Continuă lucrările în cadrul proiectului „Acces şi mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanţa” la Poarta 1 (galerie foto)

  • Se continuă lucrările de modernizare în cadrul proiectului „Acces şi mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanţa” la Poarta 1. 
Proiectul „Acces şi mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanţa” este finanţat din fonduri ale Uniunii Europene, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 4, Prioritatea de Investiţii, Obiectivul Specific 4.1 - Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de promovarea mobilității urbane durabile prin regenerarea urbană a zonei centrale printr-o serie de măsuri care să conducă la creșterea accesibilitătii și mobilității pietonale din această zonă a municipiului.

Prin proiect se urmărește creșterea cotei modale a deplasărilor pietonale și cu bicicleta, prin transformarea segmentului străzii Ștefan cel Mare întro esplanadă pietonală modernă şi modernizarea infrastructurii pietonale (trotuare şi zone shared-space) pe străzile adiacente, dar şi prin crearea de benzi dedicate pentru transportul public şi de piste de biciclete pe Bulevardul Ferdinand şi strada Mircea cel Bătrân.

De asemenea, se doreşte ca utilizarea autoturismelor în zona centrală a municipiului să devină mai puţin atractivă, prin restricționarea accesului acestora în zona de intervenţie a proiectului, creându-se astfel condiţiile pentru creşterea cotei modale a deplasărilor pietonale şi cu bicicleta şi reducerea emisiilor de echivalent CO2.

Citește și: Agora Proiect SRL și-a adjudecat dirigenția de șantier în cadrul proiectului de reabilitare a zonei centrale din municipiul Constanța

Totul despre modernizarea zonei centrale a municipiului Constanța. Ștefan cel Mare devine esplanadă pietonală iar Ferdinand şi Mircea cel Bătrân artere la standarde europene (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ a amendat executantul lucrărilor pentru fleacuri Sute de constănțeni au depus petiții pentru a stopa resistematizarea rutieră pe Ferdinand și Cuza Vodă! (DOCUMENTE)

18 Feb 2024 2508

Firmă de apartament, antreprenor general. Proiectul „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța”, prelungit oficial până la finalul anului (DOCUMENTE)

30 Jun 2023 2322

Noul termen pentru finalizarea șantierului de pe Ștefan cel Mare din Constanța este 1 septembrie. Iată ce prevede proiectul tehnic (DOCUMENT)

01 Jun 2023 7408

SRL-ul lui Nicolae Picu preluat cu acte, utilaje și contracte de Viorel Farcaș Cum a ajuns Mooz Services SRL, vioara întâi în proiectul de reabilitare din centrul Constanței?(Documente+Galerie Foto+Video)

29 May 2023 4109

Noi reglementări pe un tronson al străzii Mircea cel Bătrân din Constanța! Important pentru șoferi

12 Jan 2023 2173

Ce obligații au agenții economici care vor să obțină acces la infrastructură prin proiectul de reabilitare a zonei centrale a municipiului Constanța?

30 Oct 2021 2194

Bucureștenii de la Meva Concept au câștigat contractul de reabilitare a străzii Ștefan cel Mare din Constanța şi de modernizare a străzilor adiacente

11 Jun 2021 7081

Agora Proiect SRL și-a adjudecat dirigenția de șantier în cadrul proiectului de reabilitare a zonei centrale din municipiul Constanța

27 Mar 2021 3915

Primăria cumpără servicii de consultanţă pentru reabilitarea zonei centrale a municipiului Constanța

03 Nov 2020 1791

Primăria cumpără servicii de consultanţă pentru proiectul de reabilitare a zonei centrale a municipiului Constanța

13 Oct 2020 2076

Totul despre modernizarea zonei centrale a municipiului Constanța Ștefan cel Mare devine esplanadă pietonală iar Ferdinand şi Mircea cel Bătrân artere la standarde europene (galerie foto)

19 May 2020 13066

Municipalitatea a emis certificatele de urbanism pentru organizarea de șantier pentru reabilitarea străzii Ștefan cel Mare

16 May 2020 1936

Municipalitatea continuă proiectele de modernizare a tramei stradale din Constanța. Străzile Ștefan cel Mare, Mircea cel Bătrân și Mihai Viteazu vor intra în proces de reabilitare

20 Mar 2020 1988

Abordarea mobilității în zona centrală a Constanței nu rezolvă problemele de trafic. 50.000 de euro pentru construirea unui metru pătrat de carosabil

19 Nov 2019 1940

Proiectul de mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța intră la vot

18 Nov 2019 2111