Constanța Cea mai mare expoziție outdoor de benzi desenate organizată până în prezent în România

Cea mai mare expoziție outdoor de benzi desenate organizată până în prezent în România are loc loc la Constanța. Tema expoziției: FRICA în ISTORIE !  
 
Potrivit organizatorilor, expoziția va fi prezentată în Piața Ovidiu, în fața Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, până la sfârșitul lunii august 2022.
 

„Trăim vremuri în care frica de moarte își arată supremația covârșitoare. Pentru prima oară de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, tema morții a cuprins întreaga lume, trasând zi după zi caracteristicile spațiului public și chiar ale celui privat. Viața noastră s-a schimbat fulgerător, dramatic, înfricoșător. Frica de moarte a pus pentru mulți viitorul Lumii într-o nouă cumpănă. În contextul crizei actuale, confruntată cu șocul social, economic, politic și cultural provocat de pandemia de COVID-19 și, apoi, de războaiele de la granițele României, recursul la partea întunecată a istoriei oferă înțelesuri și speranță. De aici și oportunitatea tematicii «Frica în Istorie» pentru o expoziție de benzi desenate istorice!“ - au precizat organizatorii. 

 
Expoziția outdoor reunește lucrările realizate pentru Festivalul Internațional de Benzi Desenate Istorice Brașov 2021: 39 de benzi desenate istorice, cu 198 de planșe, realizate de 42 de autori din România, Croația, Serbia, Bulgaria, Muntenegru și Polonia.
 

„Portofoliul de benzi desenate a fost dominat, și este de înțeles motivul, de subiecte inspirate din bolile care au ucis milioane de oameni (ciuma, gripa spaniolă, COVID-19), dar și de furia cu care omenirea s-a autodistrus prin războaie, regimuri dictatoriale și «psihoze colective». Unul dintre artiști și-a încheiat banda desenată întrebând ce frică ne este dat să trăim în viitorul apropiat. Apelul la istorie ne poate ajuta să imaginăm mai multe răspunsuri, dar pentru noi, respectând misiunea Festivalului Internațional de Benzi Desenate Istorice Brașov, în mod clar, trecutul rămâne timpul de cercetat pentru benzile desenate și unica sursă de inspirație și pentru tematicile edițiilor viitoare”. (Nicolae Pepene, directorul Festivalului, managerul Muzeului Județean de Istorie Brașov).

 
Până în prezent expoziția ,,Frica în Istorie”, cea mai mare expoziție outdoor de benzi desenate organizată până în prezent în România, a mai fost prezentată în Piața Sfatului din Brașov, în București, la Biblioteca Națională a României, și în centrul istoric al orașului Deva.
La Constanța, expoziția produsă de Festivalul Internațional de Benzi Desenate Istorice Brașov este organizată de Muzeul Județean de Istorie Brașov și Asociația Forums, în parteneriat cu Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, cu sprijinul Consiliului Județean Constanța și suportul Primăriei municipiului Constanța.
Partenerii media naționali sunt Agenția națională de presă AGERPRES, revista ,,HISTORIA”, www.modernism.ro, www.revistacomics.ro.
 

„Totodată, prezentarea expoziției ,,Frica în Istorie” constituie o introducere în atmosfera aparte a benzilor desenate cu tematică istorică, constituind o avanpremieră a Salonului de Benzi Desenate de la Constanța, manifestare organizată în cadrul proiectului „Istorii pontice în benzi desenate” (proiect co-finanțat de Administrația Fondului Național Cultural), în cadrul căreia vor fi prezentate publicului mai multe expoziţii indoor şi outdoor, vor avea loc întâlniri cu autori celebri de benzi desenate, lansări de noi publicaţii, toate cu subiecte şi tematică istorică. Salonul de Benzi desenate de la Constanța este organizat de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și Asociația Bedefililor din România organizează, în perioada 13-15 august 2022“ - au precizat organizatorii.

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„DAR. Donații, achiziții, recuperări, descoperiri arheologice” - o nouă expoziție temporară, la Muzeul Național de Istorie a României

17 May 2024 333

Vernisajul expoziției „Costumul popular din Argeș și Muscel” are loc la Muzeul de Artă Populară Constanța

15 May 2024 482

Muzeul de Artă Constanța Expoziția „Confesiuni” a Lorettei Lorincz Băluță marchează retragerea ei din activitatea didactică

14 May 2024 350

Muzeul Național de Istorie a României Vernisajul expoziției „Revendicând pământul”

09 May 2024 437

Muzeul de Artă Populară Constanța organizează expoziția „Dobrogea - multiculturalitate etnică”, la Muzeul Viticulturii și Pomiculturii din Golești

08 May 2024 474

„Accesul interzis în zona liberă fără permis”, expoziție de fotografie la Casa Avramide din Tulcea

03 May 2024 664

Horoscop pentru marți, 30 aprilie 2024. Se întrezăresc călătorii pe distanțe scurte

30 Apr 2024 630

Expoziția „Constanța anilor '60, '70, '80 - Demolări, Realizări Arhitecturale și Urbanistice” a arhitectului Radu Cornescu poate fi vizitată la Biblioteca Județeană Constanța (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 579

„Dacia - Ultima frontieră a romanității", catalog de expoziție al Muzeului Național de Istorie a României

23 Apr 2024 522

Universitatea Ovidius din Constanța organizează vernisajul expoziției „Ierós”

22 Apr 2024 412

Fotografie a lui Nicolae Grigorescu, în expoziția „În jurul „Atacului de la Smârdan”

16 Apr 2024 433

A şasea ediţie a Expoziţiei Filatelice Mondiale EFIRO 2024 se deschide astăzi, 16 aprilie 2024

16 Apr 2024 509

Muzeul Național de Istorie a României „Haina îl face pe om. Șase secole de istorie vestimentară", catalog de expoziție

14 Apr 2024 676

Vernisajul expoziției „Aquamorfoze” a artistei Mihaela Craiu, la Casa Avramide din Tulcea

13 Apr 2024 538

La Muzeul Național de Istorie a României Expoziția „În jurul Atacului de la Smârdan. Pictori ai Războiului de Independență în colecția MNIR", își prelungește perioada de vizitare

13 Apr 2024 464