Consulul General al Federației Ruse la Constanța, Vladimir Volkov, la sfârșit de mandat - „Iau cu mine în suflet un sentiment extrem de cald“



Consulul General al Federației Ruse la Constanța, Vladimir Borisovich Volkov, și-a încheiat mandatul. Diplomatul a  adresat o scrisoare rușilor lipoveni, care a fost publicată în revista Zorile, prin care mulțumește pentru sprijin și atitudine sinceră.
 

„Mandatul meu de cinci ani în România in calitate de consul general al Rusiei la Constanța se încheie. În această privință, aș dori să vă mulțumesc, dragi concetățeni, pentru sprijin și atitudine sinceră și amabilă față de activitatea consulatului general și a personalului acestuia. Iau cu mine în suflet un sentiment extrem de cald pentru această parte a lumii ruse, care a reușit timp de secole să păstreze nu doar limba maternă, credința, obiceiurile și tradițiile unui mare popor, dar și spiritul și caracterul său eroic“, a scris Consulul General al Federației Ruse la Constanța, Vladimir Volkov.

 

„Anul acesta sărbătorim o mare dată pentru fiecare dintre noi - aniversarea a 75 de ani de la victoria în Marele Război pentru Apărarea patriei. Amintindu-ne de eroii care și-au dat viața pentru patria lor, salvând omenirea de fascism, realizam că în fiecare rus arde o flacăra. (...) În această perioada a schimbărilor din relațiile internaționale și formarea unei ordini politice mondiale, tema conservării memoriei istorice și transmiterii generațiilor tinere devine mult mai importantă. Comunitatea Rusilor Lipoveniu aduce o contribuție demnă la această sarcină nobilă. Aș dori să profit de această ocazie pentru a felicita toți rușii lipoveni cu aniversarea celor 30 de ani de la înființare, dorindu-le sănătate, bunăstare și succes în toate eforturile“, a mai scris consulul general Vladimir Volkov.


Sursa foto: Facebook/Consulatul Federatiei Ruse 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Depunere de coroane la mormintele ostaşilor sovietici din judeţ. Consulatul General al Federaţiei Ruse la Constanţa a comemorat Ziua Victoriei (galerie foto)

07 May 2020 2393

12 iunie - Ziua Naţională a Rusiei Consulul general al Federaţiei Ruse la Constanţa, Vladimir Volkov - „Majoritatea turiştilor români vor să viziteze Sankt Petersburg şi Moscova“

12 Jun 2019 8401

Imagini de la eveniment Recepție cu ocazia Zilei Naționale a Rusiei, organizată de Consulatul General al Federaţiei Ruse la Constanţa (galerie foto)

06 Jun 2019 3310

Imagini de la eveniment. Recepție cu ocazia Zilei Naționale a Rusiei organizată la Constanța (galerie foto)

06 Jun 2018 3299

Recepţie de Ziua Naţională a Rusiei, la Constanţa (galerie foto)

08 Jun 2017 3644

Interviu cu Vladimir Volkov, consulul general al Federaţiei Ruse „Constanţa este unul dintre locurile unice de pe coasta Mării Negre“

10 Feb 2016 3999

Vladimir Volkov, consulul Rusiei la Constanţa „Rusia nu s-a opus NATO, s-a opus extinderii structurii militare a organizaţiei spre graniţele Federaţiei Ruse“

07 Jul 2015 3762

Recepţie de Ziua Naţională a Rusiei Vladimir Volkov - „Relațiile dintre România și Rusia trebuie să se dezvolte la un nivel înalt“ (galerie foto)

12 Jun 2015 3555

Expoziţia şi festivalul de film „Puterea Memoriei“, organizate de Consulatul General al Federaţiei Ruse la Constanţa

20 May 2015 2693

Depunere de coroane Consulul Federaţiei Ruse, Vladimir Volkov - „Veşnică amintire eroilor războiului, care şi-au dat viaţa pentru pace“ (galerie foto)

09 May 2015 2694

Consulul general al Federaţiei Ruse la Constanţa, Mikhail Reva, la sfârşit de mandat „Ne despărţim de România şi de Constanţa cu păreri de rău, dar vom păstra în inimi cele mai calde amintiri“ (galerie foto)

13 Oct 2014 2661

Consulul General al Federaţiei Ruse la Constanţa, Mikhail Reva, și-a luat rămas bun „România este o țară bogată, unde trăiesc oameni cu un suflet mare. Constanța este perla Dobrogei“ (galerie foto)

03 Oct 2014 2844

Se împlinesc o sută de ani Expoziţie dedicată vizitei Împăratului Nicolae al II-lea la Constanţa

11 Jun 2014 2796