraveghere al Damen Shipyards Mangalia a decis la finele lunii martie 2023 înființarea unor noi societăți în activitatea companiei, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial al României Nr. 2629 din 15 iunie 2023.
 
Se arată în datele oficiale că ședința a avut loc la sediul Damen, dar și prin teleconferință, la discuții luând parte cei șapte membri ai CS, respectiv Matheus Christianus Henricus Vermeulen, preşedinte CS, Constantin - Dan Dobrea, vicepreşedinte, Ion Iordăchescu, membru, Claudiu-Vasile Răcuci, membru, Manuel Zaharia, membru, Lambert Zielhuis, membru, Dorin - Ionuţ Grosu, membru.
 
De asemenea, au fost invitaţi Deon Andre Vorster - preşedinte al Directoratului, Liana-Laura Constantin - membru al Directoratului, Dan - Egmond Ognef - membru al Directoratului, Fraga Varadi – avocat, Anca Olar-Miclăuş – avocat, Alice Văideanu - asistent management.
 
Pe ordinea de zi a ședinței se afla și punctul vizând avizarea reorganizării forței de muncă a Damen Shipyards Mangalia, dar discuțiile privind acest punct au fost amânate pentru o ședință viitoare.
 
În continuare, cu votul a patru din cei șapte membri ai CS, s-a avizat înființarea de către Damen a unei noi societăți în activitatea de imobiliare a companiei, sub condiția îndeplinirii mai multor demersuri suplimentare, care includ adăugarea în Nota de fundamentare a unui sumar executiv cu datele financiare privind avantajele și dezavantajele înființării societății.
 
De asemenea, demersurile cuprind și clarificarea modului în care CS al DSMa va putea realiza supravegherea activității noii societăți, dar și solicitarea unui punct de vedere de la Ministerul Economiei cu privire la legalitatea înființării de către Damen a noii societăți.
 
Aceeași decizie a fost luată și cu privire la înființarea de către Damen a unei noi societăți în activitatea de vehicule militare a companiei, în aceleași condiții vizând demersurile suplimentare.
 
Directorul Liana Laura Constantin a fost împuternicită să îndeplinească formalitățile legate de Registrul Comerțului.
 

Despre Damen Shipyards Mangalia SA
 
Compania Damen Shipyards Mangalia SA a fost înființată în anul 1997 și are sediul social în Mangalia, pe strada Portului nr. 1, având ca obiect de activitate „construcția de nave și structuri plutitoare“.

 
Acționar majoritar este Șantierul Naval 2 Mai SA, cu 51%, în timp ce compania olandeză Damen Holding BV deține 49%.
 
Din Consiliul de Supraveghere al Damen Shipyards Mangalia fac parte Vermeulen Matheus Christianus Henricus, Zielhuis Lambert, Zaharia Manuel, Grosu Dorin Ionuț, Dobrea Constantin Dan, Iordăchescu Ion, Răcuci Claudiu Vasile.
 
Din Directorat fac parte Liana Laura Constantin, Dan Egmond Ognef și Vorster Deon Andre.
 
În 2020, Damen Shipyards Mangalia a declarat 2.107 angajați, pierderi peste 108,67 milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 88,5 milioane de lei.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Damen Shipyards Mangalia se va ocupa de fabricarea vehiculelor militare de luptă, au decis acționarii societății
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța Demisie la vârful Damen Shipyards Mangalia SA!

21 Apr 2024 618

Firme Constanța Acționarii Damen Shipyards Mangalia SA, convocați pe 29 aprilie în AGEA și AGOA. Mai multe puncte, inlcuse pe ordinea de zi

01 Apr 2024 737

Problemele șantierului naval Damen Shipyards Mangalia, discutate la sediul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT)

20 Mar 2024 770

Firme Constanța Acționarii Damen Shipyards Mangalia SA, convocați în adunare generală. Ordinea de zi a ședinței, completată la cererea Damen Holding BV

26 Feb 2024 1011

Acționarii Damen Shipyards Mangalia SA, convocați în ședință ordinară și extraordinară

10 Feb 2024 1890

Angel Tîlvăr Capabilităţi militare produse în România înseamnă locuri de muncă pentru români

25 Jan 2024 746

Firme Constanța Dan Egmond Ognef a demisionat din directoratul Damen Shipyards Mangalia SA. În locul său, numit un cetățean indian

11 Jan 2024 1185

Damen Shipyards Mangalia SA, exceptată de la restricțiile privind drepturile de hrană, voucherele de vacanță și primele, din Legea sustenabilității financiare

27 Dec 2023 1226

Ministerul Apărării Naționale, contract cu șantierul Damen Shipyards Mangalia! (DOCUMENT)

27 Dec 2023 1387

Damen Shipyards Mangalia SA vrea să împrumute 10 milioane de euro de la compania olandeză Damen Holding B.V.

07 Nov 2023 1912

„Singura expertiză pe care o avem este în repararea navelor“ Consiliul de Supraveghere Damen Shipyards Mangalia SA, întrunit în ședință

25 Oct 2023 1396

Cine sunt noii membri din Consiliul de Supraveghere al Damen Shipyards Mangalia SA!

16 Oct 2023 1309

Patru dosare în care Damen Shipyards Mangalia SA este reclamant, înregistrate la Tribunalul Constanța

15 Oct 2023 1380

Damen Shipyards Mangalia SA cheamă în instanță pe Șerban Rita Vasilică. Proces la Tribunalul Constanța

02 Oct 2023 1139

Firme Constanța Ședința CA al Șantierului Naval 2 Mai SA – au fost avizate Situațiile financiare. Luminița Vlădescu, aleasă președinte CA

29 Sep 2023 990